Here we go week 34 :)


Snart langtids ledig :)

Sa var den forsta av mina 3 sista arbetsdagar pa atminstonde 6 manader gjorda. Woop Woop! Kanns bade underbart skont att antligen fa bli ledig (for nu borjar kroppen kannas trott pga graviditeten), samtidigt som det kanns lite vemodigt att lamna en arbetsplats jag verkligen gillar. Eftersom flytten till Kyoto sa tror jag dessutom att jag inte kommer att ga tillbaka till min nuvarande arbetsplats, utan soka andra jobb i Kyoto da tiden ar inne. Men jag kommer verkligen att sakna mina arbetskamrater massor. Ja, det ar bade och, skont att bli ledig men trakigt att sluta.

Sen valkomnar vi aven Lilleman in i vecka 34! Nu ar vi snart dar!


Ledig Mandag :)

Idag ar jag ledig fastan det ar en vanlig mandag :) Sen har jag bara 3 dagar kvar att jobba innan jag gar pa mamma ledighet :) Det ska bli hur skont som helst att fa vara hemma och ta det lugnt manaden innan Lilleman kommer, kroppen borjar onekligen kannas tung och lite orkeslos nu. Att fortsatta jobba lite langre in pa graviditeten skulle kanske ga, men jag kanner att det basta for min kropp och for Lilleman ar nog att jag tar det lite lugnt fran Juni.

Denna lediga dag ska vi forgylla med en filmkvall :) Inhyrda och redo att stoppas in i dvd:n ikvall ar:

 

Jag har inga speciella forvantningar egentligen, men hoppas ju pa att bada ska vara atminstande sevarda :) Dock ar jag ett stooooort Hugh Jackman fan, sa jag hoppas att han inte gor mig besviken ;)

Som ett litet btw, varfor min blogg andrar utseende sa ofta, och ibland ser helt muppad ut, ar for att jag forsoker andra design pa den for att gora den mer personlig och mer "min". Dock besitter jag inga som helst kunskaper vad galler bloggdesign sa jag maste lasa och gissa mig till allting. An sa lange har det typ inte funkat alls, men jag ger inte upp annu! Tillslut ska jag nog lyckas fa den som jag vill, bara jag ar envis nog ;)

Nu ar det dags for en liten tupplur med min make :)


Problemet lost :)

I borjan av veckan berattade jag att jag fatt veta att jag maste genomga forlossningen helt utan bedovning, da detta inte ar nagot alternativ pa det sjukhus jag valt. Detta kandes ganska tungt da jag atminstonde hade onskat att jag haft mojlighet att valja bedovning om jag skulle vilja ha det. Ratt vad det ar kanske jag kanner mig stark nog att genomga forlossningen utan nagon bedovning, men da du vet att du inte kan fa nan form av hjalp kanns det jatte skrammande. Jag menar, jag har ju ingen aning om hur ont det kommer att gora, det ar helt omojligt att forestalla sig. Vad gor mest ont? Varkarna eller sjalva slutskedet da barnet kommer ut??

Sa min underbara make kollade upp pa internet om det finns sjukhus i narheten dar vi bor som anvander sig av bedovning - och whoala! Han hittade ett valdigt lovande sjukhus i Kyoto. Eftersom vi planerat att flytta tillbaka till Kyoto valdigt snart efter forlossningen sa bestamde vi oss for att kolla in sjukhuset och om det var bra sa byter vi till det och flyttar till Kyoto i mitten av Juni, innan forlossningen som ar beraknad till 8 Juli.

Sagt och gjort, vi for till sjukhuset i Kyoto ( ett privatagt sjukhus ) och pratade med en av lakarna och fick veta att jag dar har mojlighet till att anvanda epidural bedovning om jag vill. Dock ar detta ( enligt mig) svindyrt, kostar fran 10 000 kr. Jag har ingen aning hur det ar i Sverige, om bedovning kostar extra eller ar nagot som alla har ratt till utan extra kostnad. Iallafall, bara att kunna ha bedovning om smartan skulle bli for extrem kanns otroligt trostande. Vidare har de precis nyoppnat sjukhuset efter en helrenovering, och vi for pa "oppet hus" idag och fick se alla rummen och hela anlaggningen. Det var mer som ett superfrascht hotell med privata rum som du bor i under 4-6 dagar da du ar inlagd, an ett sjukhus. Sjalva forlossningsrummet och undersokningsrummen var ju sjalvklart proffesionella och frascha. Nar du blir inlagd pa det har sjukhuset har du som sagt ett eget rum med sang, baddsoffa, tv, toa/dusch, mikro och kyl. Sen behover du inte ta med nagot annat an egna underklader, da de forser dig med allt du behover under din vecka dar. Vidare bjuder de pa en aroma massage av axlar/hoft under din tid dar, och vill du ha mer kan du ju givetvis kopa denna tjanst. Pa menyn star bland annat fransk cousine 2 ggr i veckan. Vi fick aven provsmaka av maten idag, och det var verkligen jattegott! Jag kande verkligen att detta ar stallet att valkomna lilleman till varlden, och att jag kan slappna av och forsoka ta tillvara pa denna erfarenhet pa basta satt. Jag nastan langtar :) ( givetvis langtar jag ju till att fa se Lilleman och halla honom for forsta gangen, men sjalva proceduren kanns ju lite scary).

Sjukhuset innan, som var ett betydligt storre och statligt agt sjukhus var helt annorlunda. Jag saknar ord att beskriva hur stor skillnad det ar mellan dessa tva sjukhus. Givetvis ar ju det storre sjukhuset battre pa att hjalpa mig pa plats ifall nagot valdigt oforutsett och ovanligt skulle handa, men eftersom jag inte har nagon avvikelse i min graviditet och mar bra, sa tror jag nog att det ska ga bra pa det nya sjukhuset jag valt, vilket ar av mindre skala. OM nagat skulle intraffa som de inte kan hjalpa mig med dar fors jag och barnet till ett storre sjukhus med ambulans, men det ar inget jag oroar mig for.

Jag kanner mig verkligen nojd, lugn och glad i val av sjukhus. Dessutom har var flytt till Kyoto tidigarelagts da vi redan hittat en ny "lagenhet" med perfekt lage i centrala Kyoto. Det ar ett ganska gammalt japanskt radhus, sa det ar inte alls lika frascht och nytt som vad vi ar vana vid ( eftersom vi bara bott i nybyggda hus an sa lange, med ganska hog hyra). Men istallet ar det valdigt billigt och vi raknar med att kunna spara in flera tusen kronor per manad i hyra och livet i Kyoto. Sa medan Lilleman ar liten och jag inte jobbar ( vi tappar ju en hel inkomst da jag inte har nan form av ersattning fran jobb/stat, typ mamma penning) maste vi forsoka att bo sa billigt vi kan for att klara oss pa bara Toshis lon. Tror dock jag kommer att trivas valdigt bra i nya lagenheten bara vi fatt in vara egna grejjer och jag fatt vanja mig lite.  Och bast av allt - vi kommer antligen att atervanda tillbaka till vart alskade Kyoto den 15 Juni, och som vi langtar!


Hahahaha!

Jag bara maste kopiera denna seriestripp fran min fina van Carros blogg, den var bara sa himla bra att jag kan inte lata bli :) Hoppas att det ar okej med dig vannen!


Dagens emotion

This is how I felt at the hospital earlier today:


Here comes the pain!

.... som Al Pacino skulle ha sagt i " Carlito's Way". Jag har namligen fatt veta idag att man i storsta allmanhet inte anvander sig av bedovning i samband med forlossning i Japan. De ar helt enkelt sena att haka pa "trenden". Det finns tydligen sjukhus som anvander sig av bedovning, men de ar inte allt for manga och vi ar inte riktigt i position att andra sjukhus just nu, da det inte ar allt for lange kvar innan Lilleman ar beraknad att anlanda ( den 8 Juli ). Dessutom ar han ganska stor redan nu, sa fragan ar om han kommer att kanna for att titta ut lite tidigare an beraknat? :)
Det ar lite synd bara att jag inte kom att tanka pa detta med bedovning tidigare, jag har som tagit det for givet att de sjalvfallet anvander bedovning precis som i Sverige. Japan ar ju anda ett I- land och har typ samma standard som Sverige i allt annat jag upplevt, sa jag blev ganska forvanad nu nar jag fick veta att Japan fortfarande ar pa efterkalken vad galler bedovning vid barnafodsel. Ush ush, lite nervos, jag har enbart hort skrackhistorier fran/ om folk som fott utan bedovning. Men forhoppningsvis sa overreagerar jag?


Kvallens frukfrosseri ( som for att lugna mina nerver) bestod av 2 sorters melon, apple, apelsin och korsbar :) Mums!

En lyckans dag...

... var i Torsdags da jag sag att de borjat salja SODA STREAMER pa affarerna i Japan!! Antligen har denna fantastiska lilla maskin hittat till " the land of the rising sun". Som jag langtat och vantat pa denna dag, att antligen kunna gora gott, kolsyrat vatten hemma :)



Lite dyrare an i Sverige verkar den dock vara, och jag slar vad om att ifall jag vantar med att kopa denna sa kommer priset att sjunka endel inom typ 6 manader. Men jag vill ju ha den NU, da den antligen har kommit till Japan :) Jag har aldrig varit bra pa att vanta... far se om jag lyckas overtala Toshi till att ge mig denna i fodelsedagspresent :) Dock ligger en Friends box ocksa hogt upp pa onskelistan...

Dagens emotion

This is how I feel about Skype for the moment:



Otherwise it's been a good day :)


2 ars brollopsdag!

Den 15 maj for 2 ar sedan signerade jag och Toshi vigselpapprena pa kommunkontoret i Kyoto och vi tva blev enligt lag 1. Den 31 December 2012 ( tva ar senare) bekraftade vi detta infor gud och vara nara och kara hemma i Sverige da vi antligen hade varat brollop. Men vi raknar den 15 maj som var brollopsdag, vilket ar idag.

Detta firade vi i Sondags eftersom bade jag och Toshi var lediga da ( tyvarr jobbar min make idag och kommer hem imorgon). Dagen borjade med att Toshi kom hem med en vacker blomma at mig :) Sedan firade vi genom att ha en "bura bura" dejt i Umeda, centrala Osaka. " Bura bura" ( ぶらぶら) betyder i det har fallet att bara ga runt utan nagot speciellt mal, bara for att slappna av och fonstershoppa. Om man ar hemma och "bura bura":r ar det typ att man pillar navelludd. Ett valdigt bra uttryck som jag anvander ofta :)

Iallafall, Toshi hade forberett en overraskning at mig: en valdigt romantisk middag i en restaurang pa 33:e vaningen, i privat rum med utsikt over Osaka. Middagen var utsokt och utsikten var fantastisk. Har foljer lite bilder fran kvallen:




Innan vi gick till restaurangen spenderade vi en del tid till att "bura bura" :)



Utanfor restaurangen :)


Vart privata rum :)


33 vaningar upp :)


Toshis alkoholfria ol...


... och min cola :)


Matratt nr.2 ( glomde ta bild pa matratt nr.1)


Matratt nr.3


Matratt nr.4


Matratt nr.5


Och sist men inte minst, en jattegod kladdkake och glass samt cheese cake dessert :)


En fantastisk och romantisk kvall med min alskade och var lilleman i magen :) ありがとう、とし :) 愛してるよ ;)


A sweet note 2

Idag da jag kom hem fran jobbet vantade denna sota lilla lapp fran min alskade pa matbordet:



Och igar visade Kiba-chan vem som ager sangen egentligen:


Kiba-chan hade placerat sig mitt i var sang, i hojd med kuddarna som for att visa att det har visst ar hans sang och ingen annans.


" And you thought this was your bed?? Woahahaha, SUCKERS!"

Han ar sot nastan alltid :)

Dagens emotion

So, this is both how I look and feel today:



Jag har dock kopt en ny kram pa " apoteket" nu och det kanns som att den funkar battre, sa forhoppningsvis har jag problemet fixat snart :)

Graviditets biverkning?? :)

Eftersom magen blir storre och storre sa har ocksa huden pa magen borjat klia ganska ordentligt nu. Fram tills for nagon vecka sedan har det inte kliat nagot alls, och jag har annu inte fatt nagon bristning vad jag sett. Det kan ju ocksa vara tack vare kramen jag smorjer in mig med varje dag, "strech line", for att forhindra just bristningar. Nu smorjer jag mig typ 3 ggr per dag, en gang pa morgonen, en gang efter jobbet och sen pa kvallen efter dusch/bad. Men vad som ar desto underligare ar att det sedan i forrgar har borjat klia som f*n pa brostkorgen och upp mot halsen. Igar for vi till sjukhuset for lillemans check up, och da fick jag veta att det ar vanligt att gravida kvinnor far hudproblem under graviditeten. Sa jag fick en liten tub med kram utskrivet och har anvant den sedan igar. Kan dock inte saga att jag tycker den hjalper, for det kliar fortfarande sa att jag haller pa att bli TOKIG! Och varfor pa brostkorgen?? Det ar ju inte sa att huden tojs ut dar. Att det kliar pa magen forstar jag ju, magen blir ju gradvis storre och storre. Men brostkorgen?? Naja, jag hoppas att det ger med sig snart for jag star typ inte ut med att det kliar sa har mycket. Tack och lov att det ar helg nu, sa kanske det hinner lagga sig lite innan det ar dags att jobba igen.


Go middag!

Igar lagade jag och Toshi middagen tillsammans, vilket vi gor ibland, det ar ju bara sa mysigt att laga mat med sin alskade :) Pa menyn stod " iseibi" ( typ som en hummer, fast mindre, eller som en jatte krafta) soppa, vitloks stekta rakor och ris. It was delicious!!


Fran detta gjorde vi...


denna soppa....


... och detta :) Mums!

Vi har tur som har Toshis pappa som jobbar pa en rakodling och skickar oss jattegoda rakor med jamna mellanrum :) De ska tydligen vara ganska dyra i butik, sa det kanns lite lyxigt att fa dem av honom :)

Uppdatering i filmens varld

Nu sahar under golden week passade jag och Toshi pa att uppdatera oss lite i filmens varld. Vi for till "Geo" och hyrde tva filmer. Det blev "Immortals" och " The three musketeers", vilka jag antar varit ute i butikerna i Sverige sen laaaaange tillbak, men har i Japan ar de valdigt sena med att lansera de nya filmerna. Den nya Twilight filmen ( breaking dawn part 1 ) har just slutat ga for nagra veckor sen, och jag tror den hade premiar i Sverige typ i November - Januari eller nat?

Iallafall, bada filmerna var lite till en besvikelse. Tyckte inte riktigt om nagon av dem. Immortals gar inte att jamfora med 300 ( alskar den filmen!) och The three musketeers kandes overdriven och utan nytank.


Inte mycket att hanga i granen, men underhallning iallafall. Synd bara, tror de hade kunnat gora ett sa mycket battre jobb med denna film.


Sag filmen fran borjan till slut, men var inte imponerad. For overdriven.


A sweet note

Idag da jag kom hem fran jobbet hade Toshi redan farit till gymmet. Men pa matbordet hade han lamnat en sot liten lapp dar det stod: " Jag alskar dig, Anni. Far till gymmet." Och sa hade han ritat en liten bild ocksa, dar han fick med heeeela familjen Ohno, till och med lilleman i magen :)  Sen lyckades han fa med de mest karaktaristiska dragen hos honom och mig - hans muskler och min nasa som man kan peta ut ogon med :) Hahaha, jag skrattade sa gott da jag sag den :)




Close up. Mark lilleman i magen ocksa :) Ser mer ut som en fisk an en liten babis dock :)


Igar for vi till en jattestor amerikansk whole sale butik, " Costco", dit vi far typ en gang i manaden och handlar in diverse torrvaror och frysvaror, samt vatten. I Japan ar allt sa himla litet, inte minst matvaruforpackningarna i matvarubutikerna. Spelar ingen roll vad det ar, pasta, yoghurt, smor, brod.... allt ar i super sma forpackningar som till samma pris som storpacken i Sverige, typ. Costco kanns som det enda stallet i Japan dar man kan kopa storpack for rimligt ett pris. Men grejjen ar bara den att typ allt ar just det, - Jatte stort. I managt och mycket kan vi inte kopa allt vi vill for vi skulle aldrig hinna ata upp det da vi annu bara ar tva.
Men iallafall, vi far dit ungefar 1 gang i manaden for att inhandla lite nodvandiga matvaror och husgerad. Sen passar vi ocksa pa att ha "pizza kvall" da, eftersom de saljer riktigt god familjepizza for det ringa priset av 120 kr. I Japan ar pizza sjukt dyrt, och dessutom ar de sjukt sma. En pizza raknad for ungefar 3 personer ar lika stor som en vanlig "en persons pizza" i Sverige men kostar ungefar 300 - 400 kr / st. Yeeeeeeeeez, that's crazy! Dessutom ar de inte sa goda, tycker jag. Oftast har de nan konstig fyllning, som t ex potatis. I say what?? Darfor blir det amerikansk pizza fran Costco da vi far dit och handlar istallet :) En trevlig liten tradition som jag tankte visa i bilder :)


Vi har ungefar 30 minuter med bil fran vart hus till Costco. Beror dock pa hur mycket trafik det ar.


Framme vid den stora amerikanska whole sale affaren " Costco".


Efter handlingen bestallde vi pizzan. Vi vantar nu bara pa att den ska bli klar.


Pasta sas, ost, kottfars, tomatsas, potatis, lok, melon, Toshis vin, Lysterin, massa vatten.... ja, det ar sant vi handlar da vi far pa Costco.


Toshi knappte aven en bild av mig i vantan pa pizzan... man kan inte se att jag ar gravid pa den har bilden. Men hade jag vant mig i profil hade ni sett att gravidmagen ar ganska ordentlig nu.


Fran och med idag ar jag ledig i 4 hela dagar da det ar Golden Week har i Japan. Det kanns grymt skont att vara ledig lite och bara ta det lugnt, nu borjar det kannas som att kroppen blir trott fortare an vanligt i och med att magen vaxer.

Nu ska jag scrapbooka i min nya lilla recept scrap book, uppdaterar mer senare :)

Mata ne! またね!

RSS 2.0