Sverige som snabbast

Äntligen har hösten kommit och knackat på vår dörr! Luften är svalare och kvällarna kan rent av bli lite kyliga. Men under dagen då solen ligger på blir det fortfarande varmt. Men luft fuktigheten är iallafall lägre, tack och lov. Nu har jag fått nog av 94 procentig luftfuktighet för iår, tack!
 
Alex bara växer och utvecklas så det knakar! Han har nu börjat nyttja sitt eget rum på övervåningen och går flitigt upp dit och leker helt för sig själv. Behöver bara kolla till honom lite då och då samt se till så han inte trillar och slår sig i trappan, det kan ju gå så illa då. Men han är dock riktigt duktig på att gå i trappan måste jag säga. Just nu sitter han mitt emot mig och leker med lera. Gör en haj, tydligen.
Han pratar ju givetvis mest engelska, eftersom han går heltid på den internationella skolan där jag arbetar. Svenskan och Japanskan kommer nog på en delad andra plats. Men han är duktig på att repetera den svenskan som jag pratar med honom.
 
En liten nyhet är att vi ( jag , Toshi, Alex, Toshis pappa och Toshis morbror med fru) kommer hem på en snabbvisit till sverige i Januari! :) Jättekul! Jag har ju inte varit hem sedan Alex var bara halvåret gammal, så det blir ju snart 3 år sedan. Sverige och mitt älskade Piteå känns mest som en avlägsen dröm just nu. Så att åter få äta Max hamburgare, pizza från pizzeria Blå Ängeln, handla matprodukter och LÖSVIKTSGODIS från Ica och Coop, handla svensk choklad och viktigast av allt- att få träffa mina vänner och min familj känns ju helt underbart! Sorgligt nog varar lyckan inte länge, vi stannar endast i 1 och 1/2 dag innan vi styr kosan mot - Frankrike och Paris!  Där vi stannar lika länge. Det är nämligen så att det är Toshis super generösa morbror som bjuder hela bunten på hela resan. Wow! ( vi hade personligen inte haft ekonomin riktigt ännu att fara hem till sverige själva) så jag är jätte tacksam över möjligheten att få fara hem, om än bara för 1 och 1/2 dag. Och att dessutom få se Paris, något jag verkligen velat, men skulle ju aldrig lägga pengarna på det själv då jag bara vill hem till Sverige igen ifall jag ska lägga pengar och tid på någon resa. Så tusen, tusen och åter tusen tack till Toshis underbara morbror! :)
 
I övrigt så är det rätt bra nu, jobbet flyter på, huvudvärken hålls i chack ( även om jag fortfarande har för mycket värk, men ändå betyyyyyydligt mindre än för nån månad sen), jag har lyckats göra mer tid för mig själv att göra saker som JAG tycker om, som att blogga, scrapbooka eller fixa dekoration till huset, tack vare Toshi men främst kanske tack vare att Alex nu börjar vara mer självgående. Grymt skönt.
 
Nu är det dags för det dagliga badet. Och sedan i säng för en ny arbetsdag - och löningsdag, imorgon innan 3 dagars ledighet :)
 
Så...
 
Mata ne!
 

RSS 2.0