Det nya livet

Nu har det nog gått ungefär 2 veckor sen jag skrev sist. Det har varit lite fullt upp så att säga.
 
Sedan sist har vi :
 
- Varit på Alex 8 månaders kontroll
- Alex har fått sin första tand och tand nr 2 håller också på att se dagens ljus
- Börjat på dagis
- Börjat jobba heltid
- Våren har börjat sitt intåg i Japan
 
Alex är nu snart hela 9 månader gammal! Och i början av Mars hade han sin 8 månaders kontroll vilken han passerade galant.  Min "lilla" bebis är nu 73 cm lång och väger 9 255 gram! Han är pigg och glad som en kexchoklad!
 
Den första tanden har gjort sin " grand entrance " och borstas och poleras varje dag ♥
 
Alex har ju börjat på dagis nu, och det går jätte bra! Verkligen inga som helst problem, inte ens under dag 1. Han var så fascinerad av allt kul runt omkring sig, att han inte ens märkte att jag och Toshi for hem. Sedan han började dagis kan vi tydligt se hur mycket han utvecklas. Nu ska han stå upp heeeela tiden ( men kirrar ju inte biffen själv, så vi måste ju tålmodigt hålla upp honom), han övar att börja krypa så fort han sitter ner, han sitter nu helt stadigt själv, han försöker idoget att dra sig upp i stående position så fort han är nära något stadigt som han kan greppa tag i, han babblar och skrattar mer än någonsin och han har dessutom åkt på sin första riktiga förkylning ( som han givmilt delade med sig av till mig...). Just det, han dregglar även värre än en sankt bernards just nu, så det är ett flitigt användande av dregglisar i hushållet nu.
 
 
Mitt jobb går också jätte bra! Jag trivs himla bra, fast än det är lite annorlunda från mitt förra jobb. Skolan jag arbetade på förut var myyyyyyyycket striktare och därmed var barnen mycket bättre på engelska och uppförde sig också bättre. Det är väl något som jag kan störa mig på, att det är en viss brist av ordning och struktur på lektionerna på den nya skolan. Men det är definitivt enklare att jobba som lärare där då det inte väntas samma resultat av dig som på förra skolan. Jag ska nog kunna anpassa mig till ett lugnare tempo ;) Men ännu har jag ju bara varit där i ca 2 veckor, så ge mig några månader så får vi väl se om jag säger samma sak då :)
 
Det hade ju givetvis varit underbart om jag kunnat fortsätta att vara " hemma mamma" med Alex tills dess han iallafall fyllt 1 år, som de flesta hemma i Sverige, men då jag inte har någon form av ersättning under tiden jag är hemma så har jag tyvärr inte den lyxen. Men att jobba för att få pengar då du pengar inte har är ju iallafall en himla fet morot för att få arbets motivation, så jag är glad att kunna säga att jag älskar att vara tillbaka i arbetslivet och tjäna nalta cash!
 
Sist men inte minst ska jag säga att våren är tidig i Japan iår. På vissa ställen blommar sakuran redan! Vi ska ha vårt ( och Alex första) körsbärsblomme - party ( cherry blossom viewing party) nu på Lördag. Kommer att bli skojj!
 
Over and out!
 
 
 

Mot Persiko bergs slottet! ( Momo yama jou 桃山城 )

I förrgår for vi ut på en liten utflykt i solen. Vi köpte med oss "bento" : s (lunch lådor) och styrde kosan mot " Momo yama jou 桃山城" ( persiko bergs slottet ) där vi åt vår lunch och njöt av utsikten och det fina vädret. Här får ni se lite fina bilder från dagen:
 
 
Att bo i Kyoto är bara BÄST! Det här stället är bara ungefär 20 minuters bilresa från vårt hus. Och sånna här ställen (  tempel, slott, trädgårdar och andra sevärdheter ) fullkomligt vimlar det av i Kyoto. Och allt är så himla nära där vi bor. Det är så enkelt att bara bestämma sig samma morgon att fara ut på en liten mini utflykt några timmar, helt utan en massa planering. När vi bodde Osaka blev det nästan aldrig av att fara till något tempel eller något annat, för det var helt enkelt för långt till alla sevärdheter. Skulle man göra något tog det typ minst en halv dag, så en hel del planering var nödvändigt. Och oftast var det till Kyoto det bar av ifall vi ville se något fint tempel eller gå på någon festival. Så nu när vi bor här... ja, det är bara helt underbart helt enkelt! :)
Jag tror jag har sagt det någon gång förut, men säger det igen för det stämmer verkligen in på Kyoto också tycker jag : Som med Piteås slogan " det är hit man kommer då man kommer hem".  ♥
 
 
 
 
 

Nu är det dags!

 
Äntligen får jag återgå till jobbet!! Den 14 Mars har jag första arbetsdagen på nya jobbet, och Alex kommer nog att " inskolas" på sitt nya dagis någon dag innan. Vi har inte bestämt dag för detta ännu. Det känns lite underligt att säga "äntligen" till att få återgå till jobb, för missförstå mig inte - jag fullkomligt ÄLSKAR att vara hemmafru och få vara med Alex hela dagarna. Men det gör ju inga pengar  precis. Jag som utlänning i Japan får ju ingenting i ersättning eller så, så vi lever ju på bara Toshis lön och lite på våra besparingar. Så därför har jag längtat ( typ ända sedan jag slutade jobba en månad innan beräknad förlossning) efter att få börja om och jobba heltid och tjäna pengar igen. Dessutom älskar jag jobbet som engelsk lärare på dagis, så det ska bara bli så skönt att komma ut i "verkligheten" igen. Man kan ju inte bo i en liten bubbla hela sitt liv :)
 
Alex är ju bara 8 och en halv månad nu, men ska redan få börja på dagis. Jag vet att det i Sverige är lag på att bebisar inte får börja dagis förrän de har blivit 1 år ( iallafall är det vad jag hört...) men här i Japan är det ganska vanligt att man har sin bebis på dagis från 6 månader. Iallafall, inte så mycket till val. Men jag tror faktiskt att han kommer att klara sig jättefint utan mig på dagis. Han har inget emot att bli hållen av andra personer, har inga problem att bli lämnad med andra personer ( typ pappa, morfar eller mormor) om jag måste iväg, och han verkar då helt fascinerad av dagiset och alla barnen då vi var där och kollade in stället. Jag tror inte ens han kommer att märka att jag inte är där, han kommer nog ha alldeles för fullt upp med allt nytt. Åtminstonde hoppas jag då det ♥
Men man vet ju aldrig, rätt vad det är så skriver jag i nästa inlägg om hur jobbigt han har det på dagis... lilla älsklingen ♥
 
 
 

White day

Alla länder har väl Valentines day eller hur? Vad kanske inte alla andra länder har, utan kanske bara Japan har, är "White Day". Alla Hjärtans dag är den 14 Februari, och då ger flickorna handgjord choklad till pojkarna för att visa bekänna sin kärlek till dem. Företag kan ibland ge choklad åt sina anställda på denna dag, som ett tecken på uppskattning för deras hårta jobb. Lite annorlunda från Sverige? Jupp, men vänta - det kommer mera!
 
White Day är en månad senare, den 14 Mars. Då är det dags för pojkarna att ge något åt flickorna för att bekänna sin kärlek till dem. Det behöver inte vara choklad, utan kan vara vad som helst. Ett jättejippo på shopping mallsen här i Japan.
 
Min Toshi gillar inte sötsaker så det är ingen ide att jag gör honom choklad. Däremot är han värsta kakmonstret, så varje år bakar jag hans favvo kakor ( vaniljkakor) åt honom :)
 
Jag fick min White Day present lite för tidigt, närmare bestämt igår. Check it out :
 
 
Dessa dojjor har min älskade designat själv ♥ Nike har ju en sån tjänst där man kan designa sina egna skor. Han valde att göra mina dojjor i Sveriges färger ♥
 
とし、ありがとう ♥
 
 

RSS 2.0