Underbara kaffe!

Efter ordentligt overvagande och mycket research pa natet och goda rad fran vanner beslutade jag mig igarkvall for att borja unna mig en kopp kaffe lite da och da. Fran det att jag blev gravid fram tills nu, da Alex snart ar 3 manader, har jag inte druckit sa mycket som en droppe kaffe. Under ett helt ar alltsa. Men nu ar alltsa kaffe - torkan over! :) Igar for jag pa Kaldi Coffe Farm som ar en harlig affar med olika sorters kaffe och aven massor av import matvaror och inhandlade ett noga utvalt kaffe. Och nu har jag njutit av forsta koppen pa 1 ett ar! :) HERRE GUD SA GOTT DET VAR!
 
Igar hade jag min engelska lektion pa sjukhuset igen. Det gick bara bra, men jag forsoker fortfarande hitta det absolut basta sattet att halla lektion pa. Inte helt enkelt. Men detta var ju bara 2:a gangen, ingen utan erfarenhet ar val perfekt da? :) Bara kampa vidare, tillslut ska jag nog bli nojd! :)
 
Idag har jag och Alex ingenting speciellt inplanerat. Jag funderar pa att ta en laaaaaang promenad till Shijo Kawaramachi omradet och ga pa Loft ( som ar en affar lite som Ahlens ) och inhanlda en liten fodelsedagspresent at pappa Toshi som far vara fran Alex. Och gjora ett egenhandigt " grattis pa fodelsedagen" kort fran Alex att ge till honom ocksa. Fran mig har han redan fatt handla klader, trots att hans fodelsedag ar forst den 1:a Oktober.
 
Men nu ska jag hoppa i duschen och frascha upp mig lite, sen amma Alex och efter det far det nog bara av pa lang prommisen da :)
 

Nervost men kul!

Forra onsdagen startade jag mitt lilla extra jobb som engelskarare pa ett sjukhus har i Kyoto. Min uppgift ar att lara dem prata vardagsengelska och nagra anvandbara fraser till patienterna. Mina "studenter" ar alltsa personalen pa sjukhuset, sjukskoterskor och lakare. Liiite nervos var jag allt infor dagen D, och speciellt med tanke pa att klassen var ganska stor, 30 personer, och inte barn som jag hittills ar van vid. Jag har alltid HATAT att prata infor folk, och bavade alltid infor att halla foredrag i klassen. Manga ganger funderade jag pa att helt enkelt sjukanmala mig och ta smallen i betygen senare, men lyckades som alltid prestera anda. Och det gjorde jag aven denna gangen! Och det var till och med riktigt KUL :) Jag har lektion 2 ganger per manad och imorgon har jag nasta lektion. Wish me luck ;)
 

Morgonpigg

Idag ar forsta gangen nagonsin som Alex har vackt mig "tidigt" pa morgonen med att vilja stiga upp. Han vaknade nyss, ungefar kl. 07.00 och vackte mig genom att ligga och skratta och surra hogt for sig sjalv :) Han var ( ar fortfarande i knat pa mig) sadar go och gla som han har visat sig vara pa mornarna. Ett helt underbart morgonhumor :) Men pa kvallarna da han ar trott, da ar det andra bullar minsann! :) Iallafall, kandes vart att markera i Alex histora att idag, den 25 september, nastan 3 manader fran det att han foddes, var forsta gangen han vackte mamma " tidigt" pa morgonen och ville stiga upp! Pussunge ;)
 

And so I'm back at the gym!

... and it feels awsome!!
 
Efter typ 2 ars uppehall fran gymmet har jag nu antligen tagit mig tillbaka dit. Idag gjorde jag forsta traningspasset i gymmet och nu kanner jag mig sadar harligt trott i kroppen som man gor efterat :) Jag lyckades ju tappa typ alla mina gravid-kilon nastan direkt efter forlossningen, utan nagon storre anstrangning ( ingen anstrangning alls faktiskt), men jag marker anda att graviditeten har satt sina fotspar pa kroppen i form av slappare mage,ben och rumpa. Jag far ju lite motion i form av promenader med barnvagnen men jag kande att det skulle vara skont att kunna fokusera och hardtrana bara mage,ben och rumpa. Sa de blir lite fastare igen ;) Sen ar det ju skont rent psykiskt ocksa att trana, inte bara fysiskt.
 
Idag bestamde jag och Toshi ( elle bara jag ? ) oss ocksa for att forsoka att inte ata ute pa 1 manad ( med undantag for lordag den 22:a da vi har ett "yakiniku party" inbokat). Att ata ute ar nagot som vi haller varmt om hjartat, men det kostar ju ocksa pengar! Sen ar det ju inte hellar alltid det basta for halsan heller. Nagot annat som jag tankte att jag skulle forsoka dra ner pa ar lasken. Jag har alltid gillat laskeblask, men pa senaste, speciellt efter det att Alex foddes, har jag haft ett brutalt sug efter denna sotsliskiga dryck. Once more, inte det basta for halsan. Sa en nedskarning / detox kanske ar pa plats?  Vi far val se hur detta gar....
 
 
 

Dagsutflykt till Arashiyama

Igar sa gjorde vi en liten utflykt tillsammans med Toshis pappa som ar har och halsar pa. Sa vi kopte varsin lunchlada och styrde bilen mot Arashiyama. Arashiyama ar ett valdigt vackert och populart omrade i Kyoto, Dar kan du se vackra tempel och hemskt mycket berg.
 
Har kommer nagra bilder fran var lilla utflykt:
 
 
 
 
 
Det var en varm och harlig dag som vi avslutade med " Kaki kori" vilket betyder hackad is. Mumsigt var det!!
 
Medan vi satt inne och at sa borjade det sporegna! Helt plotsligt kom det, fran noll till hundra. Och mitt i allt sa borjar solen skina men regnet avtog inte. Medan vi vantade ut det varsta av skyfallet sa knappte vi en liten bild pa lilla Alex ikladd pappas keps :
 

" Ey, you, I own this town!" Coola sotrumpan Alex :)
 
Kort och gott - det var en underbar dag! :)
 

Soliga dagar fortsatter :)

Det slog mig att jag inte har lagt upp allt for manga "mamma och son" bilder pa mig och Alex. Sa idag innan vi gick ut pa varan dagliga promenad passade jag pa att knappa ett kort:
 
Sen nar jag la ner Alex i barnvagnen borjade han skratta sa gott, som ett bevis pa att han alskar att ga ut pa promenader :)
 

 
 
Nu ska vi mysa i soffan lite innan det ar dags att ta ett harligt litet bad tillsammans :) Pa aterseende!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nar pappa ar borta...

...tar Alex hans plats i sangen!
 
Stackars sotnosen har rivit sig sjalv i ansiktet, med sina sylvassa naglar, darav sockar pa hans hander i brist pa handskar. Det ar ju bra att vi till slut fick anvandning av sockarna vi fick av mamma, om an inte pa fotterna. Synd bara att det ar ett resultat av Alex idogna viftande med handerna. Bebisars naglar ar verkligen vassa, han har som ni ser lyckats ge sig sjalv ett ordentligt rivsar trots val klippta naglar. Tror det blir att inhandla en nagelfil nasta gang vi far pa affaren?
 
 
Igar kom min nya svenska van Marika och hennes man Kouhei over pa middag hemma hos oss. Istallet for att slava vid spisen och spendera massor med tid pa disk och plock, sa bestallde vi hem pizza :) Riktigt gott var det, och mer tid for prat och skratt blev det! Jag alskar att laga mat och ser fram emot att laga mat for hembjudna vanner, men ibland ar det skont att ta den enkla vagen ut ocksa ;) Speciellt nar man har en liten bebis som ocksa ska ha omsorg och bli matad :)
Det ar underbart kul att antligen ha hittat en svensk "vaninna" som precis som en sjalv lamnat Sverige och hittat och gift sig med sin stora karlek i ett land langt, langt bort. Synd bara att hon antagligen kommer att flytta tillbaka till Sverige med sin man efter arsskiftet. Naja, bara ta vara pa tiden medan man har den :) Ser fram emot att umgas med dem manga ganger till innan det blir Sverige for deras del :)
 
Ikvall blir det aven fodelsedags fest pa en restaurang for min arbetskompis Natsumi. Hela arbetskompis ganget kommer fran Osaka for att fira Natsumis fodelsedag, sa att vi ocksa kan vara med :) Det ska bli jatteroligt att traffa dem alla ikvall, och jag tror att middagen kommer att bli valdigt god :) For mig blir det nyktert ( saklart ) och vi har bokat pa en restaurang som ar valdigt nara dar vi bor. Sa det ar enkelt att ta med Alex.
Vi har riktigt tur , jag och Toshi, att Alex ar sa pass enkel att ta med sig ut. Han stortrivs dar det ar livat och lite hogljutt, vilket gor det jatte latt att ga ut och ata eller ta en fika eller what ever. Oftast sa sover han rakt igenon allt ♥ Gullpojken min ♥
 

Dackad mamma

Det ar inte ofta som forkylningar dackar mig - men idag hande det. Jag har akt pa forkylningen som Toshi hade for nagra dagar sen och kanner mig typ som den sloaste kniven i knivstallet. Eftersom jag ammar Alex kan jag inte ta nagon ordentlig forkylningsmedicin utan att fara till doktorn forst, vilket kanns alldeles for jobbigt, sa Toshi for och inhandlade nan typ av naturlakemedel som ska vara okej da man ammar sin bebis. Det kanns iaf som att den funkar lite, sa jag tror jag klarar mig pa den. Forhoppningsvis blaser denna forkylning over ganska fort av sig sjalvt. Jag ar dock glad att jag inte tog av det vi har kvar av Toshis forkylningsmedicin utan att ha pratat med lakare forst, for tydligen kan man inte amma i en hel vecka efter det att man tagit medicinen. Jag trodde att jag bara behovde lata bli att amma under det dygn som jag tog medicinen, plus ett par timmar fran det att jag i sa fall tog sista tabletten. Men tydligen inte, sa jag ar tacksam att Toshi for pa "apoteket" at mig och fragade personalen om forkylningsmedicin for ammande mammor.
 
Vi skulle ha farit och halsat pa min gammla vardfamilj idag egentligen, men Toshi insisterade pa att jag skulle ta en lugn dag och kurera mig istallet, och jag som aldrig brukar saga nej till att gora roliga saker bara for att jag har en " liten forkylning" kande denna gangen att jag verkligen inte var fit for fight for att halsa pa nagon alls idag. Sa vi stallde in besoket och far forsoka att fara nan annan gang snart istallet.
 
 

Liten blir storre

Igar foljde Alex med mig pa min privat engelska lektion som jag gav pa ett cafe nara dar vi bor. Detta pa begaran av min "elev" som sa garna ville traffa lilla Alex. Sa dagen till ara kladde jag pa honom hans finklader som han fatt av tant Carro ( hihi, hoppas du inte har nagot emot att ha blivit tant nu, vannen ). Denna sota lilla body ar namligen snappet for varm att ha pa sig till vardags ( typ alla klader vi fatt fran Sverige ar lite for varma att ha pa sig under sommaren, tror att tyget ar for tjockt kanske...), men eftersom affarerna brukar vara sa starkt luft konditionerade sa tankte jag att det skulle nog ga bra ( vilket det gjorde).
 

Redo att folja mamma pa "jobbet".
 
 
Men efter att ha klatt pa honom sina finklader fick jag mig en liten overraskning - de har redan borjat bli for sma! :) Se bildbevis:

Aha! Kolla in knapparna, de gar knappt att stanga. Sota lill-magen ar inte sa liten langre.... :)
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Alex

Alex har pa senaste gatt upp ganska mycket i vikt, vilket man tydligt kan se om man jamfor dessa bilder:
 
Alex nar han var ungefar 2-3 veckor  gammal
 


Och denna bild tagen idag da han ar 2 manader och 2 dagar gammal:
 
Sicken liten knubbis ♥
 
Vidare idag nar han ammade pa morgonkvisten tog han en paus for att filosofera kring... mjolk? ( Vad tanker en bebis pa egentligen? ) Innan han tog nya tag och gluffsade vidare med god aptit....
 
...for att sedan bli helt utslagen ♥ Det var en slagen hjalte som slumrade matt och belaten i mina armar ♥
 
Alex har nu blivit 2 manader och ar fortfarande varldens snallaste och sotaste lilla bebis :) Han har nyligen borjat sova hela 6 timmar ( ! ) i strack under forsta delen av natten. Sen vaknar han ungefar var 3:e - var 4:e timma och vill amma. Men gullegrisen ar sa duktig och sover genom natterna. Det har han gjort sen forsta borjan, vilket jag tackar min lyckliga stjarna for :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0