Rump-bitar krypet

Lat mig presentera Japans sotaste figur - Rump bitar krypet!!
 
Jag ar sa fortjust av det lilla sota krypet som springer runt och biter folk i rumporna att jag var tvungen att kopa denna:
 
Jag ska fasta den pa barnvagnen hade jag tankt da jag redan har en nyckelring som jag ar valdigt fast vid. Oshiri kajiri mushi ( rump bitar krypet) var tydligen en himla popular barn karaktar for nagra ar sedan, och de flesta kunde tydligen sangen. Nu aterupplever alltsa rump bitaren sina "glory days" hemma hos oss nu da bade jag och toshi gar omkring och sjunger sangen :)
 
 

A busy bee

Senaste tiden har det varit fullt upp varje dag kanns det som, men jag kan inte satta fingret pa vad som det varit sa fullt upp med. Toshi har varit "langledig" i typ en vecka... sa da passar vi ju pa att gora grejjer som ar bast att gora tillsammans, som exempelvis ta bilen och storhandla. Sedan har Toshis pappa varit har och jobbarkompisarna har varit forbi for att se Alex, precis som tva andra kompisar ocksa varit. Sen har vi haft en fodelsedagsfest har hemma hos oss. Men mest tror jag att denna kannsla av att ha fullt upp kommer fran att ha blivit mamma :) Att inte bara gora den vanliga mangden av hushallsarbete, utan mer, och dessutom ta hand om en baby gor ju att dagens timmar tycks forsvinna forvanandsvart fort. Att blivit mamma tycks antligen ha kommit ikapp mig :) Dock kanner jag mig valdigt pigg och energifull, till skillnad mot for nagon vecka sedan. Detta maste ha att gora med att jag vant mig vid natt amningen mera nu. Det ar ju fortfarande jobbigt, men det kanns lite lattare nu iallafall :)

Nu nar Alex har vuxit till sig lite och vi har varit pa hans 1 manads kontroll sa har vi gront ljus att lamna huset tillsammans. Som jag sagt tidigare ( tror jag ) har de ju velat att man haller sig inomhus den forsta manaden innan man borjar ta med sig sin bebis ut. Det kanns dock sa himla skont att antligen kunna ta barnvagnen och ga ut pa promenader, om an det fortfarande ar sa sjukt varmt att vi inte kan ga allt for langt. Men nar hosten kommer ser jag fram emot langa, harliga promenader med Alex i barnvagnen :)

Imorgon ska vi fara och halsa pa mitt jobb i Osaka. Det ska bli sa fruktansvart kul att fa traffa alla barnen och kollegorna igen. Och att fa visa alla vart lill-hjarta :)

Nu kallar ett blojj byte, sa det far avrunda det har inlagget.





1 manads kontroll

I forrgar var vi tillbaka pa sjukhuset for Alex 1 manads kontroll. Allt gick jattebra, han var sa go och snall hela tiden :) Allt var som det skulle, han har nu vaxt ganska rejalt ( tycker jag, blickar redan tillbaka pa hans nyfodda tid och hur liten och tanig han var da...), han vager nu lite mer an 4 kilo. Han ar sa sot med sina sma ben och armar som borjar fa det dar gulliga baby hullet :) Han ar pigg och glad (for det mesta), hoppar till av plotsliga ljud och ser sig omkring i varlden :) Ater gor han med en rasande aptit, bade mjolkersattning och brostmjolk. Pa natten ammar han var andra timma, men amningstillfallena har blivit kortare an de var fran borjan och det gar mycket smidigare nu vilket ar hemskt uppskattat av mig. Nar han var nyfodd och ett par veckor framat sa somnade han alltid mitt i allt och det var i princip omojligt att fa liv i lilla kraken igen. Nu haller han sig vaken och haller i sig mjolken i en san rasande takt att han ibland svaljer fel och hostar och spottar innan han gluffsar vidare igen. Det ar min lilla alskling Alex det ;)

Igar nar jag gosade med honom i famnen sa pressade han sig sjalv upp i staende stallning med hjalp av benen. Sa stolt mamma hjartat blev :) Han borjar fa mer muskler i sina sma kyckling ben :) Han tycker aven valdigt mycket om att sitta i mitt kna da jag haller honom bakom ryggen, sa att han far trana pa att halla upp huvudet sjalv. Han ar valdigt duktig pa att halla upp huvudet och vrida det at hoger och vanster. Han ser sa nojd ut da han far se sig omkring pa sin omgivning :)





Hemma hos oss




En liten rundtur hemma hos oss i nya placet sahar 2 manader efter flytten:


Den lilla gatan utanfor vart hus :)


Vart hus :)


Var hall :)


Rum nr.1, som vi anvander som sovrum :)



Var "matsal" :)


Bild tagen fran rum nr.1, har ser ni resten av lagenheten : "matsal", tvrum och kok.




Det lilla koket :)


Och vart tv rum :) Utanfor glasdorrarna har vi var toalett och bad/dusch.

For den har lagenheten betalar vi typ 6 000 kr / manad, vilket ar gode billigt for en lagenhet med det lage som den har har. Som jag tror jag sagt forut sa ar laget det mest tilltalande med denna lagenhet, det ar verkligen jatte praktiskt att bo har. Nara till exakt allt! :) Och en matvaruaffar precis bakom vart hus :)
Den har lagenheten ar gammal, och en och annan spindel har man ju sett. Standarden ar minst sagt lagre an vad vi ar vana vid, men med den har hyran kan vi klara oss ganska bra pa bara Toshis lon medan jag ar hemma med Alex. Sen nar jag borjar om att jobba hoppas vi ( och tror vi) att vi kommer kunna spara mycket pengar da jag ocksa har en inkomst :)


RSS 2.0