Glad

Under de senaste 3 månaderna har vårt närliggande shopping mall " Kyoto Family" haft en ordentlig renovering, vilket varit väldigt opraktiskt då det mesta varit stängt. Men nu har de äntligen öppnat igen och stället har fått sig ett ordentligt ansikts lyft! Verkligen ut med det gamla och in med det nya. Massor med nya affärer och fräscha lokaler. Jag är verligen jätte, jätte glad över detta då en av alla dessa nya affärer är en import affär! De säljer diverse matvaror från världens alla hörn, te , kaffe och godis. Det är verkligen så härligt att ha en import affär bara 6 minuters gångavstånd från huset, eftersom jag annars behövt göra en lite längre resa ( om än inte så lång) då jag behövt inhandla sånt som vanliga matvaruaffärer inte har. Vilket händer rätt ofta ändå. Så ordet är verkligen JÄTTE GLAD :)
Igår när jag gick dit så sålde de en typ av "Happy Bag" med taco produkter för bara 1000 yen, ( lite mindre än 100 kr) vilket var ett kanon pris då tacos är rätt dyrt här. Påsen innehöll spice mix, taco sås, färdig guacamole och taco shells. Bara guacamolen i sig kostar ca 50 - 60 kr , så super bra pris verkligen. Jag köpte påsen och den skall användas till kvällens taco middag.
 
 
 
Sen fick sig den vanliga matvarubutiken också ett ordentligt upplyft, och jag hittade till och med färdiglagad Pad Thai i " world dining" frysdisken! Lycka ;)
 
 
 
PLUS att jag äntligen hittat frysta file bitar av torsk ( benfria). Något jag sökt efter länge, tog mig inte mindre än 7 år att hitta. Hahaha. Jag ska nog inte bli dektektiv i framtiden....
 
 
Torsk är på japanska "tara", och nu när jag äntligen hittat vad jag sökt efter kan jag äntligen försöka göra mina egna fiskpinnar eller kanske fisksoppa? Måste bara införskaffa fiskbuljong från sverige igen, då detta verkar lysa med sin frånvaro här i Japan....
 
 
Är just nu på en mycket efterlängtad Golden Week ledighet, och det spenderas rätt mycket solig tid ute i parken än så länge. Mycket härligt. Vi får se vad den här dagen har att bjuda på.
 
Mata ne!
 
 
 
 
 

RSS 2.0