Sura miner :(

Idag nar jag och Alex gick ut pa var dagliga promenad ( den har gangen till Geo for att hyra nagra dvd:er ) sa tankte jag knappa nagra gulliga bilder pa honom. Men gullefjunet tankte minsann INTE bjuda pa nagra glada miner idag inte!
 
 
 
Jisses sa putt man kan vara! :)
 
Med mig ut pa prommisen hade jag aven min termosmugg full me go kaffe :)
 
 
Det ar ju bara sa harligt att vara ute och ga och njuta av tillvaron samtidigt som man smuttar pa underbart kaffe ♥
 
 

Dagsutflykt runt om Higashi Yama

Igar bestamde vi oss i samma ogonblick som vi slog upp ogonen att "idag far vi ut pa en mini dagsutflykt". Sagt och gjort, inom loppet av 30 minuter hade jag tagit en dusch, ammat Alex, bytt om, atit fruskost och klatt Alex- sen var vi pavag!
Igar bar det av till Higashi Yama omradet, runt om The International Community Center. Sa fantastiskt vackert nara bergen, med tempel och natur. Jag alskar Kyoto!! :)
Forst gick vi in pa The Community Center sa att jag kunde skriva en annons om privat engelska lektioner, samt kopa mig en uuuuuunderbart goooood kopp kaffe ( vanilj smak ) innan vi ( jag med kaffen i hogsta hugg) begav oss ut for en liten promenad. De har bilderna knappte jag pa vagen :
 
Alex i bilen...
 
Inte den basta bilden, jag vet, men jag ville bara visa pa hur stoooora vissa av templen ar. Fantastiskt att manniskor for sa laaaaaange sen byggde dessa, utan maskiner och lyftkranar.
 
Samma tempel...
 
Vilken kannsla! :)
 
Underbart vader var det ocksa :)
 
Pa den har bron leder de tydligen vatten anda fran Japans storsta sjo, Biwako, in till centrala Kyoto.
 
Toshi, Alex och Farfar ( Ji - Ji pa japansk slang ).
 
Och sa denna - " Baka Sakura" tror jag Toshi kallade den. "Baka" betyder idiot, sa alltsa " idiot sakura". Varfor? Jo, sakuran blommar ju pa varen ( forutom vissa typer av sakura tror jag som blommar aven under vintern, eller ar det ume kanske?) men denna lilla sakura trodde att " Idag ar det var!" och sa blommade den, helt ensam, iallafall. Det hander lite da och da nar  vadret ( och sasongen) ar som det ar just nu. Kalla natter, varma dagar. Jag tyckte att idioten var lite charmig, sa jag var tvungen att knappa ett halvtaskigt kort pa den :)
 
Det var en valdigt bra dag iallafall :) Ser fram emot manga fler som denna :)
 

Rodbetor!!

Som jag letat efter och funderat kring nagon form av japansk version av den svenska hederliga rodbetan. Nu antligen, utan att egentligen soka efter den, foll min blick av en ren slump pa en burk av Felix Rodbetor nar jag var och kikade omkring pa Kaldi Coffee farm haromdagen. LYCKA!! Nu kan jag antligen laga (nastan) vanlig svensk pytt i panna har hemma!! :) Hittills har jag lagat pytten men atit den utan rodbetor, vilket ar gott i och for sig, men jag vill ha det sa svenskt jag bara kan :) Nu ar lyckan gjord da jag antligen hittat betan pa affaren! :)
 
 

Alex 3 manader och 23 dagar gammal

 
Som ni ser pa bilden har varan Alex, nu 3 manader och 23 dagar gammal, borjat kunna fokusera blicken riktigt ordentligt, och darmed aven borjat visa intresse for leksakerna som hanger ner fran bagen over babysittern. Han har annu inte brojat stracka sig efter dem, men han kan halla sig sysselsatt en langre stund bara genom att ligga och titta pa leksakerna dinglandes framfor ogonen pa honom.
 
Han har antligen ocksa lart sig att skilja pa mamma (mig) fran andra personer. Toshi satt och gosade med Alex medans jag gjorde mig i ordning for tjejkvallen jag och Maiko hade for nagra dagar sedan, sa jag sprang omkring hit och dit i " huset " ( som vi hyr ). Nar jag forsvann ur sikte sokte han tydligen efter mig, kollade sig omkring hej vilt tills dess att jag kom tillbaka. Da slutade han se sig omkring, tittade bara pa mig och borjade skratta :) Detta gjorde vi nagra ganger for att kolla om han verkligen borjat kanna igen vem som ar mamma bara genom att titta. Underbar kannsla ♥
 
Nu haller han ocksa pa att lara sig att rulla runt fran mage till rygg. Annu har han inte lyckats, men jag tror att det hander vilken dag som helst nu. Han har fram tills nyligen inte gillat att ligga pa mage, men nu tycker han det ar jattekul och han bli snabbt starkare och starkare. Han kan stodja sig pa armarna och halla upp huvudet hogt i flera minuter nu ♥
 
Han ror sig som en liten fisk pa torra land just nu. Nu maste vi seriost akta oss for att lamna honom pa soffan eller i sin babysitter utan att spanna fast honom, for han har lart sig att bade hasa ner och skjuta sig upp. Om jag vid nattningen lagger honom i mitten av sin sang sa kan jag vara saker pa att jag inte hittar honom dar igen pa morgonen. Antingen ligger han hogst upp vid huvudanden eller langst ner vid fotandan. Eventuellt ligger han tvars over sangen ocksa.
 
Hittills har han inte velat ta nappen nagot vidare, och jag har inte tvingat pa honom den. Men nu har han hittat tummen, som mer an ofta aker in i munnen pa honom. Dock vill jag inte att han ska borja suga pa tummen pa riktigt, utan ser hellre att han tar nappen ( da denna kan slangas da det ar dags att sluta suga napp/tumme, tummen sitter ju dar den ar sa det ar sakert svarare att fa honom att sluta suga pa tummen). Naja, vi far val se om han kommer borja ta nappen i framtiden.
 
Han har aven borjat visa intresse for tv:n nu, ifall det ar barnprogram med klara farger och roliga ljud. Gullefjun ♥
 
Sen skrattar och pratar han MASSOR och HOGLJUTT, ibland sa hogljutt att det inte gar att fora ett samtal med nagon annan under tiden.
 
Dregla lite har han ocksa borjat gora :) Och suga pa underlappen :) Samt anvanda bada handerna for att gripa om saker och ting. Nypas har han ocksa borjat gora, vilket kan gora lite ont emellanat.
 
Sa mycket har lilla Alex utvecklats sedan han foddes, vilket ar himla mycket tycker jag :) Stolt mamma kan jag saga :) Nu ska jag och Toshi ga och sova brevid var underbara lilla bebis ♥
 
おやすみなさい! Godnatt :)
 
 

Gottegris

Det ar precis vad jag ar. En gottegris. Men sedan jag flyttat till Japan tors jag nog saga att mitt gottande har trappats ner en hel del. Men jag ar anda en stor gottegris i jamforelse med Japanerna.
 
Att handla mycket snask ar svart har. For det forsta kanns det pinsamt att handla sotslisk da det kanns som att det ar ett sa stort fokus pa att vara SMAL i det har landet. Ar du smal, ja du ar du vacker, typ. Pa tv ser man reklam om dieter och bantningspiller till hoger och vanster. Det pratas om att inte ata for oljig mat eller kott och "gammel japanerna" ( i detta fallet Toshis mamma och pappa) anser att Coca Cola ar varre for halsan an ol, vilket for mig kanns helt galet da jag inte kan forstora levern och bli alkis pga Coca Cola. Men tillbaka till amnet - det kanns lite pinsamt att handla massor med snask har i Japan iallafall. Och for det andra - det ar SVART att handla mycket da allt ar fordelat i sa minimaliska mini forpackningar! Den vanlija storleken pa choklar ar typ 50 gram. Finns det nagon 100 grammare, ja da ar det BIG PACK. Ofta saljs aven chokladen styckesvis, typ som mini plopp. Vill man ha chips galler storleken 60 gram. Ni kanske forstar vad jag menar med att det ar svart att vraka i sig godis? 
 
Sahar sag det iallafall ut da jag i Onsdags hade inhandlat ordentligt med choklad ( i japanskt matt ) som jag skulle gotta mig i :
 
 
3 st  bitar ala 35 - 50 gram formadde jag mig att handla. Till min stora forvaning rackte detta gott och val, nar sista tuggan narmade sig kande jag att mitt sotbehov var mer an mattat och det var snarare snaltarmen som tvingade i sig sista biten. Men till detta maste jag ju saga att jag forsoker skara ner brutalt pa sotslisket just nu eftersom jag ammar Alex. Och tydligen har jag ju alltsa lyckats brotta ner sotsuget lite da jag blev nojd pa bara 3 sma bitar choklad, sa det ar ju bra. I vanliga fall, haha, kan jag latt smalla i mig en hel Aladin ask och anda vilja ha mer! I'm a gottegris and proud! Vad vore livet utan choklad och sotsaker?? :)
 

Extra! Bildbevis pa "Tornado Toshis" framfart!

Eftersom jag var ut med Maiko igar kvall sa innebar ju det att Toshi hade huset for sig sjalv. Det ar otroligt vad han lyckas stoka till det pa nolltid. Jag brukar saga att han ar som en tornado da han kommer hem fran jobbet, saker bara hamnar i oordning efter honom dar han drar fram. Om han gar fran ytterdorren till veranda dorren pa motsatta sidan huset sa har han hunnit ta av sig och slanga vaskan, borsen, mobilen, skjortan, byxorna och sockarna pa golvet, bordet och alla andra mojliga ytor bakom sig eftersom det han gar. Sedan drar han fram ALLA kontroller till tv, dvd och cd, sprider ut dem pa golvet och lagger sig i soffan eller pa golvet och slappnar av och ser pa tv. 
 
Har har ni bildbevis pa odelaggelsen efter att  "Tornado Toshi" dragit fram :
 
 
Men tillaggas maste att han ar den basta tornado en kvinna kan ha till make ;) Love you darling ;)
 
Sen maste jag ju bara visa hur alla mina favvo grabbar ligger och sover i sangen...
 
 
Far och son ar verkligen sota da de sover tillsammans ♥
 
 
Och badar tillsammans ♥
 
 
 
 
 

Ibland lyckas man ta riktigt bra bilder...

...  som exempelvis
 
da jag och Alex traffade min van Enya for nagra dagar sedan :
 
 
Jag menar, kolla in Alex i Close up :
 
 
Jag vet inte vad han ser ut som...men sot ar han! :)
 
 

Bakis? Oh yes...

Sa igar var det alltsa dags for varan " girls night out", och det bar som sagt av till en spansk restaurang tillsammans med min kompis Maiko. Dar at vi himla god tapas och annan spansk mat och delade dessutom pa TVA flaskor vin. Sa det blev ganska mycket dricka, vilket ar forsta gangen sedan jag visste att jag var gravid. Vilket ar ganska pa pricken ett ar sedan. Alltsa forsta fyllan pa 1 ar, och det kanns av idag kan jag saga. Har varit liiiiiite bakis. Och ja, jag fick sova hela natten, forutom att jag var tvungen  ga upp 1 gang for att pumpa ur brosten lite. Men bortsett fran det fick jag sova. Dock sover jag inte sadar jattebra da jag har druckit :P
 
Har kommer lite bilder fran kvallen :
 
Sahar uppsnoffsad var jag igar kvall ;) 
 
Maiko utanfor den spanska restaurangen som var helmysig!!
 
Jag och Maiko efter nagra vinglas...
 
Maiko :)
 
Och jag :)
 

Girl's night out!

Imorgon ar det antligen dags - Girl's night out!! :) Sen Alex foddes har Toshi varit ut med sina/vara vanner pa fester, medan jag varit hemma med Alex, vilket inte gjort nagot alls da jag ju givetvis vill vara med gullefjunet. Och fastan man blivit foralder sa maste man ju ha lite kul utanfor "foraldra bubblan" och bara vara sig sjalv ibland, sa jag har med gladje latit Toshi ta sig ut ur bubblan lite da och da. Men nu ar det alltsa antligen min tur att lamna bubblan for ett par timmar imorgon kvall! :) Jag och min kompis Maiko (  som ar en av de sjukskoterskor som tog hand om mig under forlossningen) ska ga pa en spansk restaurang och ata go mat och dricka gott vin och bara surra och umgas. Ska verkligen bli jatte roligt :) Toshi har dessutom lovat att ta hand om natt matningen da jag inte kan amma eftersom jag kommer dricka nagot glas vin  ( utan vi ger mjolkersattning pa flaska istallet ), vilket gor att jag forhoppningsvis aven far sova min forsta hela natt pa 3 1/2 manad!! :) Hurvida det sistnamnda slar in far vi val se, ratt vad det ar sa ar det val jag som gar upp mitt i natten och gor i ordning flaskan iallafall. Jag far aterkomma med en rapport om detta senare. 
 
I forrgar hittade jag en jattesot liten Tigger jump suit (?) at gullefjunet mitt, som kommer vara varm o go att ha pa sig i vinter. Dock kunde jag inte halla mig, utan tog pa honom denna idag da vi gick ut pa promenad. Dock var den lite for varm for att ha pa sig redan, sa jag var tvungen att ta av huvan och vika upp bade armar och ben pa drakten. Men fy tusan vad sot han var! :)
 
Tadaaaaaa~!
 
Nu ar det lagg dags i hushallet. Alex snuttar och sover sedan nastan 2 timmar tillbaka, sa nu nar mamma fatt lite egentid tror jag det ar dags att sla igen ogonlocken for ikvall.
 
Godnatt!!
 

Gaijins kommer, gaijins gar....

... eller utlanning, som gaijin betyder pa svenska.
 
Idag for min nyvunna svenska "vaninna" Marika hem till Sverige igen. Kanns valdigt trakigt att hon farit tillbaka hem till vart blagula land igen, men inte mycket att gora at saken :) Det ar svart att bygga varaktiga relationer i Japan. Iallafall med andra gaijins ( utlanningar ) . De allra flesta far ju hem till sitt hemland igen nagon dag. Men fastan det blivit att saga adjo till fler vanner an jag nansin kunnat forestalla mig, sa at jag evigt tacksam och glad over att jag traffat var och en av dem. Och fastan de farit hem sa slutar man ju inte vara vanner for det.
 
Pa tal om vanner sa fick jag spontan traffa den enda av mina "gaijin" vanner som finns kvar i Japan ikvall. Enya fran Taiwan / Canada. Hon bor just nu i Osaka dar hon pluggar design, men hade en privatlektion i Kyoto sa da passade vi pa att ta en kaffe pa Tully's Coffe. Henne har jag inte traffas pa ungefar 5 - 6 manader, sa det var verkligen pa tiden! Vi har bada tva varit alldeles for upptagna for att lyckas fa till nan "dejt", men ikvall sa hande det alltsa :) Och tydligen sa blir hon nog kvar i Japan, Osaka, i ungefar 1 eller 2 ar till, vilket gor mig valdigt glad :)
 
En sak som jag dock lart mig den harda vagen sen jag kommit till Japan ar att hur manga underbara och fina nya vanner du an far, sa kan de aldrig ersatta eller vaga upp saknaden av de vanner du vaxt upp med hemma. Jag tanker pa er Carro, Frida, Kicki och alla andra vanner varje dag. Saknar er!!
 
Jag och min Carro i min gamla lagga pa Nygatan. En bild sager mer an tusen ord.
 
Jag och Kicki pa en av alla de fester vi hade hemma hos Carro. Det har var pa den gamla goda tiden da vi alla tre bodde nara varandra inne i Pite stad. Jisses vilka minnen... :)
 
Och jag och min Frida forstass :) Som sma kunde inte ens min egen mamma se skillnad pa oss, hon skallde faktiskt ut Frida i tron om att det var jag, tills Fridas mamma sag hela spektaklet och papekade till min mamma att Annika faktiskt var nan annanstans. Inte sa lika langre, eller? .... Eller ar vi lite lika i ansiktet ta mig tusan???
 
Naja, enough of this trip down on memory lane. Alex ligger och snarkar och sover, sa jag tror jag borde gora det samma. Maste ju vakna om sisadar 4 timmar igen for att mata honom sa det ar val bast att ta somnen nar man far den :)
 
おやすみ! Go' natt!
 

Huvva!

Ush ja, igar var det som sagt dags for Alex forsta vaccination...
Precis som jag trodde sa grat ju Alex hjarteskarande nar han fick sprutan, men vad jag inte vantat mig var att mamma hjartat skulle sla till som en blixt fran en klarbla himmel. Sa fort Alex borjade grata sa borjade ju jag ocksa att bola som en annan tok! Det ar ju en skillnad att hora sitt barn grata for att han ar hungrig, har blot blojja eller ar uttrakad - men att hora honom grata for att det gor ont och ar skrammande, ja det pallar jag bara helt enkelt inte. Samma sak hande da Alex var nyfodd och vi fortfarande var inlagda pa sjukhuset. Han fick en liten slang av gulsot sa de var tvungna att lata honom ligga i ett litet "solarium" under ett dygn, med tejp over ogonen. Jag holl pa att borja grata bara av att se honom liggandes i detta lilla solarium, och nar jag fick halla honom och amma honom sa brast det varje gang. Skitjobbigt ar det, att ha blivit en sadan lipsill ;) Jag brukar aldrig grata pa begravningar ( forutom pappas begravning forstass) eller pa brollop, inte ens pa mitt eget ( lyckades fajta tillbaka tararna da jag HATAR att grata infor folk), men nar det kommer till Alex sa hinner jag ju tusan inte ens med innan jag borjar bola pa mindre an en nano sekund. Mamma hjartat ar en allt bra stark grejj det ;)
 
Sahar ser den forsta vaccinationen ut. Alla Japaner har det har arret, alltsa aven Toshi. Jag blev valdigt forvanad forsta gangen jag sag det pa Toshis arm. Efter denna vaccination antar jag att det blir normala sprutor, den har sag snarare ut som en rektangel formad stampel, typ.
 
Naja, nu ar det ju gjort for den har gangen. Men hur i hela friden ska jag klara av nasta, och nasta, OCH NASTA gang?? Lord, give me strength...
 
 
 
 

Ohlala!

Nybadat Gullefjun!
 
 

Vaccinationsdags!

Idag ar det dags for Alex forsta vaccination. Jag vet inte vilken vaccination det ar, men det ar ju en hel bunt som ska tas. Jag ar lite nervos infor hur det hela ska ga. Om Alex kommer att grata mycket eller om han kommer att ta det lugnt. Antagligen kommer han val att grata som en tok, vilket ar heeeelt forstaeligt. Naja, han kommer ju inte att minnas nagot senare...
 
Igar for vi ju och shoppade lite grejjer at Alex, och bland annat lite klader hamnade i shopping korgen :
 
Nu har ju hosten antligen anlant till Japan och med det kallare klimat. An sa lange ar det ju typ T - shirt vader, men det smaller ju bara till sa ar det for kallt for det. Sa tva par langarmade trojjor inhandlades ( varav en ar i tvatten just nu, darav inte pa bild ), bada tva fran TKSAPKID i storlek storre, sa att fjunet har nagot att vaxa i. Kanns lite meningslost att inhandla nagot som han bara kan ha JUST NU, da bebisar vaxer sa himla fort. Darfor far han ha pa sig lite storre klader just nu som han istallet kan anvanda en langre tid. Det ar ju lite snallare mot borsen :)
 
Ett till par byxor fran TKSAPKID inhandlades ocksa, aven dessa i storlek storre. Men det gar bra att vika upp byxbenen sa att de inte ar helt at skogen for langa, sa det funkar bra att anvanda dem redan :)
 
Sist men inte minst kopte vi aven en vinterjacka at lilla gullefjunet, saklar aven denna i storlek storre. Och saklart fran TKSAPKID, som tydligen blivit mitt nya favvo marke. Snygga, lite sma coola klader till ett rimligt pris. Me like :)
 
Det far avrunda inlagget for idag, over and out!
 

Alex i bilder...

Godmorgon ( eller godnatt i Sverige ) !
Klockan ar nu 08:30 i Japan ( alltsa typ 01:30 i Sverige tror jag ) och min lilla sangfagel vackte mig redan kl. 06:40 i morse, sa da var det bara att skotta sanden ur ogonen och stiga upp da. Egentligen ar det val inte sa himla tidigt, ar val snarare en vanlig morgon for de flesta. Men fram tills ganska nyligen sa grisade och sov mitt lilla gullefjun ibland anda fram till 9 - 10 tiden pa mornarna (!). I och for sig var kvallarna lite senare ocksa, kanske mellan 21 - 23 tiden nangang. Men pa senaste har fjunet korkat in valdigt tidigt pa kvallarna, som igar da han slocknade som ett ljus efter bad och matning fore kl. 19 ! :) Sa underligt ar det ju inte att han ocksa slog upp butiken redan fore kl. 07 imorse :)
Nu da mamma sitter och smuttar kaffe och bloggar, da passar han tusiken pa att ta en tupplur. Funderar starkt pa att sla igen datorn och ga och lagga mig i sangen med honom, men idag ska vi fara och shoppa lite grejjs till Alex och da behover jag nog lamna huset om typ 40 minuter eller sa... sa jag har nog inte riktigt tid va? :) Dessutom alskar jag att shoppa, och speciellt om det ar grejjer till Alex, sa jag kommer nog anda inte att kunna somna om da jag bara kommer ligga och fundera pa  allt jag ska kopa. Naja, nu ar jag ju anda vaken sa wtf... Vi tutat och kor tycker jag! God Morgon Varlden!
 
Dags for lite " Alex bitar"....
 
What's that???
 
"Alex, the last samurai ". Den har utstyrseln far mig osokt att tanka pa en samurai. Eller pappa med byxorna anda upp under armhalorna typ. Kanske syns pa den har bilden att Alex ar morfars dotterson va? :)
 
Vi ska ut pa promenad och Alex har pa sig sin nya "Super Baby" bib som jag kopt at honom :)
 
Pappa Toshi har Alex i barselen (?) som fortfarande ar lite stor for Alex, han ser ut som den huvudlosa ryttaren. Ger dock fullgott stod for nacken sa det ar ingen fara.
 
Alex och tant Hanyu som jag fick traffa for forsta gangen pa mer an 1 ar for nagra dagar sedan. Tyvarr var Alex inte pa sitt vanliga solstrale humor, utan var valdigt grinig och tvar. Men det var roligt anda :)
 
Alex med en av sina leksaker som han ganska just har lart sig greppa och halla om :)
 
Gullefjunet fran imorse, ikladd sin ko - outfit som far agera pyjamas.
 
Han har nyligt upptackt sina hander, och att dessa passar PERFEKT i munnen och liksom gjort detta sitt livs uppgift att se till att de aldrig lamnar munnen heller.
 
Detta ar ocksa fran imorse, har ar han i sin "babysitter" tillsammans med sin Butterfly teether som jag envisas med att tvinga pa honom :) Han har inte riktigt fattat det har med leksaker annu... :)
 
 
That's all folks!
 

久しぶり!

Hisashiburi, som ordet blir i alfabetet. Detta betyder " lange sen sist". Mycket roligt har hant sen senast, men jag har inte haft sa mycket tid att satta mig ner vid datorn ostort och skriva ett inlagg. Just nu vaggar jag gullegrisen till soms med foten ( han ligger i sin babysitter), sa jag tankte jag skulle ta och gora ett forsok nu da.
 
Sa vad har hant sen sist? Vi har "lekt" mycket, som man sager pa japanska. Men nu pratar vi ju svenska, sa lat oss saga att vi har umgatts mycket med vara vanner den senaste tiden. Snacka om att vart vardagsliv har forandrats till 100 % sen vi flyttade fran Osaka till Kyoto. Forandrats till det battre :) Det ar sa enkelt att traffa sina vanner, dra till gymmet, ga pa sento, ga ut pa langa promenader eller dra ut pa stan eller till nagot shoppingcenter for lite shopping. No problemos! Nar vi bodde i Osaka hade vi knappt nagra vanner dar, och aven de vi hade  traffade vi typ aldrig da det kandes alldeles for bokigt att ta sig nagon stans. Osaka kandes alldeles for stort, stressigt och opraktiskt. Men Kyoto ar som pite - allt du behover inom gangsavstand, haha. Iallafall enligt mig :) Har jag namnt hur lycklig jag ar har? :)
 
Anyway, sa vad har vi gjort.... Min van Maiko ( som ar en av de sjukskoterskor som hjalpte mig genom forlossningen av Alex pa sjukhuset) och hennes ytterst trevliga pojkvan Ralf fran Tyskland har  varit har pa pizza och vinkvall ( detta var faktiskt den 1 Oktober, pa Toshis fodelsedag). Efter nattning av Alex kunde jag ocksa sla mig ner och smutta pa ett glas harligt, rott vin och bara prata och umgas :) MYCKET trevligt var det :)
 
Jag och min nya svenska vaninna Marika hade ocksa en liten "dejt" har hemma hos oss for lite drygt en vecka sedan. Vi ( jag, Marika och Alex) drog pa Aeon mall och inhandlade lite sallad och sen for vi hem till oss for att laga Tonfisk och pasta gratang. En kladdkaka till efterratt slank ocksa ner :) Mums mums! Men varje gang jag ater kladdkaka kan jag inte hjalpa att sakna min Carro lite extra mycket, det var ju som lite varan "grejj" att snaska mumsig kladdkaka och snacka strunt :) Garna till en film vi bada ville se men totalt missade da vi pratade genom hela rubbet :) Aaahh, sweet memories.
 
Jag, Alex och Toshi gjorde en dagsutflykt till Arashiyama och satt vid vattnet och at lunchlada. Tog bilen och for ut bara for en timma typ. Det ar ju sa skont att bo i Kyoto med sa manga fantastiska och vackra platser nara, sa att man impulsivt bara kan slanga sig i bilen eller pa cykeln och fara ivag for bara en kort stund, utan massa planering. Jatte harligt var det :)
 
Jag och Alex har gatt pa otaliga langa, harliga promenader. Vi gar ut typ varje dag. En dag kom en Taifun (tyfon?) till Kyoto, sa det regnade ganska ordentligt vilket gjorde att jag blev strandad hemma. Toshi jobbade sa det var bara jag och Alex, och vi kunde inte ga ut. ABSTINENS! Hatar att inte kunna ga ut, det har liksom blivit en drog for mig :) Alex tycker ocksa om att ga ut, och han var inte heller helt nojd den dagen med att inte kunna gora det.
 
I forrgar for jag, Toshi, Alex, Marika och hennes man Kouhei till Otsu och gick bland annat pa ett game center. Det var riktigt kul att spela en massa spel och skratta och ha kul tillsammans. Alex tyckte ocksa det var roligt och skotte sig perfket i vagnen :) Sen for vi pa ett narliggande Baskin and Robbins 31 Ice cream shop och kakade jattegod glass :) En jatterolig dag var det :) Synd att Marika och Kouhei ska flytta till Sverige, hade varit sa harligt att ha dem har :(
 
Har bjussar jag pa en sa kallad " purikura" bild vi tog. Typiskt japanskt och hemskt kul! Man kan sjalv dekorera bilderna med text och effekter osv. Kan bli ratt kul resultat :) Maste fasen borja ta mer purikura, I love it :)
 
 
 
 
Men NU ska jag och Alex gora oss klara for att dra ut pa stan, ner till Shijo Kawaramachi, for att traffa min kompis Hanyu och hennes kille Ben. Jag har inte traffat dem pa kanske 1 ar tror jag, sen de flyttat tillbaka till Australien dar han har ifran. Nu ska de gifta sig och ar har for att kolla in stallen att ha brollopet pa, sa da passar vi pa att traffas. Som det ska bli roligt att traffa sota lilla Hanyu igen!
 
Pa aterseende alla! Mata ne! またね!
 
 
 

RSS 2.0