Gröt älskaren!

Alex innan han äter gröt... 
 
 
Och efter att han ätit gröt...
 
 
Det är gott att leva ♥
 

Alex dop!

Den 20 Januari 2013 döptes lilla Alex Ohno i Hortlax kyrka. Dopfikat hade vi för släkt och vänner efteråt hemma hos gudmor ( moster ) och gudfar Linda och Micke i Hemmingsmark. Det blev en jättefin ceremoni och lilla fjunet höll sig gó och glad hela tiden i kyrkan. Sen på dopfikat blev han nog så trött och lite gnällig, men tremänning Liam var hjälpsam och öppnade alla ( det blev MASSOR ) presenterna. Ordningssam var han också, och slängde bort allt papper efter vardera paket. 
Sedan avslutade vi denna underbara dag med bastubad och ost och korvbricka. Så hääärligt det var! Dessutom blev det ju premiär bad i bastu för lilla älsklingen, vilket var roligt. Jag och mina systrar levde och andades ju bastubad tack vare pappa, så det var roligt att låta Alex ta del av denna hälsa för kropp och själ ;) Som min pappa alltid sa : " Bastu är hälsa och du ska hälsa ofta". Word. 
 
Här kommer lite bilder från Alex stora dag:
 
Jag och Alex utanför kyrkan i Hortlax.
 
 
Dopklänningen på!
 
 
På dopfikat åkte Alex finkläder på :) Jeans, rutig skjorta och slips. Så söt han var! ( och rysligt lik min pappa i de kläderna)
 
Mormor och barnbarn :)
 
Många gäster blev det! Här sitter familjen Antonsson / Lundkvist. Frida är min barndomsvän från Blåsmark. Det sägs att vi en gång i tiden var så lika varandra i utseende att MIN EGEN MAMMA tog fel och skällde på stackars Frida i tron att det var jag. Sedan när vi jobbade tillsammans på Pizzeria Blå Ängeln i Piteå fick vi frågan om vi var tvillingar.... ?????
 
Och till dopfikat hittade även min andra barndomskompis från Blåsmark - fru Carolina. Med sig har hon andra hälften Micke. Här ser hon drömskt på Kicki och Jonnys ( Jonny som sitter på golvet) lilla son Jakob. Månne om hon vart lite sugen att skaffa smått själv kanske... detta rådde dock jag och Kicki nog bot på igårkväll när vi tre ( jag, Kicki och Carro) hade tjejmiddag och jag och Kicki råkades dela hemska förlossningsberättelser...
 
Och här sitter då alltså mitt tredje lilla hjärte-gull Kicki med sin och Jonnys dotter Selina. 
 
Min kära kusin Linnea och hennes man och barn hittade även ut i skogen till oss. Med sig hade de sitt nya, alldeles jättelilla ( typ 4 veckors) bebis också, vilket var superkul! 
 
Massor mer släkt och vänner kom såklart också, jag tror vi blev närmare 40 personer i slutändan. Puh... Så då blev det ju även massor av...
 
PRESENTER!!!
Alex var ju lite oväntat ( hihi ) inte så flink på att öppna paket, så hans lilla tremänning Liam tog ärofullt på sig uppdraget att öppna ALLA presenter, i en rasande takt. Duktig och slängde allt papper var han dessutom också.
 
I öppnat tillstånd såg alla presenterna ut såhär. Tuuusen tack alla som kom och förgyllde Alex stora dag och tack för alla superfina presenter! ♥
 
Efter dopfikat kickade vi igång bastun och såg till att Alex fick sitt premiär bad! På bilden visar det sig att inte alla var lika exalterade över denna händelse som mig, utan kanske rentav tyckte att hon hade fått nog under denna hektiska dag...
 
 

Hej mitt vinterland!

 
 
 
I förr förrgår var det - 22 i stan och - 30 ute i byarna :)
 

Fantasifoster

I förrgår när jag och lillsyrran Anna var ute och traskade i Storstan Piteå ( känn ironin) hade jag ett fjäder örhänge på mig. Detta lilla örhänge envisades med att blåsa upp mot örat, så att det kändes som när en humla eller annat flygfä kraschar in i en på varma sommardagar då man dundrar fram med cykeln. Detta gjorde att jag av ren reflex hela tiden viftade till mot örat med handen, som för att jaga bort denna idogna humla. Varje gång jag gjort detta irriterade jag mig över det, för det är ju faktiskt vinter och inga humlor är ju ännu nog gångna i evolutionen för att klara av den stränga norrlands vintern. Detta var iallafall början till vårt lilla fantasifoster " den arktiska vinter humlan". 
 
Detta är resultatet efter mitt försök att rita den " Arktiska vinter humlan" i paint... moahahah...
 

Vidare bakade vi sedan två morotskakor till dopet senare på dagen. Detta gick inte något vidare bra...
 
Den första satsen morotskaka blev så hemsk att den inte kunde presenteras i långpanna. Därför tyckte jag att jag var jättesmart då jag kom på den briljanta idén att mosa ner den i bullformer för att sedan smeta på glasyren. Resultatet tycker annat. 
 
Här är den lyckade satsen med morotskaka. Dock behövdes den kylas ner innan vi kunde fortsätta att skära i den. Problemet var bara att vi inte hade tillräckligt med utrymme i frysen. Men vad behöver man en frys till när man bor uppe i kalla Norrbotten? Jag menar - vi bor ju i världens storsta frys, typ. 
 
Enda nackdelen med att bo i denna gigantiska frys är väl att det snöar i den. Och att det finns vilda fåglar i den. Och, som vi ansåg efter nästan övernaturligt mycket slit med endast 2 satser av morotskaka och en humor som kanske mest liknar den som hos en person som tittat lite väl djupt i brännvinsflaskan, att det finns "Arktiska vinter humlor" i den. Så för att skydda vår "precious" morotskaka från denna Arktiska vinter humla, snö och fåglar, så svepte vi in den i flera varv av plastfolie, under ett lock av en annan långpanna. Lite tejp och en hel del plastfolie samt två små té burkar senare, var vår lilla morotskaka skyddad mot allt ont världen hade att erbjuda.
 

 
Ps. För er som undrar, så överlevde morotskakan en hel natt ute i kylan och smakade rysligt gott dagen efter, på Alex lilla dop. Det räckte dessutom med bara 1 sats av kakan, vilket var tur det, då vi som sagt misslyckades totalt med både bakning och räddningsaktionen av den andra satsen... Ds. 

Min syster är en mångsysslare!

Steppdansare / ballerina / mode ikon /  bodybuilder
 
 
Kanske borde jag lägga till komiker?? 
 

I'm back!!

.... In Sweeeeeden!
 
 
 
Redan i November 2012 bestämde vi oss för att jag och lilla fjunet skulle packa resväskan och bege oss till kalla Norden. Men detta blev en överraskningsresa för min kära mor och min kära vän Carro, så jag har hållit det hemligt. 
 
Vi började resan från Japan morgonen den 7 Januari och vi nådde stora syrrans hus i hemmings natten den 7 Januari, Svensk tid. Det tar alltid ett helt dygn att resa. Men överlag gick allt jättebra. Alex var jätteduktig. Vi har båda lidit av lite "Jissabokke", alltså Jetlag, men det har då redit ut sig nu en vecka senare :)
 
Sedan vi kommit hit har Alex utvecklats massor! Hurvida detta beror på att det helt enkelt var dags för Alex att " ta nästa steg" eller om det är för att miljö ombytet har bidragit till detta vet jag inte. Men stolt är jag då! 
Alex kan nu vända sig från rygg till mage mycket snabbt och smidigt. Men det här med att komma tillbaka på rygg igen har Einstein inte riktigt listat ut ännu...
Sen har han börjat äta gröt! Och det går bara bättre och bättre. Sen att han lyckas med konsten att få halva portionen i ansiktet är ju en annan femma...
Han dricker även vatten ur pipmugg och har fått sin första portion av spaghetti och köttfärssås. Och så det största av allt - han åt igår sin första Majskrok! :) Jag blev så eld och lågor över min lilla pojkes förmåga att hålla i och äta majskroken helt själv att jag var tvungen att ta en video på spektaklet! Dock vet jag inte om jag kan ladda upp den här... nåja, jag är ändå övertygad om att det nog bara är jag som tycker att detta är lika fantastiskt som när människan tog första steget på månen, typ. 
 
Sötungen har ätit sin första majskrok...
 
... och känner sig lite förmer än alla andra!
 
Vi for och hälsade på hos tant Kicki och Jonny, där Alex fick leka med hennes 9 månaders sötgurka Jakob...
 
.... som även visade att bebisar kan hutta med knogen! Det är som att han tänker " Han tar mina majskrokar mamma! Det ska han få ångra....!!"
 
 
 
Sedan jag kommit hit har jag hunnit festa med kära vännerna...
 
 
 
 
....  äta skrovmål och litet lyx på sunes, thai buffè på Thaigarden, Pizza och kebab tallrik på Ängeln och en hel del choklad, schwarzwald tårta och mumsmums. Diet snart? Det är nog bäst det...
 
Jag och min blåsmarks bejb Carro på lunchdejt på Piteås flottigaste tillhåll - Sunes gatukök. Även min gamla arbetsplats för herrans massa år sedan...
 
 
Nu gormar unge herre Ohno på golvet, så det är nog dags för mig att göra min moderliga plikt att krama honom, leka med honom och mata honom. En portion gröt och lite vatten samt en skvätt ersättning står på menyn! 
 
Mera update kommer senare!
 
 

Jan. 05, 2013

Jag måste bara konstatera att Friends är den jävlat bästa tv serien som någonsin gjorts. Jag kan se den HUR MÅNGA GÅNGER som helst, och det är lika roligt varje gång. Deras gester, uttryck och skådespeleri är ju bara fantastiskt! :) För mig är den enda konkurrerande tv serien som är nästan lika rolig och som jag också kan se hur många gånger som helst "Scrubs". Två helt otroliga tv serier :) Jag har alla säsonger av Scrubs på dvd men tyvärr bara sista säsongen av Friends. Ifall någon grubblar över en framtida födelsedagspresent eller julklapp åt mig ;)
Nu vaknade gullungen. Dags att återgå till honom :)

Ett lugnt nyårsfirande

 
Årets nyårsfirande måste ha varit det lugnaste i historien. På själva nyårsafton gjorde vi jäklat inte ett piss. Nada. Vi var inte ens uppe till tolvslaget. Istället gjorde vi en tidig kväll och gick och la oss runt kl.21... men jag kan helt ärligt sägs att det inte rör mig ett barr. Att fira nyår är faktiskt en "tradition" som jag aldrig riktigt gillat och inte saknar ett smack. Nyårsfirandet slutade som mest med årets sämsta fest och en kamp att hålla ögonen öppna till 12 slaget. Jag tror helt enkelt att pressen av att fixa Årets Bästa Fest gjorde att allt blev pannkaka nästan varje år istället. Givetvis fanns det ju bra och roliga nyårsfiranden också, men överlag var de inte så bra. Anyway, så i år var det alltså tvärtom ett totalt avsaknande av nyårsfirande den 31 december. Men i fiffiga Japan så har nyårsfirandet knappt börjat då. Shougatsu som de kallar det, håller på ända fram till den 3 januari ungefär. Den 1 januari eller någon gång under denna " shougatsu" far man till ett tempel och ber om lycka och välgång för det nya året. Detta gjorde även vi, den 2 januari. Vi for till närliggande Kitanotenmangu. Där bad vi om lycka och köpte även en " fortune telling " för vårt kommande år. Man betalade 20 kr, drog ett nummer och fick sedan en spådom skriven på en lapp med det numret. Våra spådomar var väl sisådär, så för att göra dem bättre knöt vi fast dem tillsammans med en massa andra " sisådäriga" spådomar på ett ställe enkom för "sisådäriga" spådomar att hängas på. Men nästa dag for vi med några kompisar till Fushimi Inari i samma ärende, och jag köpte en ny spådom. Den här gången fick jag den absolut bästa spådomen, så den slapp hängas upp och fick flytta in i min börs istället :)
 Jag och Alex i bilen :)
 
Familjen Ohno utanfor templet.
 
Alex och Ji-ji.
 
 
Tadaaaa! Min fortune lapp...
 
... och whoala! Fint knutet med alla andra halv taskiga fortunes :)
 
Och den 3 Januari med kompisarna vid Fushimi Inari ( and the best fortune EVER).
 
Over and out!
 
 

Vaccinationsdags igen...

Jag ligger just nu i soffan med en halvtjurig och lite smågrinig Alex sittandes på mig. Han tittar på Chuggington och viftar på armarna. Jag pustar ut lite och planerar resten av dagens "att göra". Idag for vi och tog omgång 2 av totalt 3 av en mysig vaccinations cocktail bestående av bland annat polio vaccin. Ush så tråkigt tycker både Alex och jag. Men han tjöt mest av första sprutan, antagligen mest av chocken. För de andra 3 sprutorna grät han inte lika mycket av. ( I Sverige är tydligen alla vacciner intryckta i en spruta, praktiskt och bra. Men här i Japan måste våra små hjärtan fortfarande uthärda 4 separata sprutor...) Nu har mitt lilla monster somnat i sin babysitter som jag vaggar med foten. Kanske han vaknar upp på bättre humör sen... :)
Bjuder pa en gullig bild pa Alex i turban :)
 
 
Och pa en glad Alex :)
 
 
 

RSS 2.0