Whiskas, när du får oväntat besök.

En härlig grejj med att vara här i Japan är att jag ibland trillar över mangor i Silver Fang ( Ginga nagareboshigin) serien. Nostalgisk som jag är måste jag ju bara köpa dem, även om de garanterat är rätt....öhh... skitdåliga :P När jag var nykommen ( eller nån månad efter att jag kom hit) till Japan köpte jag en manga om Riki för att ha något enkelt ( trodde jag) att öva att läsa japanska med. Har inte gjort några större, tapprare försök att läsa den ännu eftersom den då jag köpte den var alderles för svår att läsa. ( fotnot: Manga är bland det svåraste du kan läsa. Dagstidningen det enklaste. Varför? Mangan kan vara ganska abstrakt med slang och förkortningar, ja ni fattar. En dagstidning besvarar alltid vad,vart,vem,varför,när och hur. Kanjisarna är ju ett hinder dock...)

Mitt senaste tillskott i min Silver samling är den här lilla raringen:
WEED Orion! Handlar alltså om Silvers ( Gin ) son Orion och Orions bröder och syster. Dessutom är Silvers bror med. Jag menar- whaaaaat! Varför kasta in en brorsa till gamla Silver nu. Nåja, nostalgiskt, det är det :)


En annan kul grejj är all Anime på tv. Jag följer inte nya serier eller så, men när jag pluggar och vill ha lite ljud omkring mig brukar jag slå på tv:n och Animax som bakgrundljud. Ibland är det någon gammal serie jag tittat på som barn, som t ex denna gamla goding:
Galaxy Expressen 999!! Hell yeah :) Den serien är fortfarande ganska het här i Japan verkar det som. Utanför game centerna brukar de göra reklam på stora neonskyltar för denna anime, och den hyrs fortfarande ut i videobutikerna. Tror det finns en och annan uppföljare och filmer också... har inte fördjupat mig i ämnet. Silver är det dock dödstyst om förutom då jag trillar över de nya mangorna. Men ingen japan jag träffat hittils har nånsin hört talas om Ginga Nagareboshi Gin vilket gör mig väldigt besviken :(Vidare fick jag finbesök idag :) Ni vet, "Gevalia, när du får oväntat besök". Fast " Whiskas, när du får oväntat besök". Ja, en katt kikade förbi idag. Jag satt i soffan och kollade på Joey ( jag och Toshi betar av den serien nu, han är ju bara störtskön) då jag tycke mig höra något ljud från grannlägenheten, som påminnde om en hund som grät. Typ en valp. Senare när jag går upp ur soffan för att hämta något ser jag en lite kissekatt på vår uteplats. Nyfiken som jag är tassade jag fram till veranda dörren och öppnade den. Kissen fick genast syn på mig och gjorde ett utfall att springa in i lägenheten. Jag hann precis stänga dörren. Kattstackarn... men jag kunde ju inte släppa in en vilt främmande katt, hur mycket jag än ville och hur söt och frusen den än såg ut. Kuperad svans hade den också... Iallfall, kissen satt och tryckte mot vår veranda dörr i säkert 15 minuter, jamandes och darrandes... och inte hade jag en smula mat hemma att ge åt den. Förutom polkagrisarna jag har i skafferiet, men jag tror inte kisse hade mått så bra av dem. Nåja, det slet i lillhjärtat på mig att ha den sötsaken sittandes utanför dörren men inte släppa in den... Nåja... tillslut begav den sig iväg iallfall, hem och in i värmen hoppas jag.
Stackars kissemiss utanför dörren får inte komma in... skar verkligen i hjärtat på mig att inte släppa in den jamandes, skakandes lilla katten. Men jag har ju ingen aning vad det är för katt... har den ett hem eller är det en herrelös katt? Å då vet man ju inte om den är sjuk eller bär på ohyra... nä, bäst var nog att hålla den ute.


Nu är det hög tid för mig att gå och sova. Toshi jobbar idag och jag har spenderat min dag med rätt mkt plugg, som alltid. Imorgon väntar prov på 60 nya kanjis igen och ett prov i Japansk kultur. Dock var den lektionen så jävla trist ( läraren får en vilja springa ut skrikandes ur klassrummet och aldrig återvända, med andra ord: boooorriiinnggg sensei) så jag minns knappt ett smack av vad hon babblade om. Att hon sen pratade i 110 och jag bara inte kan notera, kolla upp nya ord i lexikonet och förstå vad fan hon pratar om i den speeden gjorde ju inte saken bättre. Och det jävla häftet vi fick bestod av nästan enbart nya, konstiga, långa kanjis i liten text helt utan furigana. Furigana är hiragana skrivet ovanför kanjisen för dem som ännu inte bemästrar kanjis som en äkta Asiat. Alltså barn och studenter ( och då väldigt bra för oss Europeer). Ja, jag fattade noll. Det roliga i hela den här härvan är att jag, som hon vet inte bemästrar kanjin särskilt bra än, skulle läsa högt. Hela klassen fick hjälpa mig med i princip vart och ett av alla kanjis och i slutet fick jag en fin liten applåd. Fy vad pinsamt, men samtidigt måste jag skratta åt det. Men i slutändan kan jag bara konstatera: Den läraren är inte min favvo.

Nåja, God natt alla!


Mamma kan du ge mig?

Vad jag vill mest i skrivande stund:

1. Sova. Helt enkelt.

2. Ha tid. Det är en bristvara nu för tiden. Om jag hade tid skulle jag repetera och förbereda det vi pluggat och det vi ska plugga. Om jag hade tid skulle jag städa, träna och gå på massage.

3. Ha ork. På grund av ovanstående två punkter finns inte orken helt enkelt. Känner mig utmattad bara av att tänka på att jag behöver plugga mer, att jag borde träna så att nacken blir bättre, att jag borde ta mig tid till att gå till kliniken för att få massage ( tar dock lång tid att vara där, typ 40 minuter varav massagen består till 70% delar av "maskinell masage" och 30 % av person) och att jag vill städa och hålla efter i lägenheten mer. Önskar jag hade ork.

4. Larva mig med mina systrar och sitta i köket och prata med mamma och pappa.

5. Gå på Nodo ( efter rättelse av Carro tidigare idag) med mina vänner och prata och dricka go kaffe.

6. Alltid ha Toshi vid min sida.

Ja... det täcker mina basics liksom. Givetvis vill jag ha pengar, kläder, prylar, mat, resor och massa annan skit också. Men det gissade ni väl ;)

Nu ska jag ta hand om tvätten som lurpassar runt hörnet, sen ge upp min existens för idag och krascha i sängen. Imorgon är det fredag och äntligen helg!

Natti natti alla ( om än det i Sverige just nu är God Dag). Zzzzzz... over and out!

Jaa, det här är min dröm.

I det här inlägget kan jag bara konstatera en sak: Ja, det här ÄR min dröm. Eftersom jag inte haft tid ( pga skolan) att skriva ens en bråkdel av så ofta som jag önskat, har det här inlägget ( och tidigare kanske) blivit små sammanfattningar över en mindre period. Och i just det här  inlägget, just i denna stunden kan jag bara konstatera att jag får uppleva, se och göra de sakerna som jag tidigare knappt ens vågat drömma om, för jag har väl aldrig i min vildaste fantasi trott att jag skulle få uppleva dem. Men här är jag, och jag lever min dröm :) Jag kan bara tacka min lyckliga stjärna och undra i mitt stilla sinne varför just jag benådats med en sån lycka? Någon annan borde vara mer värd den, men jag tackar, bugar och bockar och tar emot den. Tack!

Jag och Toshi tog en sväng förbi hans gamla barndomshem för ett tag sedan och passade även på att lägga blommor på hans låtsas mormors grav. Toshi bodde när han var liten i ett Tempel (!!) i utkanten av Kyoto. Det här templet är väldigt nära (typ i samma område) som Fushimi Inari Shrine, det templet med flera tusen tooris. Mitt absoluta favorit tempel. Känslan man får av att vandra genom denna gång av tooris är helt otroligt oslagbar.

Jag menar: JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Vad annars kan man känna?The most amazing thing ( is to be loved and to be loved in return) is to walk through a gate of thousands Tooris!


I Onsdags for jag och Toshi till Higashiyama och Kiyomizudera för att titta på den vackra utsikten nu när hösten är här och träden ändrar färg för fullt. På vägen dit stannade vi på en liten mysig restaurang med fantastisk atmosfär. De hade julgran och julpynt och hela kalaset. Jättemysigt. Sen att maten var underbart god och att jag var där med min underbara pojkvän gjorde ju sitt lilla det också :)
Det var väldigt kul att fara till Kiyomizudera (igen) eftersom vi var där på vår absolut första dejt :) Vi har många fina minnen från det templet :) Japan är som vanligt fantastiskt vackert, speciellt nu när hösten har sitt intåg för fullt och löven skiftar i alla färgerna. Hemma i Sverige är det ju samma sak, men då jag har en viss förkärlek till Japan och tempel så är det ju helt enkelt jackpott.

Här får ni se lite bilder:Jag ryyyyyser så vackert det är... och det här har jag fått se, verkligen fått uppleva. Kan inte fatta det ibland. Sugoi ne???!Jag menar, KOLLA BARA. Som en dröm...min dröm i verkligheten.Det är svårt att smälta hur lycklig en liten människa kan vara.Vackert ne? Häftig bild då jag fick med trädets spegelbild i vattnet. Fan, jag vill ha en bättre kamera... :PCheck it out!

Här är jag... härlig utsikt eller vad säger ni?

Jag har även hunnit med att vara på skolutflykt i förra veckan. Vi for hela skolan till Shiga-ken och Biwako, Japans största sjö. Sjön är så stor att man har väldigt stora passagerar båtar eller mindre kryssninsfartyg i den. Vi for först till ett tempel som jag inte minns namnet på, och sen tog vi en båt ut till en ö ( i sjön) där ett jätte jätte vackert tempelområde fanns. SOM jag var nöjd med att få farit dit och få se allt vackert jag fick se :) Jag menar, kolla bara på de här bilderna: 
Camera Battle! Enya och Akiko larvar sig litegrann... Sai ser blyg ut.Några av mina närmsta: Från vänster Saijori, Enya, jag och Akiko. Här är vi i en vacker, japansk trädgård.Hikone Castle :) Sa jag att jag är Lycklig?
Här posar Robert, Sai, Jag och Akiko framför Hikone Castle tillsammans med Nagashima Sensei ( som förövrigt är nykär just nu och väldigt glad. Inte för att han är grumpy annars, men satans han är riktigt glad på lektionerna!)Beskåda vårt vrålåk ut till ön :)
The gang! :) 4 Svenskar och en Malaysian :P Vilken ska bort? Hahaha nä skämta bara. Jag, Akiko, Christoffer, Robert och lilla My är alla riktigt bra vänner :) På tal om det, en rolig historia, egenhändigt komponerad: Efter lektionen står 3 Svenskar, Annika, Christoffer och Robert och pratar om helgens kommande fest. Då frågar Annika: "Vet ni om My kommer på Lördag?" varpå hon får till svar att My ska till England över helgen. I sin förvåning vänder hon sig till sin kompis Akiko från Malaysia som precis kommit fram till dem och säger: " My ska till England i helgen! Did you know that??". Hon svarar på engelska: " Yeah, I know", varpå Christoffer och Robert börjar skratta hysteriskt. Utan att förstå ett smack frågar Annika vad som var så kul. " Insåg du inte att du just pratade Svenska med Akiko?" sa då Christoffer. Näpp, jag hade ingen aning om att jag pratade svenska med Akiko, hon svarade ju tillbaka å allt. Detta för att hon hörde My:s namn och England och la ihop ett och ett. Det var dock väldigt kul i efterhand, att jag liksom inte ens märkte att jag först pratade på svenska och sen bara gled över på engelskan. Helt övertygad om att jag sa allt på engelska.
Jag och Akiko :)Jag var bara tvungen. Jag tycker Japans flagga är vacker ( den är ju inte lika vacker som Sveriges men what the fuck... ) men jag har faktiskt inte sett den så mycket här i Japan. Inte alls som hemma, där den svenska flaggar svajar från flaggsänger, utanför affärer, på stan eller diverse andra platser. Är vi mer patriotiska i Sverige? Har väl ändå svårt att tro det... Nåja, när jag tänker efter på det, här i Japan har jag knappt sett en enda flaggstång heller, så va fan ska man fästa flaggan i? Och här har man ju inte lika mycket gård vid huset att prata om som hemma, så har man nu en flaggstång att fästa flaggan i, vart tusan ska man ha flaggstången om man inte har en gård? Jisses, nu börjar min monolog likna: Vad kom först, hönan eller ägget...Jag var bara tvungen... första par solglasögon jag provat utan att se ut som en gigantisk insekt. Bildbevis.Vi har landstigit ön...
Och besökte ett par mindre, men ack så vackra, tempel. Nöjd :D
Halloween,förkylning och munskydd

Lääänge sen sist igen!

Sista tiden har det varit riktigt fullt upp med skola och förkylning. Först blev jag riiiiktigt jäkla förkyld, men fick aldrig någon feber, vilket jag ett tag önskade att jag skulle fått. För att dra sig iväg till skolan när hela kroppen säger nej, men när man ingen feber har och man är tvungen att dra sitt söta lilla arsle till skolan så suuuuger det som fan. Hade jag haft feber så skulle jag ju iallfall haft ett giltigt skäl att stanna hemma, missa proven och bara mysa under täcket. Men icket. Nåja, den tyngsta tiden är sen ett bra tag gjord. Men efter att jag kvicknat till ur mitt nästan zombi-liknande tillstånd blev Toshi sjuk istället. Med hööög feber, hosta och hela baletten. Stackarn. Det otroliga var dock att den här febern bara höll i sig under en dag, sen försvann den. Men den dagen spenderade jag åt att ta hand om honom, vilket faktiskt tog på krafterna. Tror jag tvättade typ 3 gånger den dagen. Till skillnad från mig då jag har feber och jag vill klä av mig till så lite kläder som möjligt och bara ha varma täcken på mig, så tar han på sig allt han kan komma över, plus alla täcken vi har. Detta för att svettas så mycket som möjligt för att kunna bli bra fort. Detta resulterade i en massa tvätt för mig, men även i ett snabbt tillfrisknande för honom. Dock har han fortfarande kvar förkylningen och han är väldigt trött. Vilket gör att jag är orolig för honom då han jobbar, eftersom hans jobb är ganska risktfyllt om man inte är på topp då en brand händer. Han är på jobbet idag, och jag hoppas innerligt att det inte blir någon brand den här gången då han är lite ur form.

Jag har även burit mitt första munskydd under 4 timmar i skolan nu. Usch. Ja, jag vet att många anser att munskydden bara är skit, och ja jag hatar dem. Tänker inte bära ett igen om jag inte måste. Fruktansvärt obehagligt när man känner varmluften från ens andetag hela tiden mot ansiktet, vilket gör att näsan rinner ännumer än utan munskyddet. Sen att typ 40% av mitt synfält försvann då mitt ansikte är så jävla litet och munskyddet så stort. Jag kunde ju för fan inte se boken på skolbänken för att munskyddet skymde mitt nedre synfält. Och jag såg ut som ett stort munskydd med ögon, än en gång för att mitt ansikte är så förbannat litet.  Så varför bar jag den här hemska tingesten??? Jo, för att Toshi fick alla symptom på svininfluensan och för att jag är i Japan. Tänkte att jag kan ju inte stanna hemma då han inte haden nån feber på morgonen vilket indikerade på att det INTE var svininfluensan, men vem vet, kanske jag själv skulle komma att bli sjuk under dagen? Så jag drog på mig hemskheten för att iallafall visa omtanke om mina klasskamrater och lite japansk anda, typ. Lite tasktigt om jag inte ens försöker att inte smitta mina vänner med svinligheter om jag nu skulle sprida den omkring mig :P Hehe, typ som Darkwin Duck, minns ni min kära familj? När han typ klyvs in i två olika personligheter, en ond och en god och den goda springer omkring med ett rosa skimrande sken omkring sig och kastar blommor omkring sig? Jag kan se mig själv som han, fast inte blommor då, utan svininfluensa....

Jag kan iallfall informera att jag nu ( eeehhh... den 31 oktober...) har varit på mitt första riktiga, seriösa halloween party där i princip alla ( förutom jag och Toshi typ) hade klätt ut sig ordentligt. Jag hade iallfall dagen till äran prytt mitt huvud med två små fladdermusvingar, på vardera sida. Det fick räcka tyckte jag.

Det var kul att se alla i sina olika kostymer :) Men själv är jag inte mycket för att klä ut mig, det har jag som aldrig varit tror jag. Jag och Toshi var inte där hela kvällen, bara under början. Men måndagen efter helgen fick jag utförlig rapport av mina kompisar om hur festen utvecklades under resten av kvällen. Två ord: Fylla & Polis. 

Här nedan får ni se några bilder jag knäppte under kvällen iallfall: 

Jag och Toshi :) Inte så mycket och Noll utklädda men....
...Robert var en Tiger....

 

...Christoffer hittade sitt sexiga alterego i en Rosa Kroppsstrumpa...... Akiko förvandlades till en vampyr för en kväll, och Sai till en Cowgirl...

....kärleken flödade...


.... Ben och Hanyu, alias Superman & Superwomen....

.... Ben nr 2 the Zoooommmbbiiieeee.... cred åt hans kostym btw...

.... Zombie V.S 40-tals hemmafru? .....
.... Jag och Meg, ( 40 - tals hemmafru typ) den nya Homestay:en i min gamla värdfamilj :) Från USA...

.... Att vara fladdermus är jobbigt... här tillsammans med en annan Cowgirl, Noriko...

.... och sist men inte minst jag tillsammans med Michi, en pochahontas insprierad hippie???Roligt var det iallfall :)

Idag måste jag spenera min lördag och mycket plugg. Har kanjiprov som vanligt på måndag, med 60 nya kanjis och jag har inte hunnit börja plugga dem än. Så jag har idag och imorgon på mig att banka in dem, planering Annika, planering... Fan måste ju plugga kanjis varje dag egentligen, men det blir aldrig att jag gör det. Eller jag gör ju kanjiläxan, men.. jaja. Dock idag så känner jag mig väldigt hänging. Har huvudvärk och är väldigt avslagen i kroppen, liksom. Så jag ska ta och lägga mig och vila lite, sen äta lunch och förhoppningsvis mår jag bättre så jag kan ta mina böcker och dra på Starbucks för ett par timmars plugg med kaffe.

Har mer att skriva om, och mer bilder att ladda upp. Men jag ska försöka skriva ett till inlägg senare idag om jag har tid och ork, annars kommer det snart... hang in there!

Matane! :)RSS 2.0