En aterblick pa graviditeten so far

Sitter hemma under kotatsun och kikar pa lite tv och surfar runt pa internet, sa tankte passa pa att skriva ett litet inlagg sahar pa lordags formiddagen :)

( en liten parentes, jag upptackte precis nu att jag fatt en liten sticka i mitt vanstra pekfinger. Har inte haft en sticka sen jag var valdigt liten, da jag fick stickor i fotterna och handerna HELA TIDEN, vilket jag hatade. Att fa dessa uttagna med pincett var min stora skrack och mardrom. Dock fick jag dras med denna mardroms procedur typ varje dag, ibland sakert flera ganger per dag, fram till den dagen da jag larde mig att lyfta pa mina sma fossingar da jag gick pa var stora altan istallet for att slapa dem efter mig, och att halla mig borta fran potentiella stick-fallor. Precis i skrivande stund upptacker jag att jag lyckats med konsten att fa en av dessa fasliga stickor i fingret da jag skulle skruva upp varmen pa kotatsun, jakla skit... ska se om jag lyckas med konsten att fa ut den nu ocksa... time to grow up)

Bortsett fran denna parentes sa vaxer magen pa ratt bra :) Borjar bli ganska lik en gravidmage nu :) Lilleman sparkar och ror pa sig sa det heter duga. De pa sjukhuset har lite problem att med ultraljudet da han inte behagar vara still i 1 sekund :) Jag ar glad att han verkar ma bra och ha mycket liv och rorelse i sig, men jag undrar i mitt stilla sinne hur vild han kommer att bli da han kommer ut :P Bade jag och Toshi var VALDIGT livliga da vi var sma, sa oddsen lutar ju at att lilleman ocksa blir en liten virvelvind. ( hur ska detta ga? :)

Illamaendet har ocksa lugnat ner sig nastan till det normala, vilket ar underbart, men jag kan fortfarande fa en tvarslang av plotsligt illamaende sa starkt att jag maste rusa till toan for att krakas. Detta verkar mest handa da jag ar jattetrott och har overanstrangt mig pa nagot vis. Och ibland i samband med migran. Men det ar iallafall battre an det h-vete jag gick igenom fram till nyligen. En gang pa jobbet hann jag spy 7 ganger.
Min vanliga dagsrutin var i borjan ( da jag inte kunde halla nagon mat nere om jag inte gick och la mig och sov direkt efter) att vakna kl.7 pa morgongen, dricka ett glas vatten, ga och spy, inte ata nagon frukost och sedan fara pa jobbet. Nar jag akte tag var det bara att hoppas att jag skulle klara av att inte spy fram till dess att jag kommit fram till jobbet. Val pa jobbet borjade jag med att dricka mer vatten och sedan ga och spy. Sedan var det dags att ha lektion med barnen. Mellan aktiviteterna brukade jag springa pa toan och spy. Nar det val var dags for lunch gick jag och la med och vilade, utan att ata nagot. Nar mina 30 minuter var over drack jag mer vatten, och sedan gick jag och spydde. Sedan forstatte lektionerna och mitt springade pa toan for att spy. Sa holl det pa fram till kl. 18.00 da jag antligen fick fara hem. Bara spy en extra gang fore jag lamnade stallet, sa att jag skulle klara  tagresan hem utan att behova spy pa ett tunnelbane tag utan toaletter (saklart). Val hemma runt kl. 18.40 kunde jag antligen ta ett bad, och nagot att ata. Mitt forsta mal mat ( det forsta jag ater over huvud taget) pa en hel arbetsdag. Sedan direkt i sang och hoppas att jag far halla det nere  till nasta dag.
Jag vet att det finns de som har det mycket varre, som till och med maste laggas in pa sjukhus med dropp och hela koret for att de inte kan halla nere nagot alls heller, men det var verkligen sa fruktansvart jobbigt. Och det varsta var att jag liksom missade den forsta " wow jag ar gravid, jag ar sa glad att jag inte kan forsta det" ruset. Det ar svart att tanka pa nagot annat an hur daligt man mar och hur garna man bara vill sova. Jag var dessutom SVIN trott hela tiden, verkligen sa trott att det kandes som att jag inte skulle kunna halla mina ogon oppna. Detta var bade innan jag visste att jag var gravid samt under illamaendet.
Men som sagt, nu har jag borjat ma battre och bortsett fran att jag dras med migran och huvudvark som jag inte kan gora nagot at da jag inte kan ata nagon medicin mot det nu, sa ar jag nastan tillbaka till mitt normala jag igen.
Magen borjar synas och jag kanner lilleman sparka allt starkare och starkare varje dag och det ar en fantastisk kansla :)

Nu ska jag sluta aterblicka pa de gangna manaderna och istallet ta mig en liten tupplur sahar pa formiddagen :) Har stora planer pa att senare baka Toshis favoritkakor (smor/vanilj kakor) sa att jag kan overraska honom med det imorgon da han kommer hem fran jobbet :)

Over and out.


RSS 2.0