Mitt hem

Vi köpte ny tv till nedervåningen nyligen, och det lade till en bra touch av den lantliga stilen jag försöker få här hemma :
 
Den kan stå på ben också men marodören (Angelica) var givetvis där direkt och vred och skruvade på knappar och dylikt, så vi tog av benen och ställde upp den på skåpet istället 😀
 
Såhär ser den ut med ben:
 
 
Och såhär ser det ut på nedervåningen nu :
 
 
På soliga dagar älskar jag verkligen mitt kök 😊 :
 
 
Och min ständigt växande te hylla bringar mig mycket lycka 💗:
 
 
Det här är det senaste tillskottet i min te - samling:
 
 
Sist men inte minst så köpte jag en ny liten vattenflaska åt Angelica nyligen 😊 visst är den söt? 💗
 
 
 
Mata ne! 
 
 

Angelica 11 månader

Angelica blir 11 månader idag!  Min lilla ängel (😈) 
är väldigt "med" för din ringa ålder och lever med ständig "eld baki röven". Det är väldigt påfrestande att försöka hålla hemmet i dem standard jag vill när jag har henne med. Hon går "krabbgång" väldigt duktigt om hon har något att hålla i sig i, och susar fram på golvet på alla fyra 😀 hon älskat för övrigt att borsta tänderna 😂
 
 
Mata ne! 
 
 
 
 

Vecka 13 (ett gammalt opublicerat inlägg)

Jag hittade det här inlägget bland mina utkast. Jag tänkte att jag publicerar det igen. Usch, som jag inte vill göra om en till graviditet. Att jag kom ur den senaste levande verkar som ett under nu när jag läser detta inlägget... Man glömmer verkligen hur jobbigt allt var så fort det är över! Here we go :
 
Jag är nu inne i vecka 13 och illamåendet har börjat ge med sig lite vissa dagar. Det är inte helt borta, men jag har till och med haft EN kräkfri dag nu äntligen, faktiskt i mitten av vecka 12. Och idag har jag inte heller behövt kräkas något, plus att jag kunnat äta lite choklad äntligen! ( jag som är värsta choklad monstret har verkligen saknat att kunna njuta av en god chokladbit då och då) Så jag hoppas verkligen att detta är ett tecken på att den värsta tiden får vara över och att jag från nu får uppskatta och njuta av min graviditet. Jag har sedan starten tappat ungefär 6 eller 7 kilon, vilket inte är konstigt i och med att jag kräkts mellan 3 till 10 gånger per dag ( 10 gånger var en av mina värsta dagar, har inte haft så många fler av de tack och lov. Men 3 gånger per dag har varit standtard under en lång tid...) Inte så lätt att behålla något hull då inte.
Tyvärr har min huvudvärk gjort sig mer påmind nu, kanske för att illamåendet har stidig åt sidan lite som jag känner av huvudet? Jag får migrän ungefär 1 gång per vecka, och i förra veckan blev det så jobbigt att jag var däckad ca 1 1/2 dag med sprängande och ihärdig huvudvärk, vilket gjorde att jag inte kunde äta över huvudtaget. När denna helvetesvärk äntligen gav med sig mådde jag så fruktansvärt illa att det jag faktiskt tvingade mig själv att äta kom upp i princip samma sekund jag reste mig från stolen. Han knappt springa på toan. Fy fan. Jag var så sjukt trött efter den dagen eftersom min kropp inte fått näring under dessa 2 1/2 dagar, plus den fysiska påfrestningen att vara utsatt för sån smärta under så lång tid, att jag bara inte kunde göra något alls. Men äntligen lyckades jag äta lite smörgås gjord på vitt bröd utan att magen skulle vända sig i samma sekund, och nu äntligen kan jag äta normalt igen. Jag har haft en till sväng med huvudvärk, men det blommade aldrig ut och blev äkta migrän. Tyvärr har jag åkt på en förkylning så jag har lite lätt huvudvärk plus en näsa som känns som att den brinner, men inte mycket jag kan göra åt det. Har iallafall kunnat vara ledig från jobbet de två sista dagarna, och nu börjar våran spring break så jag är ledig i ungefär 9 dagar till :) Sweet! Hoppas att jag under denna tid kommer bli ännu piggare så att det blir lättare att arbeta för mig. Måste verkligen trappa upp timmarna nu.
 
Vi hade läkar besök för bebisen förra Lördagen och det är en hesmkt livlig liten krabat där inne. Snurrade runt ett helt varv inne i magen under 3D ultraljudet. Det var riktigt fantastiskt att se. Om det är en flicka där inne befarar jag att lillan kommer bli lika aktiv och busig som jag var som liten, vilket känns lite skrämmande ;) Haha :)
 
Dags av avsluta det här inlägget nu,
 
 

Angelica- kort och gott

 Angelica 5 månader 
 
 
 
 
 
 
Vi for hem till Sverige för första gången. Angelica började äta gröt och sitter stadigare med stöd. 
 
Angelica 6 månader 
 
 
Vid 6 månaders ålder lärde hon sig att vända sig från mage till rygg och rygg till mage. 
 
Angelica 7 månader 
 
 
Nu sitter hon rätt stadigt själv utan stöd. Blir duktigare på att äta mat och gröt. Vid 7 månader tittar första två tänderna på underkäken fram. Hon har även blivit rätt duktig på att plocka upp föremål med tumme och pekfinger 👉
 
Angelica 8 månader
 
 
Åtta månader... Nu kryper Angelica duktigt och börjar även dra sig upp stående om hon har något att ta tag i.  
 
Angelica 9 månader
 
 
 
 
 
 
 
Två tänder på överkäken gör entré. Hon blir nu mer och mer livlig och vill upptäcka och utforska allt. 
 
 
Angelica 10 månader
 
 
Nu är Angelica snäppet till jobbig och en riktig pain in the ass. Hon gör allt hon inte är tillåten att göra och som innebär en vis risk för eventuell skada. Hon går sidledes i krabbgång om hon har något att hålla i sig i. 
Hon öppnar flitigt dörrar och drar ut allt innehåll. Favoriten är att dra ut sladdar ur vägg kontakten. Klättra på soffan är en utmaning hon allt oftare antar. Och får hon nu ute tillåtelse att göra alla dessa döds önsknings aktiviteter blir hon fly förbannad och låter dig veta detta genom att försöka spräcka glas med bara rösten. Det är min älskade lilla ängel såhär vid 10 månaders ålder. 
Till det mer positiva hör att hon är så himla söt och att jag inte skulle kunna leva utan henne. 💖
 
Mata ne! 
 
 
 
 
 
 

senaste månaderna

Och så har det gått typ hundra år sedan jag skrev sist igen. Allt har liksom kommit I vägen... Jobbstart, livlig bebis, trötthet och så uselt tangentbord på både plattan och telefonen. Jag har helt enkelt inte haft varken ork, tid eller tålamod att försöka mig på att skriva ett helt blogginlägg. Jag men nu äntligen har jag laddat ner en ny keyboard till min telefon, och det går sannerligen snabbare och enklare att skriva nu! Vilken lättnad 😇 för jag vill verkligen skriva på min blogg. Dock hinner jag inte skriva mera nu, för det är hög tid för mig att slå igen mina ögon och vila kroppen för natten innan min lilla ängel vaknar upp för sin nattmjölk och sedan gör dag som vanligt kl 05. Usch jag är knappt människa numer. Men för att göra mitt första inlägg på gud vete hur länge lite roligare så lägger jag upp en random bild också 😄 mata ne! 
 
 
 
 
 

RSS 2.0