Chuggington!!

Som de flesta kanske redan vet så älskar Alex Chuggington. Och nu har han fått sin första chuggington leksak:
 
 
Han är ju fortfarande för liten för att leka med den själv, men att bara titta på när Wilson tuffar fram på rälsen är tillräckligt roligt!
 

Baby har ju börjat dagis...

.... och är därför lite trött på kvällarna :
 
 

Hanami 2013

Hanami - blommskådning på svenska - är en underbar japansk tradition som inträffar varje vår då Sakura träden blommar. Alltså körsbärsträden. Kortlivade varelser, de där sakura blommorna. De blommar bara under ca 2 veckor, innan de faller av och träden blir åter igen nakna fram till nästa vår. Dessutom är de känsliga för stark vind, kyla och regn. Så har man otur så bokstavligt talat REGNAR sakuran bort vissa år. Men i år har vi haft lyckan att ha haft en klockren hanami! I strålande solskent och varmt och skönt väder for vi ut till Maru Yama Koen ( en av Kyotos kända parker), slog ut en pressäning ( ja, en presänning, ingen picnic filt ) under sakura träden och åt gott och pratade med goda vänner. Att det dessutom var Alex första hanami gjorde ju bara det hela ännu mer magiskt! Det var riktigt, riktigt roligt. Här kommer några bilder från denna minnesvärda dag:
 
 
 
Här sitter vi med en av mina nya arbetskamrater på nya jobbet : Miki - san och hennes mamma.
 
Alex leker nöjt med en leksak som han fått låna av en kompis som också kom på hanamin.
 
Vi blev en ganska stor samling vänner och bekanta.
 
 
   Ruiko passade på att leka lite med Alex.
 
Och det gjorde även Toshis arbetskamrat Jousuke.
 
Och Alex var nöjd :)
 
Givetvis tog ju även jag och älsklingen min några bilder tillsammans också.
 
 
Och här ser ni hur ett riktigt vackert sakura träd kan se ut!
 
 
En sak som jag verkligen märkt som är annorlunda med att ha blivit mamma är att det tråkiga har blivit roligt och det roliga har blivit roligare :) Så länge det är något du gör med ditt barn blir det bara roligare! ♥
 

Jordbävning!

Imorse hände det : en jorbävning slog till i Kansai. Ingen jätte jordbävning, som dem som väntas inträffa när som helst, tack och lov. Den mätte upp till 6 M i Osaka och Kobe, där det tydligen skakade om rejält. Men i lugna, säkra, underbara Kyoto nådde skalvet enbart upp till 4 M och fastän det skakade om så var det ingen fara. Puh ;) Men lite läskigt var det att bli väckt av jordbävnings varnings alarmet på mobiltelefonen typ 05:30 på morgonen.
 
Alex bara snarkade och sov genom hela kalaset ♥
 
 

RSS 2.0