Priority Seats

 Japanerna anses ju vara ett folk som visar stor hansyn och omtanke till manniskor i sin omgivning. Och det ar de verkligen. Jag blir fortfarande chockad over deras vanlighet och inte minst over hur service minded de ar i affarerna och pa restaurangerna. ( Vi i Sverige ligger allt i la i jamforelse med Japanerna, fastan jag tycker vi ar ratt service minded anda) Hur som helst, sen jag blev gravid har jag markt en plats dar Japanerna INTE ar hansynsfulla mot sina medmanniskor. Faktiskt finns det tva, en ar i trafiken och den andra som jag nu upptackt ar pa taget.
 Pa tagen finns det "priority seats" reserverade for handikappade, gravida och aldre personer. Dar bor inte ungdommar eller fullt friska personer sitta, men det gor de anda. Sa, man kan ju tycka att om de anda bestammer sig for att sitta pa dessa platser sa borde de verkligen se till att halla ogonen oppna och flytta pa sig ifall nagon som har ratt att sitta pa "priority seat" gar pa taget. Men det gor de inte. De satter sig pa "priority seat", tar fram sina bocker eller mobiler som de vagrar titta upp fran, eller sa sover de.
 Har om dagen da jag akte till jobbet sa satt jag pa "priotity seat" och alla platser var upptagna. Det var bara jag som gravid som hade "ratt" att sitta dar, alla andra var skolelever eller vanligt, friskt folk pavag till jobbet. Sa stiger en annan onekligen gravid kvinna pa taget. Eftersom det inte finns nagra platser lediga, varken pa " priority seat" eller vanliga satena, sa star hon upp vid "priority seat". Men ingen staller sig upp och ger henne sin plats, alla verkar hemskt upptagna med sina bocker eller mobiltelefoner, eller sa sover de. Manga latsas nog ocksa att inte se, for de vill ju sjalva sitta ner. Jag funderade pa att stalla mig upp och ge henne min plats, men jag har ganska langt att aka och vill ju sjalv sitta ner da jag fort blir trott av graviditeten. Jag tyckte bara sa synd om henne och blev sa arg pa alla andra som latsas att inte se, och som sitter pa platser som de egentligen inte borde sitta pa.



Tori Kizoku

Ikvall ska vi fara ut med vara vanner och kaka middag pa en Yakitori kedje restaurang som heter Tori Kizoku. Dar ar det billigt och valdigt gott, ser fram emot en kvall ute :) Vi far dock se hur lange jag orkar vara ute och svira runt, nu nar magen borjar bli allt storre blir jag trott valdigt fort fastan jag i princip slutat ma daligt nu. Jag har aven en ratt bra period utan huvudvark nu, vilket jag ar jatteglad over, men som sagt, jag blir fort trott.

I morse  vaknade jag kl. 7.10, helt utvilad och redo for en ny dag! Trots att det ar Lordag.... crazy right? :) Det ar dock min nya vardag, att vakna samma tid som en jobbardag fastan jag ar ledig. Sa jag gjorde go frukost och sen stadade jag hemma i typ 2 timmar innan Toshi kom hem fran jobbet. Vi sag en film tillsammans och sen gick vi och sov formiddag, vilket var jatteskont da jag efter stadet forbrukat all min energi :) Nu har vi bada vaknat och Toshi tittar pa tv och jag gor internet osakert :)

Nu ska jag dock slanga pa sminket och fixa frissen, dags att gora sig fin for kvallens bravader!

Just ja, maste bara tillagga att vi har varldens basta vader i Osaka idag! Det ar helt molnfritt och soligt men fortfarande inte for varmt. Det ar dagar som denna som jag verkligen alskar att vara i Japan ( eller det gor jag ju varje dag, men lite extra sanna har fantastiska dagar).

See ya!

Lilleman i 3D

Senast vi for till "the ladies clinic" for Lillemans check up ( pa ren svenska, barnmorskan fast utan barnmorska) hade vi tid for ultraljud igen. Den har gangen fick vi en fin 3D bild av hans sota lilla ansikte :)



Jag tycker att han ser ut att ha pappa Toshis nasa, men bade lillsyrran, Toshi sjalv och Toshis pappa tycker att han har min nasa.
Nu ar det bara lite mer an 2 manader kvar innan han anlander! Kan inte fatta att 9 manader gar sa fort :)



Mitt frukt frosseri fortsatter sahar i graviditetsdagarna. Kvallens frukttallrik sag ut sahar:


Mango, apelsin och apple har jag snaskat pa ikvall :)

Idag tog jag mig tid att fota grejjerna vi fatt till lilleman an sa lange:


En super sot liten "newbie" body och mossa som vi fatt av mammsen :)


...och en underbar liten omlott trojja samt 2 par gosiga sockar....


.... och tva sma bedarande pyjamaser samt en till "newbie" mossa har vi ocksa fatt av mamma! :)

I julas nar vi for hem till Sverige fick vi aven en super sot liten kramdjurs ratta och en sagobok av Frida och Jocke :) Jag passade aven pa att inhandla nagra svenska disney dvd:er och "Fem myror ar fler an fyra elefanter" boxen pa dvd tills den dagen da lilleman borjar jollra mer pa allvar och det ar dags att se till att han far lyssna pa tillrackligt mycket svenska hemma :)


Detta ar min strategi att se till att Lilleman far lyssna pa mycket svenska hemma.


Och detta ar "Skrutten" som vi fick av Frida och Jocke i julas, Lillemans Best Friend to be :)

Nu ska jag fortsatta denna skona Fredagkvall i lugnets tecken med att se klart " the man in the iron mask" som jag inte sett pa ar och dagar, innan jag slar igen ogonlocken for idag.

Mata ne! またね!

Stor bebis :)

Hej alla dar hemma!

Nu valkomnar vi v.26 och lillsyrran till Japan! Hon kom hit den 23 Mars och ar har pa lite obestamd tid, men max till den 20 Juni :) Jag njuter i fulla drag av att ha henne har :) Jag jobbar fortfarande endel, narmare bestamt fran 9 - 15 mandag - fredag, sa det blir endel do tid for henne hemma i lagenheten fram till dess att jag kommit hem. Men fran Maj sa kommer jag bara jobba 2 dagar i veckan, sa da far jag ju betydligt mycket mer tid over :)

Och nu ar jag som sagt i v. 26 :)



Magen vaxer och lilleman sparkar omkring dar inne :) Han ar fortfarande himla livlig, och tydligen ganska stor. Enligt svensk standard vager barn i v.26 omkring 800 - 900 gram ( om mina kallor stammer), men lilleman vager redan 1000 gram, alltsa ungefar lika mycket som ett barn i vecka 27.... hoppas han slimmar till sig tills det ar dags att komma ut, annars blir det val en extra jobbig forlossning.


Det ar sa roligt att ha fjantis har, aven om jag jobbar pa dagarna och kan vara lite sliten pa kvallarna :)

RSS 2.0