Ny, fungerande huvudvärks medicin funnen!

Sen senast har jag nu  äntligen tagit mig iväg till doktorn, för att prata om min huvudvärk. Vi for till ett sjukhus specialiserat på just huvudvärk, och jag fick beskriva hur jag har ont, när värken börjar och vart jag har ont. Detta resulterade i två olika nya mediciner som jag ska prova, för migrän. En medicin tar jag två gånger om dagen, ( morgon och kväll ) och som fungerar förebyggande mot värken. En annan tar jag då jag har verkligt ont och som har starkare effekt på det onda man har just då. Och jag måste säga att jag är mycket nöjd med mina nya piller ;) Den medicinen jag tar 2 ggr om dagen har inte så stark effekt, men jag känner att den ändå tar bort udden på värken. Jag står ut med den lite bättre, fast än jag fortfarande har lite ont. Men nu känns det betydligt mer i som trötthet och stelhet i nacke och axlar, än ont i huvudet. Sen provade jag den starkare tabletten i förrgår då jag inte stod ut med värken ( som hade gått tillbak till starkare huvudvärk, och jag behövde verkligen få plugg gjort), och då försvann all värk helt efter kanske 1 timma. Och det höll i sig även nästa dag, då jag vaknade och en bit in på dagen! Oftast har jag ordentligt ont när jag vaknar, så att få vakna och inte ha ont i huvudet, nacke och axlar var en befriande kännsla.

Vi ska tillbak dit igen nu på onsdag ( då jag provat nya medicinen i en vecka ) för att se om jag tycker att det har fungerat eller inte. Och än så länge så har det fungerat väldigt bra, tycker jag :) Men jag ska även börja gå på akupunktur eller kineseologi ( stavning?? ) snart har jag tänkt, kanske nästa månad, och se om det kan hjälpa lite det med. Och sen måste jag nog kanske börja om att gå på gymmet, för att träna nacken och axlarna kan jag tänka.

Imorgon börjar skolan om ( vill inte, vill inte, vill inte...), men det är bara sista månaden nu :) Förhoppningsvis går vi inte in på så mycket nytt, utan kanske börjar repetera något inför kursprovet vi har den 15 september. Men om jag känner min skola rätt, så får vi sista veckan på oss att repetera lite grann. Nåja, skit i om jag kör på det, jag ska göra mitt bästa så får vi helt enkelt se hur långt det tar mig.

Nu på fredag ska jag och min älskling fara på en liten resa :) Vi lånar en bil och kör till ett område kallat Iseshima där vi ska bo på ryokan och bada i onsen :) Sen på plats ska vi leka lite turist också... :) Ska bli så najjs :)

Nu när skolan har slutat så tar det verkligen snurr på en hel del grejjer. Jag ska börja jobba ( förutsatt att jag hittar något jobb ), och vi ska börja förbereda inför flytt till Osaka som ev. sker i December / Januari. När vi flyttat ska kisse införskaffas och lite nya möbler och inredning till nya lägenheten. Och det börjar bli hög tid att börja planera för vår bröllopsceremoni, som ska hållas i både Japan och Sverige. Dock blir det nog att lägga mer krut på den i Sverige.

Nu ska jag gå och se om jag kan väcka lite liv i min man, som ligger och snusar och sover.

Mata ne!


Imorgon bär det av till havet!

Vi har bestämt att göra en dagsutflykt till havet imorgon. Jag, Toshi, Kousuke, Julia och Drew blir det som hoppar in  i bilen och kör 3 timmar till norra Kyoto, där vi ska bada och roa oss i havet. Jag ser verkligen fram emot det, då jag aldrig varit till havet i Japan förut. Och jag tror det är ganska olikt från Piteå havsbad där vattnet är så kallt att man knappt vill doppa stortån. Dessutom ser det ut att vara fint, solklart väder imorgon, och då också varmt. Så det ska bli najs att fara ut och bada i ett sånt väder.

Nu har jag bara kvar typ drygt en månad av skolan. YES! Ska bli så gruvligt skönt att inte behöva plugga efter det. Men samtidigt vill jag ju lära mig ännu mer Japanska, för jag behöver ju faktiskt bli mycket bättre om jag ska leva här. Men jag är både lite skoltrött och känner att jag säkert skulle tillgodo ta mig vidare undervisning ifall jag fått pausa från böckerna ett tag, och låtit allt jag lärt mig hittills fått sjunka in. Men jag vet inte om jag kommer ha tillfälle att fortsätta plugga senare, så det kanske är bäst att göra det nu??? Man vet ju aldrig hur framtiden kommer te sig, ifall vi får barn och så vidare. Då är det ju inte så bara att börja plugga. Men om jag pluggar mer så innebär det ju vidare lån, ett lån jag helst inte vill lägga mer skuld på. Men om jag inte pluggar vidare mer japanska, kan jag nog kyssa drömmen om översättar jobb i framtiden adjö. Fan, svårt alltså. Det är mycket att väga in.  Kanske jag bara ska ta ett tags uppehåll?? Ska jag fortsätta plugga direkt för ytterligare 6 månader?? Ger det nåt att göra det då jag känner att det är rätt fullt uppe i hjärnkontoret som det är just nu??

Igår gifte sig min barndomskompis Carro, och jag kunde ju tyvärr inte vara med på brölloppet ( eftersom jag är här), vilket är väldigt ledsamt, för jag ville verkligen vara med. Men tyvärr så gick det inte då jag behövde vara här. I vilket fall som helst hoppas jag att hon och Micke hade världens bästa bröllopp och att de får njuta och ha en fantastisk smekmånad i USA!!

Nu ska jag ta mig ett glas majs te, ( som jag själv gjort, mums) och se vad dagen har att erbjuda. Kanske sova en stund med Toshi??

Nåja, Mata Ne!!


Min måttstock Morf

Idag for jag och Toshi förbi en djuraffär och tittade på katter. Där hade de tyvärr ingen Bengal som jag verkligen fattat tycke för, men däremot en Abessiner som jag föll pladask för. Därfor har jag nu, sen vi kom hem från djuraffären , googlat lite info om denna kissemiss och den verkar verkligen vara en härlig filur. Något livlig kanske. Men vad jag dras mest till med denna kissemiss är ju hur den ser ut... jag tänker lite på en vild puma, fast utan toffsar på öronen. Dock läste jag att vissa Abessiner kan ha detta, men om det stämmer eller ej vet jag inte riktigt...


Abessiner


Egentligen tycker jag nu att både Abessiner och Bengal verkar lika kul att ha. De verkar ganska lika i beskrivningarna jag läst, om än stora skillnader givetvis finns, har bara inte lagt dem på minnet... men med båda katterna är det jag dras mest till deras vilda utseende. Abessinern som en liten puma och Bengalen som en liten leopard. Givetvis verkar ju båda även vara härliga katter, som sagt något aktiva, men även keliga och människokära. Men hur keliga egentligen?


Bengal


Jag känner att jag jämför alla katter med min gamla katt, Morf ( bonnkatt), som enligt mig var den perfekta katten. Han sov på mitt huvud under nätterna, hoppade in i duschen direkt efter mig för att leka i vattnet ( han hoppade även in I dusen med mig en gång) och tyckte om att ligga i knät och kela när jag såg på tv eller satt framför datorn. De egenskaperna älskade jag verkligen och vad jag önskar är att min nästa katt också ska vilja sova på mitt huvud under natten...
Mindre älskvärda var dock hans livliga och nog så nyfikna/uppfinningsrika sida, om än även denna var söt, såhär i efterhand. Kattskrället var ju ett mindre geni och jag var tvungen att kattsäkra lägenheten då han öppnade skåpdörrar och drog omkring på vattenskålen. Just vattenskålsdilemmat minns jag tydligt. Jag berättade för mamma om Morfs tendens att knuffa denna vattenskål tvärs över lägenhetsgolvet, så att det var vattenfläckar överallt. " Ställ vattenskålen i ett hörn så kan han inte knuffa omkring den", sa mamma, " katter är inte så smarta att de börjar dra ut skålen från hörnet". Jo tjena. Det var exakt det han gjorde, direkt jag provat nya metoden. Sen alla rusningar han fick, då han sprang som en tok omkring i lägenheten och bildade en mindre tornado bakom sig... sönder kraschade krukor han vält ner från fönsterbrädet, kattsand över hela toalettgolvet och katthår.... ja, mindre älskvärda saker som kommer med att ha en kisse, och jag skulle tro att det sistnämda grejjerna kommer med i princip vilken kisse du än har, men än dock något jag mer än gärna står ut med för att få ha en liten kisse igen.Morf


Iallafall, jag har börjat jämföra alla kattraser jag läser om med min Morf, och funderar om Abessiner eller Bengalen kan nå upp till min Morf standard? Är de tillräckligt gosiga eller bara vilda?? Jag vill inte ha en katt som bara sitter brevid- den ska va i mitt knä.

Så, jag surfade runt lite till och kom på att läsa in mig lite mer på en katt jag alltid tyckt varit söt- Russian Blue. och BINGO! Den ser nästan ut som Morf ( Morf var vit och grå randig, såg ut som en whiskas katt, och jag har dessutom alltid sagt att jag älskar helgrå katter och gärna skulle haft en sådan) , den låter GOSIGARE än Morf och verkar inte vara överdrivet hyperaktiv, om än aktiv. Enda grejjen är då att jag nu fått upp ögonen för Bengal och Abessiner och deras vilda yttre och gärna önskar mig en sådan katt. Så vad ska man gå på? Mest på inre eller mest på yttre?? Vill påpeka här att jag inte enbart går på yttre, jag tycker genuint att både Bengal och Abessiner verkar vara mycket fina katter, frågan är bara om de är Morf fina??


Russian Blue


Som ett litet tillägg vill jag bara påpeka att jag i princip strukit Bombay katten ur min "vill ha" lista, då denna beskrevs som ett litet klister på matte eller husse. Jag vill ha en mysig, gosig katt, men inte ett klistermärke. Dock får vi se vad framtiden har att ge.


Mata ne!

Bröllop, Svensk sommar, Ösregn, och konstiga drömmar???

Kära läsare!!

Nu har jag haft ett uppehåll i skrivandet den, ja hur många månader är det??? Det är trist att jag ibland bara inte har tid, eller finner kraft, att skriva ens nån ynka rad. Men som ni redan antagligen förstått, så blir plugget stundvis extremt intensivt, så då måste jag verkligen prioritera vad jag lägger min "dö tid" på. Men nu iallafall, är jag ungefär 3 veckor in på mitt sommarlov och känner att jag både har tid, lust och ork att skriva ett inlägg :)

Så vad har hänt sen senast??? Jo jag har GIFT mig! Den 15 Maj 2010 skred jag och Toshi ner till Kommunkontoret och lämnade in ifyllda giftas ansökan papper och visade lite övriga personuppgifter och vipps! så var vi man och hustru. Iallafall enligt japansk lag, jag väntar ännu ( efter snart 3 månader ) på att vårt vigselbevis ska bli översatt från svenska skatteverket, så att vi även enligt svensk lag får vara äkta makar. När vi är det, ska vi börja ansökan om visum/japanskt pass eller vad tusan det nu blir... eftersom vi inte kunnat påbörja ansökan än, vet jag inte riktigt vad jag får ( visum eller pass eller vad..) men jag lär nog bli få veta tids nog. Vi ska ju givetvis ha ceremoni också, men det får bli om ca 1 år, i båda länderna, då vi har hunnit spara ihop pengar och planerat lite.

Jag har även hunnit hem på en liten semester hemma i Piteå :) 3 veckor med familj och vänner blev det :) Då hann jag delta på stora systers bröllop, bästa vännens möhippa ( som jag också var med och planerade, vilket var minst lika kul som att faktiskt fira den!) och min lillasysters 19 års födelsedag! Då fick jag baka tårtor och köpa presenter- två saker jag tycker är ruskigt roligt :)

Syrrans bröllop var så himla fint! Och hon var den vackraste brud jag nånsin sett, och det säger jag helt ärligt. Alla fejk brudar man sett på TV och i alla reallity shower som "BrideZillas" går inte att jämföra med, hon sken verkligen innifrån och ut. Hon är ju givetvis alltid vacker, men just den här dagen så var hon otroligt, otroligt vacker. Sminket, håret och klänningen... alltihop var bara perfekt.

Nu är jag tillbak i Japan, och har fortfarande inte riktigt vant mig vid värmen. Det var bokstavligt talat som att gå genom en vägg, när man kommit från Sveriges svala sommar. Iallafall enligt mig sval, om än jag fick uppleva ett par varma dagar där också! Men jag brukade skämta med mamma och säga att att luften var klar och krispig, då de upplevde det som tryckande och kvavt. Tyvärr överdrev jag inte...

Jag och Toshi for ut och cyklade till Fushimi Inari igår. Ja, igår av alla dagar ( idiotiskt såhär på sommaren) , men han har ett viktigt test för att komma in i räddnignsgruppen idag ( borde starta i skrivande stund), och han ville fara till ett tempel där han bodde som barn, för att be sina "morföräldrar" om lite extra hjälp ( vi for till gravarna utanför templet alltså). Fushimi Inari är i utkanten av Kyoto, och tog nog ungefär 40 minuter att cykla enkel väg. När vi kommit närmare Fusimi kände man en klar skillnad i värmen- åt det värre. Fyy faaaan vad varmt det blev, kvavt, fuktigt och varmt. Extremt. Det var rent sådär att man egentligen inte behövde röra sig något, så var hela kroppen ordentligt fuktig och klibbig, svetten bara rann från pannan. Sexy... nåväl. Ush, vad varmt det var. Jag tror att det berodde på läges ändringen, från centrala Kyoto till Fushimi i utkanten. Men, det kan även ha varit för att det strax efteråt blev strötregn. Ni vet, typ ena sekunden inget regn alls och i nästa bara ÖSER det ner. Det är ju det fina med Japan. Man har tagit sitt pick och pack och dragit ut på cykeln, utan en endaste tanke på att det kanske kan börja regna litegrann, då man halvvägs till sitt mål blir halverst dränkt av regn på kuppen. I början är man jäkligt irriterad över att man kanske kommer att bli blöt, och försöker hitta skydd nånstans eller hoppas på att regnet ska sluta lika fort som det började. Men ganska snart ger man upp ( ungefär då du har en swimingpool i dina skor och du ser ut som en dränkt katt), och börjar istället uppskatta hur skönt det är att känna regnet ösa ner över dig. Man upplever faktiskt en viss frihet av nåt slag... ett stilla ro liksom sveper över en. Det är faktigt väldigt uppfriskande att vara ute mitt i regnet, utan paraply eller nånstans att ta skydd. Det är liksom bara att sluta bry sig, och njuta av det. Synd dock att Japaner ( och alltså min kära man) är ett blygt folkslag som inte gillar att kyssas framför andra folk. Att kyssas i regnet känns ju faktiskt som något sjukt romantiskt, tycker jag ;) Nåja, jag har tid på mig att lura ut honom nånstans där människans öga inte når... hahaha.

Jag drömde nåt så djuriskt konstigt i natt. Dels att jag glömde ett flytdatum med sådär, 3-4 dagar, hade i princip slut pengar så det skulle bli svårt att köpa ny biljett ( eehh kanske kan bero på att jag uppdagade igår att jag bara har 400 kr kvar på mitt konto, för resten av månaden???), att internet på datorn var så sjuuuukt segt att jag riskerade att inte hinna boka den sista biljetten tillbak till Japan nästa dag ( ja jag befann mig i sverige i drömmarnas land), och att när jag väl bokan den jävla biljetten, så har jag tappat bort/förlagt både mitt pass ( av någon anledning 2 pass- kommer min stress över visum ansökan in här eller??)  och andra värdepapper som jag tvunget skulle ha för att kunna borda planet. Sen drömde jag om en katt också.... och en bäbis tror jag. I say what???

Nu ska jag avsluta det här inlägget, för att på riktigt påbörja min dag. Planerar den något liknande det här:

1. Hoppa i duschen, fixa maken och håret.
2. Dra till kommun kontoret för att lämna in mitt gamla försäkringspapper då jag har gått in på Toshis försäkring då vi nu mer är äkta par :)
3. Handla lite mat.
4. Plugga lite.
5. Städa lite.
6. Se Lost.
7. Scrap booking?? :)
8. Läsa den nya mangan jag köpt eller kolla nån av alla de dvd:er jag köpa i Sverige ( parlamentet och annan härlig svensk humor)

Mah, nåt sånt tror jag :)

Mata ne!

RSS 2.0