Alex nya hobby...

... är att sticka ut tungan!
  
Sedan han upptäckt att han besitter denna fantastiska formåga, är tungan mer utanför munnen än i munnen
 
Dessutom tycker han att det är jatte roligt att vara en Stooor pojke och hålla i nappflaskan själv ocksa ( jag håller ju också i den såklart, hans små myggmuskler fixar inte riktigt att hålla upp nappflaskan själv ännu ). Så fort det är matdags har han börjat försöka greppa om flaskan redan innan den nått munnen.
 
 
Sin vackra stämma tänar han också med jämna mellanrum under dagen, om än han ibland tycks bli lite less sin egen röst och bestämmer sig för att leka tysta leken under en längre stund. Hur mycket jag än älskar min lilla sångfågels vackra toner, sa kan tystnaden vara som ljuv musik i mammas öron ibland ;)
 
Just nu ligger han på golvet och sjunger och skrattar, men nickar till lite då och då. Jag tror att det börjar vara dags för fjunets 3:e tupplur vilket ögonblick som helst nu
 
Smakprover har det ju också börjats med nu. Hittills har han fått prova morot, vilket kanske inte var världens hit enligt honom, men idag provade vi något som på japanska kallas " okayu", som är någon form av mosad ris tror jag. Japansk babymat. Finns ju många andra sorter med, mer vanliga sorter, men tydligen så börjar de flesta med denna "okayu". Detta föll iallafall Alex mer på läppen och han åt med ganska god aptit. Dock gav jag honom bara lite, till en början, men han ska få mer till nästa måltid.
 
 
 

Japaners föråldrade tankesätt... (ibland)

Här om dagen då jag satt i bastun pa det Sento ( japanskt innomhus bad)  jag brukar ga till började en japansk äldre kvinna prata med mig. Hon frågade vart jag kom från, och jag berättade att jag är svensk och bor här, är gift med en japansk man och att vi har en 4 månaders bebis ihop. Så började vi prata om Alex och hon sa att man INTE ska ge barnet barnmat på burk som man kan köpa pa butiken. Nej nej nej, detta är ju inte bra för det lilla barnet. Man ska ju absolut amma i 1  år och sedan laga all mat sjalv, enligt henne. Detta irriterade mig lite da jag ibland kan känna att japanernas ( iallafall den lite äldre generationen, typ 50 + ) tankesätt är sa himla föråldrat. Jag tror att vi i Sverige är mer inriktade på att följa och tro pa nya studier, medan man i Japan håller hårdare på att följa gammal tro och gamla riktlinjer. Det är ju iof något jag tycker är både fascinerande och irriterande i Japan. Några exempel:
 
* vid barnafödsel vill man inte använda bedövning då det dels verkar vara lite prestige i att utstå smärtan och dels då det tydligen sägs att denna smärta ska stärka bandet mellan mor och barn. Bullshit enligt mig.
 
* som min kära makes foräldrar anser: Coca cola är värre för hälsan än öl. I say what?? Sure, Cola är ju inte en hälsobomb precis, men jag menar öl? Kalorier och alkohol kan väl inte vara bättre än bara socker??? Bara för att ölen funnits längre än Colan eller...
 
Några tankar bara... Det finns säkert fler exempel men just nu börjar Alex bli lite less pa att ligga och leka helt för sig själv, sa det är dags för mig att underhålla fjunet lite.
 
 
Over and ugg! ( som stenåldersmänniskan skulle ha sagt... )
 
 
 

Yammi yammi morot!

I går fick Alex smaka morot för första gången :) Det gick ganska bra. Lite lustiga miner bjöd han visserligen på, men han åt då iallafall. Men idag då jag gav honom lite morot igen, gjorde han en skarpt ogillande min. Det blev inte så mycket morot idag inte. Nåja, nya friska tag imorgon!
 
Idag knallade vi än en gång ivag pa Aeon mall, denna gången med siktet installt på att köpa en ny, rolig leksak åt fjunet. Han fick hålla i och testa flera olika sorter, och tillslut blev det en leksak som ser ut lite som en tv - kontroll och som kan göra en massa roliga ljud som fick följa med oss hem. Väl hemma var lilleman ganska slutkörd efter en dag som började kl. 06:30, så så mycket lek med den nya leksaken blev det inte. Men det är ju en dag imorgon också ♥
 
Alex tar en tupplur i sin säng ♥
 
 
 
 

Ku Klux Alex

 
Jag vet att det ar ett daligt skamt som jag kanske borde ha hallit for mig sjalv, men det ar det enda jag kan tanka pa nar jag ser den har bilden och jag tycker han ar sa himla sot ♥
 

Nytt utseende pa bloggen

Jag lessnar fort. Pa mitt har. Pa mina klader. Pa min bloggdesign. Bara sa jag far forklara varfor utseendet pa min blogg andras hela tiden. Och just nu forsoker jag styla min blogg lite som jag vill ha den, men da jag inte ar nagon hojdare pa vare sig datorer eller bloggdesign och har lilla gullefjunet som bara vill leka och gosa mest hela tiden sa gar det inte sa fort ♥ Jag hoppas att ni star ut med en lite "stokig" blogg ett tag :)
 
So...what's new?
Jag hade engelska lektionen pa sjukhuset igar igen. Det gar lattare och lattare nu nar jag liksom hittat rytmen och fatt en uppfattning om hur jag vill lagga upp lektionerna. Det ar ganska kul faktiskt :) Och inte jobbigt alls att sta och prata engelska och japanska infor sa manga manniskor. Det gor mig valdigt stolt, da jag alltid har hatat att prata infor grupper bestaende av mer an typ 2 personer. Och pa frammande sprak dessutom. Ibland tror jag bara att det ar bra att klappa sig sjalv pa ryggen lite och kanna att man har vaxt inom sig sjalv. Att kanna sig nojd med sig sjalv da man lart sig att gora nagot man forut tyckte var svart eller jobbigt. De flesta av oss ar anda alltid for sjalvkritiska, sa ibland maste man nog fa tycka att man ar himla bra ocksa :)
 
Alex har borjat fa tydligare dagsrutiner nu. Han vaknar i regel alltid mellan kl. 06 och kl. 07 pa morgonen, oftast pa sprudlande morgon humor ♥ Han ater, skrattar, surrar och gurglar och fraser sa att han far munnen full av skum som flyger omkring honom da han skrattar lite till. Han tycker detta ar jattekul - att ligga och frasa och spotta allt skum han lyckas tillvarka i munnen. Och jag tycker det ar annu roligare - han ar ju bara for gullig! ♥ Sen under dagen tar han typ 3 mindre tupplurer och gluffsar i sig ett antal flaskor ersattning, insisterar pa att vi tar en harlig prommis med vagnen och pa kvallen mellan kl. 17.00 och kl.18.00 tar vi ett mysigt bad tillsammans. Sen ar det dags for nattflaskan och oftast har han korkat in fore kl.19.00.
 
 
I skrivande stund ligger fjunet och sover i sin baby sitter ( klockan ar 09:30 ) och maken snarkar och sover annu i rummet brevid. Tankte ge honom lite extra sovmorgon idag ♥
Jag har hunnit inta dagens forsta kaffekopp och lite frukost, sa nu ska jag kanske ta och brotta ner morgon frillan och fixa fejjan med lite bas make-up sa att man kanner att den har dagen har kickat igang. Sen ar det val dags att ta hand om tvatt och dylikt innan jag och fjunet drar ner pa Aeon mall och inhandlar en till nappflaska?
 
 

4 manaders kontroll och forkylning

I forra veckan hade vi Alex 4 manaders kontroll. Det gick hur bra som helst och han foljde kurvan perfekt! Mitt lilla gullefjun vager nu ungefar 7,2 kilo och ar 65 cm lang.
 
Nu nar Alex ar 4 manader och 15 dagar gammal kan han:
* sitta upp i nagra sekunder helt sjalv och utan stod. Sedan tappar han balansen och tippar over ;)
* Nar han ligger i mitt kna forsoker han alltid satta sig upp genom att gora sma "sit ups".
* Nar han ligger pa mage kan han halla upp huvudet valdigt hogt under flera minuter.
* Sa lange vi haller upp honom under armarna kan han sta upp med lite tyngd pa benen, vilket han tycker ar helkul :)
* Han har lyckats rulla fran mage till rygg 2 ganger, dock i snigel hastighet.
* Motoriken i handerna blir battre och battre. Ar riktigt duktig pa att halla i saker nu.
* De riktiga "gurglande" skratten har borjat ta sin form nu. Men annu bara da vi kittlar honom :)
 
I ovrigt sa har han antligen fatt en favvo leksak :) Han har inte visat allt for stort intresse for leksaker fram till nu, men visat stort intresse for att dra i sina klader eller filtar eller handdukar runt i kring honom for att sedan stoppa dessa i munnen. Med detta i atanke knallade jag ivag till en leksaksaffar och kopte en " baby Shinbun" ( Baby tidning ) at honom :) Den prasslar gott och ar saker att stoppa i munnen :) And he loves it!
 
Med tidningen i hogsta hugg!
 
Lite lektid och workout pa golvet :)
 
 
 
Sen har fjunet ocksa tyvarr akt pa sin forsta forkylning. Han ser lite ynklig och sjuklig ut, men ar ganska pigg anda. Ingen feber an sa lange iallafall. Lill ♥:at
 
Hans ynklighet lyser inte riktigt igenom pa bilden, men mamma hjartat varker lite extra for honom idag da han ar forkyld ♥
 

Valkommen November! Snart ar det Jul!

Mest av allt hade jag ju onskat att fa fara hem till mitt blagula land till Jul, men tyvarr sa tycker ekonomin och Alex vaccinations sprutor annorlunda. Kanns ju inte allt for tryggt att ha sin nastan helt ovaccinerade bebis pa ett 10 timmars flyg, da bakterierna val frodas i den torra flygplans luften. Och i vinterkraksjukan - tider dessutom. Sa darfor tog jag det tunga beslutet att skjuta upp Sverige resan till nasta sommar :( Som plaster pa saren har jag dock gett mig tusan pa att fixa den basta "svenska" jul jag bara kan har hemma istallet! :) Jag planerar for fullt for hur jag ska kunna laga en sa pass svensk julmiddag som mojligt med de ingredienser jag kan fa tag pa i Japan. Vannerna ar redan inbjudna och julgranen inhandlad :) Och arets forsta lilla julpynt har redan smugit upp pa veranda dorren...
 
 
Toshi var sa sot och kopte den i smyg, och satte upp den da jag tittade at andra hallet. Nar jag vander mig om sa " hips vips" var den dar :) Han sa att han satte upp den sa att jag kunde tanka pa julen och allt kul runt kring den varje gang jag sag lilla tomten :) Han ar allt bra sot och omtanksam, min make :) Denna lilla gest gjorde mig iallafall valdigt glad, da julen ar nagot jag haller varmt om hjartat men inte betyder just nanting alls for japanerna.
 
Sa i ar far jag ha min egen forsta jul i mitt eget hem, vilket ska bli jatte kul! Det ar inte helt latt att hitta alla ingredienser for att fixa det svenska julbordet, men den som soker skall finna! ;) Sen ar det ju tyvarr sa himla dyrt att skicka grejjer fran Sverige till Japan, vilket gor att jag inte bara kan fa sakerna skickade till mig. Men jisses vad jag blev glad da jag insag att man ju faktiskt kan gora hemmagjord glogg!! :) Enkelt och smidigt med glogg krydda :) Och krydda kostar ju inte mycket att skicka ;)
 
Nu hor jag att lilla gullefjunet borjar vakna fran sin laaaaanga tupplur, sa jag ska gora iordning en flaska och ga och hamta honom fran sangen. Sa med detta avslutar jag det har inlagget.
 

Baristans tid ar kommen!

Nu nar jag antligen kan dricka kaffe igen, och hosten har kommit till Japan med kallare klimat, sa kan jag antligen ta upp anvandandet av " my precious" Barista Coffe maker! Mmmmmm...
 
 

My favorite Fanta EVER! :)

 
It's like sweet heaven in a bottle ;)
 
Har vi denna hemma i Sverige??
 

RSS 2.0