I animens hemland ar inget som det ska :)

Jag ar en tjej uppvuxen med gamla goda japanska animeer som Ginga nagareboshi gin och Macross. Dock den censurerade versionen av Ginga ( Silver Fang) och den Amerikanska versionen av Macross: Robotech. 
 
Nu har jag for forsta gangen sett det Japanska originalet Macross och jag ar forvanad over att de i den amerikanska versionen har ersatt exakt alla sanger och bakgrundsmusik med eget. Jag personligen foredrar verkligen den amerikanska versionen Robotech, da den Japanska Macross var valdigt fattig pa musik. Den blev valdit lam pa ett vis. Men jag har alltid tyckt att sangerna och bakgrundsmusiken i Robotech varit valdigt, valdigt bra, sa da bir man ju lite partisk :p
 
Sen ar jag bara sa forvanad over att Ginga nagareboshi gin ar sa totalt okand i dess hemland Japan. Ibland har jag snubblat over nagon manga eller spinoff manga (typ Riki ) men jag har inte funnit animen pa nagon video butik och typ ingen av dem jag fragar har nansin hort talas om den. Mysko att den ar sa kand i Skandinavien men inte i Japan. 
 
Starzinger ar det btw likadant med, en annorluda opening och ingen kanner till den. 
 
En lite rolig skillnad mellan landerna bara :) 
 
 

Obon yasumi お盆休み besok fran England

Den 10 augusti gick jag pa sommar ledighet, och den 19 augusti borjar jag om igen. 9 harliga lediga dagar! Dessa inleddes med stadning av huset och ansokan om fornyelse av visum. En underbart god yakiniku middag njot jag ocksa av med min alskade medans farfar passade Alex. 
Sedan kom Lisa pa besok fran England. Vi pluggade japaska tillsammans under sista halvaret pa skolan och hon kom aven till vart brollop i sverige. Hade inte traffat henne pa ungefar 2 ar, sa det var valdigt kul att traffas igen. 3 dagar stannade hon hemma hos oss och nu har hon tagit resvaskan och styrt kosingen mot Osaka istallet. 
Sa nu har jag 2 dagar kvar av min lediget och sedan ar det jobb som vantar. 
Jag sitter just nu i sangen med en somnig pojke liggandes bredvid mig. NAGON bestamde ju att det var lampligt att stiga upp kl. 06 imorse. Naja, det raknas ju anda som lite sovmorgon. Varre har jag varit med om! Dessutom ar jag ju ledig, sa da kan jag ju ta en tupplur  med honom da han gor det. Och nu somnade han sa da ska jag gora detsamma.
 
Mata ne!  またね! 
 

Varmt, varmt, VARMT!

Det har aret ar sjukt varmt alltsa. Det gar inte att ga utanfor dorren utan att drypa av svett. Usch vad jag hatar att svettas! Har jag i sa fall valt fel land att leva i? Kanske det :p 
 
Annars sa har Alex borjat harma oss da vi pratar i telefon. Han tjuvar till sig vara telefoner sa snart han far tillfalle, haller up den mot orat och sager med sin sockersota bebis rost " hello?  " .  
 
 
 
Han  har borjat utveckla ett klart Overhems temperamet, men absolut oftast ar han pa ett sa fantastiskt underbart humor :)
 
 
 
 
 
Sen gar han sin lilla krabb - gang sidledes smidigare och smidigare. Han gar ocksa snabbare och snabbare med " lara ga bilen" for varje dag. 
 
Han har ocksa visat att han gillar att dansa ( likt min kara lillasyster) da han svanger pa rumpan och gungar med benen da nagon extra medryckande sang spelas pa cdn. Alex och pappa Toshi brukar ocksa ha sina sma dans stunder tillsammans.
 
 
Det hander mycket med Alex nu och det ar sa himla roligt att vara med honom. Tyvarr hinner jag inte uppdatera om alla sma roligheter han har for sig, men jag forsoker att skriva sa fort jag kan. 
 
 

Bara i Japan, eller?

Forst och framst, ni far ater igen ursakta den totala saknaden av svenska bokstaver. Jag sitter och skriver pa var nya tablet, och vi har inte luskat ut hur vi ska gora for att fa svenskt tangentbord annu. Men, sa till amnet. Jag har vid ett flertal tillfallen da jag varit ute och gatt sett skyltar utanfor restauranger som sager "oppet till 25  ". I say what???? Detta ar val inte nagon ny jatte trend varlden over, att saga att man har oppet till 25 istallet for oppet till 01? Det kanns lite typiskt Japan, helt enkelt. Pa ett lite dumsott satt liksom. Det ar som nar de flesta butikerna satter upp skyltar som sager "close  ", istallet for "  closed" eller alla otaliga shopping pasar med engelska texter pa som far en att vilja springa skrikande ut ur butiken i ren chock over hur NAGON kan skriva en sa totalt grammatiskt inkorrekt text. De lyckas verkligen skriva sa tjorvigt, osammanhangande och med sa dalig grammatik att man blir yr da man laser vissa texter. Ingen forstar dessa, utom japanerna sjalva. Det ar nastan som ett hemligt sprak de har. 
 
Men det ar ju just detta som gor det sa intressant med att vara i Japan. Det ar inte som hemma i sverige. Sa vad annat kan jag gora an att alska det? :
 
)

RSS 2.0