Sommar bilder!

I sommar har vi haft en riktigt varm men rolig sommar! Här kommer några bilder från sommarens höjdpunkter:
 
Nara - under vår sommar ledighet ( obon ledighet, typ japans motsvarighet till vår "alla helgona") for vi till Toshis släktingar i Nara där vi övernattade en natt. Det var verkligen jätte roligt och super mysigt att spendera tid med hans mostrar och deras familjer!
 
Alltid när vi far till Nara och Toshis två mostrar som bor där ( grannar dessutom) bor vi alltid hos Kasuyo- bachan, då hon och hennes man inte har några barn, medans Toshis andra moster har fullt hus med sina egna barn och deras familjer. Jag har börjat tänka lite på Kasuyo - bachan och hennes man lite som låtsas farföräldrar åt Alex ;) 
Alltid då Alex kommer till deras hus under sommrarna vill han direkt ut på baksidan till deras lilla grönsaks odling och plocka mini tomater. Här ser ni några söta bilder på han och Kasuyo - bachans man Takeshi - ochan ute på " tomat jakt" :)
 
 
 
 
Vi for även ut på insekts jakt i Kashihara Jingu tempelområdet -
 
 
Jiijii ( farfar på japanska ) och Takeshi-ochan var minst lika uppspelta som Alex när det kom till insekts jagandet.
 
( som ni ser...)
 
Trots sina ansträngningar lyckades de inte fånga någon insekt ( i detta fall cicada flugan... hur tusiken det nu stavas...) Men tur att Alex har en så skicklig pappa som lyckades fånga inte bara en, utan i slutändan två flugor :)
 
 
Det var i stort sett omöjligt att få tyst på Alex sen. Alla insekter var helt plötsligt cicadas , och enligt honom var det insekter över allt ( till och med på ställen där det inte var insekter).
 
Efter " jakten" gick vi till en stor damm där Alex fick mata koi fiskar ( karpar?) och vilt levande sköldpaddor. Han hade fått med sig en påse med uppskuret bröd, och jag kan bara säga att hälften av brödet hamnade i magarna på fiskarna och sköldpaddorna, resten hamnade i Alex runda mage. Han följde nämligen principen " en till dig, en till mig"...
 
 
 
 
 
Och på kvällen åt vi allihop middag tillsammans på en familjerestaurang, och avslutade kvällen med lite sommar " hanabi" ( små fyrverkerier, typ tomtebloss) :
 
 
 
 
Det var en jätte härlig Obon sommar ledighet. Vi for även till Japans största sjö för bad och övernattning, men de bilderna får jag lägga in i nästa inlägg. Nu är det dags att slå av datorn och gå och lägga oss här, så : Mata ne!
 
 
 
 
 
 
 

Smärtfri!

Nu är jag inne på 4:e dagen som smärtfri! Helt utan värktabletter! Wohooo! Jag skulle kunna jula av lycka. Vet ni hur länge sedan det var som jag ens gick 2 dagar smärtfri? Jag minns inte själv, så det kan jag inte säga. Skillnaden på en smärtfri och en dag med smärta är som natt och dag. Alla som har någon form av smärta som är ständigt återkommande vet vad jag pratar om. När jag har ont undrar jag ibland om jag är påväg att bli deprimerad, för allt blir så jobbigt och få saker känns kul. Ingen ork att göra något utöver det som verkligen MÅSTE göras. Men när jag får vara smärtfri, då kommer min energi tillbaka. Jag orkar tänka på vad jag vill göra, och på vad jag måste göra. Saker som jag vet att jag älskar att göra ( som tex scrapbooking) känns kul igen. Det är så underbart att ha fått tillbaka en kropp som har ork och energi. Jag vet att min smärta kommer tillbaka, men förhoppningsvis med längre och längre mellanrum. Sen kan det vara så att jag börjar se ett samband med mensen, att jag har mer huvudvärk och migrän då.
 
Jag har fortfarande kunnat hålla mig från sötsaker och choklad, läsk ( i största allmänhet, när jag ätit mcdonalds har jag druckit coca cola)  och kaffe. Väldigt stolt är jag :)  Det är ungefär 2 veckor idag :) Som sagt, vi får se hur länge jag håller på... börjar nog om så smått snart skulle jag tro ;)
 
Nu vill Alex ha frukost , so time to go!
 
Mata ne!
 
 
 
 

Mumin och Earl Grey

På senaste har jag funnit en viss förkärlek till Mumin prylar. Framförallt koppar och skedar. Saker att använda i köket. Just nu har jag i min ägo hela 9 koppar med Mumin motiv och 2 stycken teskedar. Älskar att använda dem :) Tror jag har gått och blivit en liten Mumin samlare, haha.
Och under de senaste dagarna har jag haft lite jobbigt i halsen, och eftersom jag nu försöker att inte ta någon annan medicin ( speciellt om den är smärtlindrande) än min migrän medicin och den förebyggande medicinen, så använder jag halsspray, halstabletter och dricker te med honung. Jag är ingen te älskare, men av en slump hade jag en enda påse med Earl Grey te hemma, som jag använde. Och dra mig baklänges, gud vad gott! Earl Grey, honung och lite mjöl - MUMS! Så nu är jag helt frälst i Earl Grey, och då speciellt att dricka det ur någon av mina Mumin koppar, haha ;) ( dricker i skrivande stund Earl Grey från min Snusmumriken kopp )
 
Idag skulle vi haft mitt jobbs årliga BBQ event med hela skolan och barnens föräldrar, men eventet blev inställt pga regn. Så idag ( söndag) blev en ledig dag och imorgon som skulle varit ledig pga idags planerade jobb, blev jobb istället. Lite synd, hade faktiskt önskat att vi kunnat ha vår BBQ iår i och med att Alex och Toshi skulle vara där. Bra träning för Alex att vara på event då han är där som student och jag är där som lärare. Det kommer nog att vara knepigt ett tag till, antagligen resten av det här skolåret, han är ju bara 3 år. Det är jätte bra att ha honom där jag jobbar, och han utvecklas i racer fart, men när det kommer till eventen är jag lite nervös. Nästa stora event där jag måste fokusera på mitt jobb och mina barn i min Toddler klass och inte kan ge honom all min fokus är Sports day som kommer i Oktober. Det är i princip skolans största event, och då kan jag inte vara tillsammans med honom. Han kommer att se mig men inte kunna gå till mig. Pappa Toshi kommer att vara där också, men största delen av eventet måste han stanna med sin klass och sina lärare, innan han kan gå till pappa i publiken. Därför hade jag önskat att dagens BBQ hade blivit av ( då detta är ett mer avslappnat event och jag kan vara tillsammans med Alex, plus att Toshi hade varit där också) som hade varit bra träning inför kommande event. Men det ska nog gå iallafall, håller mig positiv :)
 
 

Magsjuka

Så åkte jag igår på magsjuka - igen. På senaste har jag verkligen varit sjuk mycket, men nu hoppas jag att det ska vända! Försöker tänka positivt i alla fall ;) På dessa två dagar har jag tappat hela 2 kilon, och veckan innan dess tappade jag också 2 kilon då jag mådde så dåligt pga av all huvudvärk då jag slutat ta värktabletter, så hej hej 51 kg. Länge sedan jag såg dig. Men den siffran stannar jag nog inte på så länge, nu när min magsjuka har gett upp kommer aptiten tillbaka. Plus att huvudvärken börjar tämjas lite grann, så förhoppningsvis får jag mindre ont dag för dag. Just nu poppar jag ju migrän tabletter var och varannan dag, men jag för en huvudvärks dag bok där jag skriver väldigt detaljerat om min huvudvärk, när jag får den och om medicinen jag tar fungerar eller ej. Om ett par dagar ska jag tillbaka till läkaren och så får han säga om jag tar på tok för mycket migränmedicin fortfarande och ifall jag då kanske ska byta förebyggande medicin eller ej. Men det går då åt rätt håll i alla fall :)
 
Stretching fortsätter jag med, så jag sover bättre fortfarande ( också tack vare att jag har lagt en extra madrass under min vanliga madrass). Känner mig betydligt mindre stel sedan jag seriöst tog tag i stretchandet. Älskar min yoga matta också! Även om jag inte just gör någon yoga än, men den används flitigt i stretchandets syfte ;)
 
Sötsaker och läsk har jag fortfarande lyckats hålla mig ifrån. Men visst blir jag himla sugen till och från. Vet inte riktigt hur länge jag ska hålla mig ifrån söt slisket. Men ett litet tag till i alla fall. Jag har en känsla av att så fort jag stoppar en underbar bit choklad i munnen så är jag fast igen, haha.
 
Nu är det dags för middag, så - Mata ne!
 
 
 

RSS 2.0