White day

Som jag sakert namnt varje ar pa min blogg  - i Japan firar de Alla Hjartans Dag annorlunda an vi gor i Sverige. Kvinnorna ger mannen choklad pa pa Alla Hjartans Dag och mannen ger kvinnorna choklad eller presenter pa White day, en manad senare, alltsa den 14 mars. Jag brukar alltid baka Toshis favvo kakor pa Alla Hjartans dag, men missade helt att gora det iar. Men trots detta gav han mig anda en underbart omtanksam white day present iar ocksa : 
 
 
Min forsta egna kaffe kvarn! Jag har som en liten drom att i vart nya hus mala mitt eget kaffe de mornar som jag har lite tid till overs, for att avnjuta en lite lyxigare kopp kaffe. Jag namnde detta for honom i forbifarten nagra dagar sedan, och det kom han tydligen ihag! Sa nu har jag min kaffekvarn for dagar da jag vill lyxa till det lite mer och min Barista for de dagar jag har lite snalt om tid! Perfect :) 
 
Husbygget har inte startat annu, men vilken dag som helst nu bor det dra igang. GUD vad vi langtar efter nya huset! I nastan precis 2 ar har vi bott i ett gammalt japanskt typ av radhus, som kallas Machiya, utan dagens mordernligheter. Det ar glepor i vaggar och golv vilket gor det rusktigt kallt pa vintern men dock lite svalare pa sommaren. Tyvvar agerar ju gleporna som kattluckor for sma kryp. Toa och badrum ar utomhus, likasa tvattmaskinen. Badkaret har ju givetvis ingen automatisk pafyllningsknapp som du kan trycka pa i koket, inte heller ateruppvarmingsfunkiton. Koket ar langsmalt och rymmer bara dig och diskbanken, glom att jobba tva personer dar samtidigt. Dessutom ar det separerat fran vardagsrummet vilket gor att jag inte kan ha uppsikt over Alex da han leker i vardagsrummet ( det ar for farligt att ha honom lekandes i det tranga koket med lag gasolspis och knivar och andra farliga grejjer runt i kring da man lagar mat). Sa SOM vi ( och kanske mest JAG) langtar efter nya huset! Det kanns dock bra att ha bott lite mer opraktiskt under en tid, for nu kommer jag VERKLIGEN att uppskatta hur det ar att bo i ett helt nybyggt hus som ar bara vart och som har alla tankbara mordernligheter man kan tankta sig. Jag tror verkligen att varan vardag kommer att bli lite lattare :)
 
Nu har jag aven countdown tills det att mamma och Anna kommer hit! Snart ar det bara en manad kvar, ohlala! Den 25 April landar de pa KIX och sen far jag ha dem har i nastan en manad! Helt underbart!
 
Nu har Alex tappat talamodet sa det ar bast att jag avslutar det har inlagget nu. 
 
Mata ne!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0