Sura miner :(

Idag nar jag och Alex gick ut pa var dagliga promenad ( den har gangen till Geo for att hyra nagra dvd:er ) sa tankte jag knappa nagra gulliga bilder pa honom. Men gullefjunet tankte minsann INTE bjuda pa nagra glada miner idag inte!
 
 
 
Jisses sa putt man kan vara! :)
 
Med mig ut pa prommisen hade jag aven min termosmugg full me go kaffe :)
 
 
Det ar ju bara sa harligt att vara ute och ga och njuta av tillvaron samtidigt som man smuttar pa underbart kaffe ♥
 
 

Kommentarer
Postat av: Sigrun

Hej Annika.
Vill bara säga tack för att du delar med dig av din fantastiska resa. Jag snubblade över din blogg för ett tag sedan när jag letade information om att läsa språk i Japan och språkskolor. Det har varit så kul att läsa om din resa och har övertygat mig ännu mer om att jag måste ta mig till Japan och Kyoto som jag drömt om så länge. Så, tack igen och all lycka till dig och din familj i framtiden. Sigrun

Svar: Hej Sigrun och tack for din kommentar! :) Roligt att du laser min blogg :) Jag tycker absolut att du ska aka till Japan, och definitivt Kyoto! Om du ar intresserad av Japansk kultur sa tror ju jag att Kyoto ar absolut ratt stalle att fara till :) Att plugga japanska kan vara tufft, men har du intresse for spraket och kulturen sa kommer det att ga hur bra som helst. Har du nagra planer for nar du ska aka ( om du ska aka till Japan) och for hur lange du tankt stanna? Om du har nagon fraga kring sprakskolor i Kyoto sa kanner jag till 2 st, varav en jag gick pa, sa du far hemskt garna fraga mig. Den har lanken ar till skolan jag gick pa. Under min sista "termin" dar var jag med i en intervju angaende att leva i Japan. Du kan ju kolla pa den ifall du vill, kanske du kan fa svar pa nagon av dina funderingar. http://www.kicl.ac.jp/en/interview/index.php

Annika
Annika

2012-11-02 @ 00:26:36
Postat av: Sigrun

Hej Annika =) Tycker alltid det är lika roligt när det kommer något nytt från dig. Jag är definitivt intresserad av kultur! =) Har en speciell förkärlek för hantverk och skulle vilja studera det i Japan så småningom, när jag lärt mig lite mer japanska, men kultur i alla färger och former är så fascinerande. Språk har jag också alltid tyckt om även om jag suttit min beskärda del och svurit över läxorna =) Men med vänner från japan och en önskan om att studera där i framtiden så hoppas jag att det ska gå. Egentligen hade jag velat åka i april nu till våren men det har jag inte råd med så istället försöker jag åka i oktober -13 eller april -14. Sen skulle jag vilja stanna i 1,5 till 2 år =)
När det gäller skolor har jag tittat runt en del och fastnat för två skolor lite mer än de andra, Nihongo Center och KICL. Du får gärna dela med dig av vad du vet om skolorna. Alla tips och råd är välkomna =) Intervjun hade jag sett innan och den svarar på en del frågor. Tycker att det är en riktigt bra ide av skolan =)

Sigrun

Svar: Hej Sigrun! Vad glad jag blir av att hora att du tycker det ar roligt att lasa min blogg.
Ja, det drar ju lite pengar att bade fara till Japan, leva i Japan och att betala skolan saklart. Jag gissar att du inte tar csn lan for dina studier som jag gjorde :)
Jag har en van som pluggade pa Nihongo Center och hon tyckte den skolan var valdigt bra. Nyborjar klassen pluggar just ingen kanji i borjan, utan fokuserar pa att lara studenterna vardags kommunikation. Sen nar de lart sig att kommunicera nagorlunda sa borjar de tydligen med kanji. Det verkar vara ett ganska lugnt och behagligt tempo pa Nihongo Center. Dock sa hon att om man som hon sjalv redan har pluggat Japanska sa att man har en grundkunskap sa kan tempot kannas lite val lagt ibland. ( och kanske lite for enkelt). Skolan ar lokaliserad VALDIGT bra centralt mitt i centrum, nara till allt kul.

Min skola, KICL, har som mal att alla studenter efter avslutade studier pa skolan ska kunna ta sig in pa ett Japanskt Universitet. Man borjar direkt, aven som nyborjare utan nagon som helst forkunskap, med att plugga kanjis. Tempot ar hogt fran borjan och det ar stor press pa att hanga med i studierna med laxor och kanji prov varje vecka, grammatik prov ungefar var annan vecka och dessutom att halla sin narvaro sa hog som mojligt. Om du har 100 % narvaro under en termin far du ett diplom som kan vara bra att ha ifall du tankt studera vid ett japanskt universitet. For att fa detta diplom far du inte ha missat en enda lektion ( saklart) men inte heller ha varit forsenad med ens en minut ( eller tills de har tagit narvaron). Jag maste bara fa skryta och saga att jag fick detta diplom EN gang :) Och SOM jag kampade for det...hahaha. Jag nastan avskydde min skola da jag gick dar, da det enligt min smak var allderles for hoga krav och snabbt tempo. Men jag hade ju inte heller nagon som helst forkunskap da jag kom hit, och var inte heller helt beredd pa hur det skulle vara att plugga i Japan. Jag visste inte om vilken ambitios skola jag ansokt till ;)
Jag skrev ju att man har kanji prov varje vecka, vilket bestar av 60 nya kanjis som du ska lara dig skriva och stava lasa i hiragana. Du har provet pa mandag, och far samtidigt 60 nya kanjis att lara utantill till nasta mandag. Sen har du ju som sagt en hel del laxor och kanske ett och annat prov ocksa under veckan.
Med det sagt - jag gillade inte min skola da jag gick dar, men ar glad att jag gjorde det idag. Och stolt over mig sjalv :) For nar kunskapen val borjat sjunka in sa gick det ju fort att lara sig. Och japanska utan kanji ar ju ett gytter...
Skolan ar lokaliserad i Norra delen av centrala Kyoto, pa en gata kallad Kitashirakawa (tror jag det var) . Jattevackert nara bergen med fin natur. Lite langt fran centrum. Typ 40 - 45 minuter enkel vag med cykel. Bra motion dock :) Fast du kan ju bo narmare skolan, du maste ju inte som mig bo sa langt bort ( jag har hela tiden bott nara centrum). En annan bra sak ar att de delar kampus med tva andra japanska universitet - en konst hogskola och en design hogskola. En svensk van till mig gick direkt fran mellan nivan pa var skola ( borjade som nyborjare precis som mig) till att studera pa design skolan mitt emot, och det gick super bra for henne. Jag vet 2 andra fran min skola som ocksa borjade plugga design dar efter avslutade studier vid min skola.
Puh, ja det far nog racka den har gangen :) Hoppas att jag hjalpt dig lite i ditt val av skola iallafall! :)
Annika

2012-11-24 @ 22:11:33
Postat av: Sigrun

Hej Annika!
Tack för det väldigt uttömmande svaret. Jag hade faktiskt tänkt använda mig av CSN men det är ju en hel del fasta avgifter som ska ut på en gång och det är alltid bra att ha en buffert tänkte jag. Plus att mina erfarenheter av CSN säger mig att var alltid beredd på att de kan hitta något sätt att göra livet surt för dig =P Hade tänkt söka lite stipendier också men allt sånt tar ju tid, därför blir det tidigast till hösten tyvärr. Men kanske bra för den mentala beredskapen också.

Jag har läst lite japanska men det var ett tag sedan nu. KICL låter trevligt ur synpunkten att man lär sig mycket och snabbt (så småningom i alla fall) men eftersom det var ett tag sedan jag läste "teoretiskt" vid någon skola är jag lite rädd för att inte hänga med riktigt... Samtidigt vill man ju få ut det mesta av tiden man är där... Det tål att tänkas på.
Klart du ska få skryta över en sådan sak! =D Låter som KICL är som en vanlig japansk skola på tempo och nivå och då säger det en hel del =) En annan fördel med KICL från min ståndpunkt är ju kopplingen till det kreativa. Men 60 kanji i veckan plus allt annat.. Ja, det tål att tänkas på.

Bodde du hos en värdfamilj i början när du kom till japan? Har för mig jag läste om det i början. (Ja, jag har faktiskt läst din blogg från allra första början till nu. Det blir så när jag tycker något är intressant, fastnar liksom och som med en bra bok vill man ju läsa hela, inte bara en bit i mitten =) ) Ordnade du det själv eller fick du hjälp med det från skolan? Har tänkt att jag skulle vilja göra det, bästa sättet att komma in i kulturen och så mycket gratis språk. Men sen måste man ju ha någonstans att bo när tiden hos familjen är klar.
Tack för att du står ut med alla mina frågor!
Sigrun

Svar: Oj, har du last min blogg fran forsta borjan? Vad trevligt :)
For mig har det gatt bra varje gang jag ansokt om lan hos CSN. Innan jag for till japan sa studerade jag till Saljare och marknadsforare, vilket jag ocksa tog CSN lan for. Har under alla ar med CSN aldrig haft nagot som helst problem med dem. Jag tog aven merkostnadslan for flygbiljetten. Men jag minns att min storasyster hade jatte mycket problem med CSN nar hon tog studentlan da hon studerade, men detta ar ju ganska manga ar sedan nu. Dock skadar det ju aldrig att vara pa den sakra sidan och spara upp en buffert forst! :) Planeringen ar ju dessutom halva nojet :D

Jag tror definitivt att du kommer fixa studierna vid KICL, aven fast du inte pluggat pa ett tag. Man kommer ju snabbt in i det, och har man bara viljan sa loser det sig!

Ja precis, jag bodde i vardfamilj i borjan. Det var skolan som ordnade det at mig. Jag bokade hela min vistelse via SI sprakresebyra ( som jag dock hade gode mycket problem med och inte riktigt vill rekommendera) och de skotte kontakten med skolan. SI skickade alla papper jag behovde hem till mig, bland annat en ansokan om vardfamilj. Dar skrev jag lite pa engelska om vem jag var och sa skickade jag med ett par kort pa mig sjalv. Vardfamiljen kostade 60 000 yen / manad, vilket ar ungefar 5 000 - 6 000 svenska kronor, och da ingick rum, frukost och middag. Detta betalades till skolan varje manad. Man kan bo i vardfamilj typ sa lange man vill tror jag. Ar nog inga som helst problem att forlanga sin vistelse hos familjen eller att soka ny familj. Jag skulle bo hos min familj under hela min vistelse, alltsa 6 manader, men redan efter 1 manad traffade jag Toshi och var bara med honom i hans lagenhet. Enda gangerna jag var hos familjen var da Toshi jobbade ( var 3:e dag, 24 timmars pass da han jobbar som brandman) sa det kandes onodigt att betala sa mycket pengar for ett rum jag aldrig anvande och mat jag aldrig at. Sa jag flyttade ut efter typ 2 manader. Jag har dock bra kontakt med familjen fortfarande och bade jag och Toshi far dit och halsar pa lite da och da. Sa jag rekommenderar VERKLIGEN att bo i vardfamilj :)
Kan inte du beratta lite om dig sjalv ocksa? :) Vart du bor, hur gammal du ar, vad du pysslar pa med hemma i Sverige osv? Kanske har du en egen blogg som jag kan kika in pa?
Nu ligger Alex och sover sa jag ska forsoka gora det samma! おやすみ!

Annika
Annika

2012-11-30 @ 17:51:04
Postat av: Sigrun

Hej Annika!
Ett väldigt försenat God Jul och Gott Nytt År! Eller det kanske är bättre med God fortsättning vid det här laget...
Vad kul att du fick komma hem till Sverige den här vintern ändå. Får ni någon snö i Kyoto?

Jag har haft lite full rulle de senaste månaderna så jag har inte riktigt kunna sätta mig ner och svara även om jag påbörjat mitt svar i huvudet ett antal gånger =P Så för att beskriva mig... Jag är 24 (snart 25!!) år och bor i ett litet samhälle i mitten av Skåne. Det är här jag är uppvuxen och efter ett par turer runt om i Sverige är jag tillbaka på hemmaplan för tillfället (men egen bostad). Lika bra här som någon annanstans med högre hyra tänkte jag. Plus jag älskar naturen. Jag bor precis vid forten av Söderåsen och har nära till Skäralid och nationalparken med dess fantastiska bokskogar =) För tillfället är jag arbetslös så planen att spara ihop lite pengar har stött på ett litet farthinder men jag har inte gett upp :) Har haft en timanställning på ett hotell men när det inte går så bra för dem går det inte så bra för mig... Så letar annat jobb för fullt. Men jag är inte sysslolös för det. Älskar hantverk, då främst textilt hantverk. (En av anledningarna jag vill till Japan.) Så har alltid något att pyssla med, väver, syr, sickar, virkar, nålbinder, broderar, väver band, tovar ect. Har precis haft en liten utställning på biblioteket här i byn. Det var på det sättet jag fick min första riktiga koppling till Japan. Jag läste vävning på 'Sätergläntan, Hemslöjdens kursgård' i Dalarna och hade en japansk klasskamrat. När jag hjälpte henne med svenskan började hon så småningom lära mig japanska. Där började också mitt intresse för det japanska textila hantverket.... Språkintresset har alltid funnits där =) Tyvärr har jag ingen blogg. Sitter och filar lite på att göra en blogg eller hemsida att ha som "visitkort" för min "hantverksdel" men har inte riktigt kommit fram till något än. Men skulle det dyka upp en blogg eller hemsida så hör jag av mig =)

Har funderat på en sak angående Kyoto. Av någon anledning har jag fått för mig att Kyoto känns som en "liten" stad. Vet inte om det är för att jag ser så mycket historia framför mig när jag tänker på Kyoto eller varför. Men har ju insett att det är en mångmiljonstad (det var en ganska stor "aha"upplevelse =P ). Hur känns Kyoto som stad om du förstår vad jag menar? Jag bor som sagt i en liten håla på landet med runt 2000 hushåll och är väl egentligen inte så förtjust i storstäder. Började fundera på om Kyoto var rätt val ändå.

Nu ska jag ut och pulsa lite i snön innan det blir för mörkt.

Sigrun

Svar: Hej Sigrun!
Vad roligt att vi är i ungefär samma ålder! ( fast okej, jag är ju typ 3 år äldre då jag fyller 28 år i Juni... :P )
För att direkt svara på din fråga angående Kyotos storlek: Jag är själv från väldigt liten by utanför Piteå, som heter Blåsmark. Vi har väl knappt 400 hushåll i byn tror jag. Bya-affären slog igen för en massa år sedan om jag säger så... Piteå stad är ungefär 15 minuter från Blåsmark. Jag vet inte hur många som bor inne i Piteå stad, men någon storstad är det ju verkligen inte. Kyoto har ungefär 2 miljoner innevånare har jag för mig, typ som stockholm. ( Kyoto räknas alltså inte som en vidare STOR stad i Japan, bara grannstaden Osaka har ju en befolkning som nästan hela Sverige, alltså runt 8 miljoner människor...) Jag tycker verkligen inte att Kyoto känns som en storstad. Jag upplever det mer som lilla Piteå. Stadskärnan är liten och kompakt, så du har all shopping och sånt inom lämpligt avstånd. Men missförstå mig inte - stort är det ju ändå. Bara inte FÖR stort :) I Osaka har de ju flera olika "shopping distrikt" ( Umeda, Shinsaibashi, Nipponbashi) och mellan dessa måste du åka tåg. Helt enkelt för långt att cykla, och du kan ju bara glömma att gå. Men i Kyoto har du allt samlat vid Shijo Kawaramachi doori. Allt på ett ställe, jätte enkelt och jätteskönt! :) Sen runt om "stadskärnan" har du ju alla dessa underbara platser och tempel, vilka går jättebra att cykla till! Kyoto är så himla lättnavigerat att det är svårt att åka totalt vilse :) Vad jag vill ha sagt är helt enkelt att jag absolut inte tror att du kommer att uppleva att Kyoto är för stort. Kyoto har dessutom mycket att erbjuda om du vill göra hantverk och ställa ut eller sälja på marknader. Har endel vänner som har sålt sina designer och hantverk på diverse marknader runt om i Kyoto. Dessutom har du nära till både Osaka och Kobe om du känner för att fara dit över en dag.
Dessutom känns Kyoto lite säkrare än tex Osaka, nu när de väntar en ny jätte jordbävning med efterföljande monster tsunami... huvva! Har du hört något om det här hemma i Sverige?

Ja, det är jätteskönt att få vara hemma igen! Far tillbaka till japan den 7 Februari. Att flyga med lillen är ju lite jobbigt, men det får man ta. Saknar min Toshi så det ska bli skönt att fara hem till Japan igen snart. Men jag njuter varje dag jag är här och får uppleva underbara Sverige igen! Vintern, maten och familjen och vännerna :)
Jag hoppas att du får ihop dina pengar snart. Jag beundrar dig för ditt tålamod. Själv kan jag inte vänta på något... :P Men den som väntar på något gott var det väl ;)
Nu ligger lillen och sover så jag ska slappa i soffan ett tag. Håller på att se igenom lillsyrrans Silver Fang ( Ginga nagareboshi gin) dvd box nu när jag är hemma :) Känner du till den animen? Vet inte om du tittar något på anime? Gillar du japansk musik?
Nåja, dax att gå. Ha det fint!

Annika
Annika

2013-01-18 @ 15:34:15
Postat av: Sigrun

Hej Annika!
Det anser jag verkligen är samma ålder :) Visst tre år kan göra stor skillnad i vissa lägen men inte lika ofta nu när vi är så här "gamla" :) Jag har ändå alltid tyckt att det är insidan som räknas i de fallen, det finns 18åringar som beter sig som 60åringar och tvärt om ;) Tycker också att det är väldigt kul :) Skulle verkligen vilja träffa dig om jag lyckas ta mig till Japan så småningom!

Det är lite den känslan som du beskriver som jag fått för mig att Kyoto har, utan att egentligen ha grund för det. Så det var väldigt skönt att höra :)
Nej, om jordbävningen som väntas i Osaka har vi inte hört något. Tror inte det i alla fall (jag har rätt lätt för att försvinna in i min egen bubbla ibland och då skulle det kunna starta både ett tredje och fjärde världskrig utan att jag märkte det). Hörde om risken för att den väldigt stora jordbävningen som väntas i Tokyo skulle kunna påskyndas pga katastrofen för två år sedan (hörde det i samband med alla dokumentärer som gick då), men Osaka har det inte varit något om. Det är svårt att tro att det redan är två år sedan. Påverkades ni något av jordbävningen/tsunamin/kärnkraftsolycken?

Kan förstå att det är lite knepigt det där med att ha "hemma" på två olika kontinenter. Man vill ju att alla man älskar ska få ta del av det som händer och det är inte riktigt samma sak att skriva och skicka bilder även om det hjälper. Misstänker att du fick lite mer vinter än jag när du var hemma, även om vi hade en hel del snö här nere också men just nu kan jag bara tänka på den isande vinden. Solen och blommorna visar på att våren är på väg men minusgraderna och den otroligt bitande "nordanvinden" verkar inte riktigt hålla med. Får se vad det blir för påsk i år :)
Vart flyger du när du åker hem till Japan? Är det Narita och sedan byte eller det går att åka direkt till en annan flygplats närmare Kyoto? Ibland sitter jag och okynnestittar på flygresor till Japan. Det hela känns lite närmare förestående då på något sätt :) Hur mycket tålamod som är inblandat vet jag egentligen inte, just nu är det helt enkelt omöjligt fast jag skulle vilja sätta mig på planet nästa vecka.. Har drömt om att komma iväg redan till hösten fast det egentligen nog är bättre att vänta till våren nästa år. Om man ska läsa två år vill säga. Men vem orkar vänta ett helt år till???? Haha, det blir lite rundgång på mina tankar när jag tänker på de sakerna. Perngar, praktiskt, önskan ect.

Silver Fang har jag aldrig sett men nog hört talas om någon gång... Jodå, tittar på anime gör jag, fast läser nog mest manga. Det går lite i perioder det där. En del musik gillar jag, men kan nog inte göra en ordentlig bedömning då jag inte är så bevandrad bland den japanska musiken. Du får gärna tipsa mig om något om du kan :) Akeboshi är en artist som jag snubblade över för många år sedan och gillar. Sen har jag bara provat på lite här och där, lite pop, lite rock och metal. Man kan vimsa bort sig rätt bra på youtube har jag märkt ;)

Det var helt fantastiska skor du fick på White Day!! Tycker vi borde ha en sådan dag i Sverige också! Fast det är väl fritt fram för killarna också på Alla Hjärtans Dag så det kanske inte behövs... Men det är ändå inte samma sak :) I vilket fall, otroligt fina skor, med den eftertanke de är gjorda! Du har en helt fantastisk man :)
Lycka till med det nya jobbet! Ha det så bra!

Sigrun


Svar: Hej Sigrun! Jisses vad tiden går fort, redan en månad sedan du skrev kommentaren och jag har inte lyckats ta mig tid att sätta mig ner innan nu! Ursäktar dröjsmålet. Har tänkt så många gånger att " nu ikväll ska jag sätta mig ner och skriva till henne" , men då kvällen kommer har antingen något annat kommit i vägen eller så har jag helt enkelt varit för trött för att slå på datorn :P Men NU har jag en lucka :) Jag skulle så gärna skriva mer och oftare på bloggen ( och svara på mailen BETYDLIGT oftare ) då jag tycker det är så himla roligt, men vardagen är fullpackad med jobb och bebis och man, så man får väl greppa de luckor man hittar ;) Men det är alltid lika kul att få kommentarer av dig! Jag hoppas verkligen att du kommer dig iväg till Japan redan i höst. När man vill göra något så gärna är det ju plågosamt att vänta! Och då du kommer hit hoppas jag absolut att vi kan träffas.
Jag läste artikeln på hemsidan. Wow! Du verkar verkligen vara jätte duktig och ha en hemskt stark passion för hantverk! Jag tror absolut att det finns en marknad för svenskt hantverk i Japan. Det finns inte allt för många butiker med prylar ( och framför allt hantverk) från Sverige här. Jag har sett en liten butik i Osaka. Vad som finns ibland är affärer med saker från Skandinavien, men inte allt för många.
Det väntas en stooor jordbävning som ska bli upp till 9 M som ska slå till mot Kansai ( Osaka, Kobe, Kyoto). De har väntat på den här jordbävningen i typ 10 år, så beredskapen är rätt hög. Det väntas även komma en gigantisk Tsunami med jordbävningen, som förväntas täcka stora delar av Osaka. Så därför är jag sååååå glad att vi flytt fältet från Osaka och flyttat tillbaka till Kyoto, som känns massor mer säkert. Vi hade en jordbävning igår faktiskt, som mätte upp till 4 M i Kyoto och 6 M i Osaka. Inga skador eller tsunamis dock så det var okej.
Från den förra jordbävningen 2 år sedan märkte vi typ inget i Kansai. Men byggnaden jag befann mig i då jorbävningen inträffade gungade goooode ordentligt, trots avståndet. Så det måste ha varit fruktansvärt där borta. Det kändes så overkligt att se inslagen på tv med stora båtar som sveptes in mot land med tsunamin och landade på hustaken. Jag menar, vi märkte ingenting, men i samma land led folkt fruktansvärt och det var elransonering och det ena med det andra. Här fortsatte vi som vanligt. Obegripligt.

Nu nalkas våren i Kyoto och det är så underbart!! Jag fullkomligt älskar denna stad! Nu är det dessutom så himla roligt att bara gå ut till parken eller ut på promenad med Alex. Folk tittar på honom och ler, och mer än ofta får vi kommentarer om att han är gullig och att han skrattar mycket. Nu när jag har honom ser ju folk att jag har barn med en japan, så då vågar de prata mer med mig och hälsa på mig, vilket är himla mysigt. Visst var folk vänliga och trevliga innan, för det är japaner, men det är mer nu än förr.
Det är himla enkelt att vara utlänning i Japan ska du veta. Iallafall är det min privata åsikt. Man behandlas alltid med vänlighet och respekt, och blir man särbehandlad på något vis är det oftast till ens fördel. De förväntar sig inte att du ska bete dig som en Japan så de har förbiseende med mycket ifall du råkas göra något fel. Sen förväntar de sig inte heller att du ska kunna prata japanska, så när de förstår att du kan det blir de eld och lågor. Säger du då att du älskar japan och deras kultur så blir de förälskade i dig :)

Nu gormar lillefjunet efter ett blöjbyte och lite uppmärksamhet tror jag. Sen måste jag få i mig lite lunch innan Toshi kommer hem från jobbet, för då ska vi förhoppningsvis gå till parken och leka lite med Alex :)
Hoppas att jag inte glömt att svara på något :)

Jo förresten, du råkas inte ha någon Facebook? Min facebook är Annika Overhem Ohno, ifall du har en :)

På återseende!!

Annika

2013-03-13 @ 01:58:19
Postat av: Sigun

Hej Annika,
här kommer ett litet P.S. till gårdagens :) Jag har ju ingen blogg eller hemsida än men nu råkar det va så att jag är med i dagens tidning i Skåne. Och de har även lagt ut intervjun på sin hemsida. Så tänkte att du kanske ville se det, då får du i alla fall se lite vem jag är :)

http://hd.se/klippan/2013/03/13/har-ar-hantverk-verklighet-och/

Hoppas du kan läsa det från Japan....
Ha det så bra.
Sigrun

2013-03-13 @ 09:59:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0