Mot Persiko bergs slottet! ( Momo yama jou 桃山城 )

I förrgår for vi ut på en liten utflykt i solen. Vi köpte med oss "bento" : s (lunch lådor) och styrde kosan mot " Momo yama jou 桃山城" ( persiko bergs slottet ) där vi åt vår lunch och njöt av utsikten och det fina vädret. Här får ni se lite fina bilder från dagen:
 
 
Att bo i Kyoto är bara BÄST! Det här stället är bara ungefär 20 minuters bilresa från vårt hus. Och sånna här ställen (  tempel, slott, trädgårdar och andra sevärdheter ) fullkomligt vimlar det av i Kyoto. Och allt är så himla nära där vi bor. Det är så enkelt att bara bestämma sig samma morgon att fara ut på en liten mini utflykt några timmar, helt utan en massa planering. När vi bodde Osaka blev det nästan aldrig av att fara till något tempel eller något annat, för det var helt enkelt för långt till alla sevärdheter. Skulle man göra något tog det typ minst en halv dag, så en hel del planering var nödvändigt. Och oftast var det till Kyoto det bar av ifall vi ville se något fint tempel eller gå på någon festival. Så nu när vi bor här... ja, det är bara helt underbart helt enkelt! :)
Jag tror jag har sagt det någon gång förut, men säger det igen för det stämmer verkligen in på Kyoto också tycker jag : Som med Piteås slogan " det är hit man kommer då man kommer hem".  ♥
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0