Sommar bilder!

I sommar har vi haft en riktigt varm men rolig sommar! Här kommer några bilder från sommarens höjdpunkter:
 
Nara - under vår sommar ledighet ( obon ledighet, typ japans motsvarighet till vår "alla helgona") for vi till Toshis släktingar i Nara där vi övernattade en natt. Det var verkligen jätte roligt och super mysigt att spendera tid med hans mostrar och deras familjer!
 
Alltid när vi far till Nara och Toshis två mostrar som bor där ( grannar dessutom) bor vi alltid hos Kasuyo- bachan, då hon och hennes man inte har några barn, medans Toshis andra moster har fullt hus med sina egna barn och deras familjer. Jag har börjat tänka lite på Kasuyo - bachan och hennes man lite som låtsas farföräldrar åt Alex ;) 
Alltid då Alex kommer till deras hus under sommrarna vill han direkt ut på baksidan till deras lilla grönsaks odling och plocka mini tomater. Här ser ni några söta bilder på han och Kasuyo - bachans man Takeshi - ochan ute på " tomat jakt" :)
 
 
 
 
Vi for även ut på insekts jakt i Kashihara Jingu tempelområdet -
 
 
Jiijii ( farfar på japanska ) och Takeshi-ochan var minst lika uppspelta som Alex när det kom till insekts jagandet.
 
( som ni ser...)
 
Trots sina ansträngningar lyckades de inte fånga någon insekt ( i detta fall cicada flugan... hur tusiken det nu stavas...) Men tur att Alex har en så skicklig pappa som lyckades fånga inte bara en, utan i slutändan två flugor :)
 
 
Det var i stort sett omöjligt att få tyst på Alex sen. Alla insekter var helt plötsligt cicadas , och enligt honom var det insekter över allt ( till och med på ställen där det inte var insekter).
 
Efter " jakten" gick vi till en stor damm där Alex fick mata koi fiskar ( karpar?) och vilt levande sköldpaddor. Han hade fått med sig en påse med uppskuret bröd, och jag kan bara säga att hälften av brödet hamnade i magarna på fiskarna och sköldpaddorna, resten hamnade i Alex runda mage. Han följde nämligen principen " en till dig, en till mig"...
 
 
 
 
 
Och på kvällen åt vi allihop middag tillsammans på en familjerestaurang, och avslutade kvällen med lite sommar " hanabi" ( små fyrverkerier, typ tomtebloss) :
 
 
 
 
Det var en jätte härlig Obon sommar ledighet. Vi for även till Japans största sjö för bad och övernattning, men de bilderna får jag lägga in i nästa inlägg. Nu är det dags att slå av datorn och gå och lägga oss här, så : Mata ne!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marika

En snabb kommentar, Kul att se dig blogga igen! Ni verkar haft en toppen sommar! Och Alex, jösses vad han har vuxit mkt! Tiden går fort..
Hoppas huvudvärken håller sig borta, och du är grymt duktig som hållit dig borta från sötsaker! Starkt jobbar, och fortsätt så :)

Svar: Hej Marika!
Tack för din kommentar! Saknar dig så här borta ;) Vi kommer faktiskt hem en snabbis nu i januari. Är i Stockholm den 1 Januari till den 2 Januari, far till Piteå kring 2 tiden ( eller 3 tiden) på den 2 Januari. Vi kommer att hålla till i centrala Stockholm, turista lite runt gamla stan osv. Är ni i närheten då kanske?

Ja, Alex växer så det knakar!! Det är jätte kul med honom just nu, saker han säger och gör :) Hur är allt med er?? Trivs ni i Sverige? Är Kouhei flytande på Svenska nu?
Annika

2015-10-07 @ 18:34:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0