Dyrt

I många hushåll i Japan har man förutom el även gas för uppvärmning av vatten och för användande av spis (gasol spis) och annan elektriskt utrustning. I många nyare hus har man något som kallas för "all denka", vilket betyder all electricity. Men i nästan alla äldre hus, som vårat, har man alltså både elektricitet och gas.
 
Och igår fick vi vår gasräkning. En månads gas förbrukning för den ringa summan av 1 800 kr ( !! ) . OH. MY. GOD.
Lite för mycket användande av vår gasdrivna värme fläkt? Oh yes. Jag har bara en fråga : Varför måste Japan vara så in i H-vete kallt på vintern???? Det är ju helt galet att en inbiten Norrlänning som lätt kirrar - 30 grader inte står ut med Japans fjantiga vinter?!? Det är kallt ute och det är kallt inne. En kyla som liksom letar sig in i märgen och bosätter sig där. Sätter upp gardiner. Gör det hemtrevligt. Vägrar att lämna en fram tills dess att sommaren kommer med sin obarmhärtliga hetta. Och då är det varmt ute. Och ännu varmare inne. Då går det inte att existera utan en aircon. Och då slår el räkningen i taket. Hehe, pest eller kolera?
 
Dessutom fick vi en gullig vatten räkning på 1 200 kr också. Denna var dock en 2 månaders forbrukning, så det gör det ju lite lättare att hantera iallafall.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0