Svenska valet 2018

På senaste går jag omkring med mycket känslor angående det svenska valet och Sverige. Jag vill sluta bära på dessa känslor då de är allt annat än positiva. Så jag provar att skriva av mig här i hopp om att kunna lämna de här.
 
Jag hade väl ändå aldrig trott att ett riksdagsval skulle påverka mig så här mycket, speciellt inte nu när jag flyttat utomlands. Men det svenska valet iår får mig nästan att må illa. Det har verkligen gått utför för Sverige och svenska folket. När jag säger till folk här (japaner eller andra utlänningar) att jag är svensk får jag alltid höra att "Sverige är ett så bra land" och att "Sverige har så fantastisk välfärd". Jag nickar och tackar men känner : "verkligen?"
 
Vad är det att vara svensk? Jag vet inte längre. Kanske att aldrig vara nöjd och ständigt sträva efter mer och bättre. Hur grönt gräset än är så är det alltid grönare på andra sidan. Jämställdhet och feminism. Att inte få vara svensk. Att Sverige ska vara så neutralt och hänsynsfullt till alla nationaliteter som finns i Sverige att vi inte ens får säga" jag är svensk och jag är stolt" (och vifta på flaggan lite grann). Nej för guds skull gör inte det, för då är du nationalist och rasist och hela köret.
 
Kanske inte så konstigt att så många svenskar vänder sig till ett parti som SD, hur hemska de än verkar vara. Folket har kanske nu fått nog av att inte få vara svenska? Inte är det SD's fel att svenska folket har förtryckt sig själva, men nog ser de tillfället att få många extra röster tack vare det.
 
Jag hoppas verkligen inte att svenska folket visar sig vara så dumma som jag befarar inför det kommande valet, och rösta fram SD som vinnare. Då kommer jag nog inte ens att kunna nicka med när någon ger mig komplimanger om att vara svensk. Då kommer jag nog hellre säga att jag är norsk eller finsk. 
 
Efter att ha tittat på Sverige utifrån under drygt 9 år, samtidigt som jag blivit invaggad i en annan kultur har verkligen fått mig att se på Sverige med andra ögon. Eftersom Japan är ett land med stolt kultur och stark ryggrad, som respekterar hiarki och värnar om japan först, har jag vackert varit tvungen att ta seden dit jag kommit och vant mig. Jag är "gaijin" här, och kommer förevigat att förbli " gaijin" (utlänning). Jag kommer aldrig att bli japan och jag kommer attid att bli behandlad och bemött som en "gaijin" . Japanerna kommer att fortsätta vara stolta över att vara japaner fastän jag lufsar förbi med mitt blonda hår och blå ögon. De kommer fortsätta fira alla nationella högtidsdagar med japanska flaggor på taxi bilarna och hylla sitt land. Ibland morrar folk på gatan " gaijin" då jag går förbi och ibland fnittrar de förtjust och säger "gaijin 💖".  Allt detta är fine with me. Bekommer mig inte det minsta. För jag är ju faktiskt gaijin här och än så länge är jag stolt över att vara svensk. 
 
Snälla svenska folket, skicka SD dit de hör hemma, i soporna och skaffa allt det där ni vill ha på något annat sätt. Gräset är inte grönare på andra sidan. Sverige är ett land i världsklass och avundas av resten av världens befolkning. Var stolta över det. Var stolta över Sverige. Man kan vara stolt över sin nationalitet och värna om sitt eget land utan att vara rasist eller nationalist. Så rösta inte på ett parti som helt klart verkar vara både rasister och nationalister. Rösta inte SD. Stoppa SD. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0