Upp på Apberget!

Nu är det nästan en vecka sen jag skrev, jag ber om ursäkt för det. Skolan har dragit igång och då räcker tiden sällan till för just så mycket annat än skola,plugga,äta och sova. Inte så spännande men tyvärr nödvändigt för att göra framsteg. På måndag väntar dessutom 2 prov, ett kanji och ett om japans geografi. Sen på tisdag har vi grammatik och vokabulär prov. Tror jag satsar på att fixa kanjisen i första hand, i andra kommer grammatiken. Sen gör jag ju givetvis mitt bästa på geografiprovet, men det känns som att jag måste rangordna vad jag vill göra bäst ifrån mig på.

Iallafall, i går fredag, så hann vi med att roa oss lite :) Trots att vi båda två tyvärr just nu är lite halvsjuka sådär, förkylda för att vara närmare bestämd.
Nåh, vi for iväg till Arashiyama och Ap parken! Det heter så, ap park, men är närmare bestämt ett ap berg som vi gick upp på mot en avgift på 50 kr. Det var fantastiskt! Vacker omgivning, vacker utsikt, härligt väder och massa söta Apor :) Se min lilla bildserie så förstår ni :) ( ni kan även gå in på www.resdagboken.se sök på Aika_ där kan ni se fler bilder som jag ska ladda upp senare)



Jag och Toshi har just anlänt till Apberget, och speciellt jag är väldigt förväntansfull över att få se alla apor.



Man måste ju bara älska de japanska skyltarna :) Även när det gäller förbud så har de ofta små söta figurer tecknade eller liknande. Till och med trafik koner är ibland formade som små björnar ( tror det var björnar jag såg... formade som något gulligt djur iallfall).



Nu har vi nått upp till toppen där massa ( de allra flesta) aporna håller till. Dessutom kunde vi beskåda en fantastisk utsikt över Kyoto stad. Jag kan bara säga att jag var fullkommligt överlycklig över att få vara där, se alla aporna och den fantastiska utsikten, med min underbara, fantastiska pojkvän :)

Jag såg kärleksfulla apor....



...deppade apor...



... och apor dresserade att posera på bild :) Igen- Kolla utsikten :)



Inte bara jag älskar Toshi. Den här lilla ap bebisen fattade också tycke om honom....



... men även för mig! :) Dock var jag lite skrajj att han skulle bita mig eller något, vilket han givetvis inte gjorde.



Hihi söt va? Men samtidigt lite skrämmande eller hur? Efter ett tag kom mamma apa och greppade sin lilla bebis, och direkt efter det kom en av ap skötarna för att be om ursäkt för lillen. Det här är den enda apa som är så människo kär. Ännu är det inget problem, men när den blir äldre kan det komma att bli ett, sa skötaren. Jag var iallafall väldigt glad att jag och Toshi fick vara med om att träffa den lilla krabaten, att faktiskt haft en apa klättrande på mig. Så mjuk och så liten. Jag är väldigt väldigt glad :)

Som sagt, jag kommer ladda upp fler bilder på resdagboken, så ni kan se fler bilder där om ni vill :)

Sen har jag gjort ett sko inköp dessutom, eftersom vintern nalkas och jag enbart har sommarskor. Här är de:

 

De har två funktioner. Antingen med skaftet uppfällt såhär, eller...




... nedfällt såhär. Riktigt snyggt vilket som tycker jag, och många andra i min skola. Jag fick massa komplimanger för mina nya skor :) De är snygga, sköna att gå i och dessutom varma. Som ni ser är de fodrade och allt :)

Det får vara allt för idag. Förutom att jag bokade flyget från Stockholm till Luleå åt oss idag :) Vi anländer på Arlanda omkring kl.15.55 och vårt flyg till Luleå avgår kl.21.20. Det går oss bra med tid att hinna in till Stockholm så jag kan visa Toshi gamla stan :) Jag längtar så mycket! Det ska bli så underbart kul att visa honom Sverige och presentera honom för min familj och mina vänner :)

Nu ska jag fara iväg på gymmet och träna lite, sen ska jag fortsätta att plugga. Imorgon ska jag och Toshi till Osaka och se Dream 12, en av de största mix martial art tävlingarna i Japan. Vet inte mycket om det, men att titta är väldigt roligt. Jag avlägger en rapport senare om det hela :)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0